• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bla bla svaštara

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
251
Spremam se lagani za jedan malo raniji rasad ako prođe pa me interesira koji su kontejneri dosta veliki za pikiranje paprike i paradajza? Plastika ili stiropor? Jesu li plastične čaše 2 dl adekvatna alternativa.. msm na velicinu ili neki drugi faktor ako postoji.
Druga stvar je ako koristim rasvjetu za uzgoj rasada, treba li svejedni dostupan i dio dnevnog svjetla ili moze malo pračniji ambijent

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,874
paradajz u kontejnere od 40 rupa, papriku od 60...nema veze stiropor ili plastika, mogu čašice od jogurta i neke druge, ali nisu praktične ako moraš prenijeti više komada.
Alternativa dnevnom svjetlu postoji, ali upitaj ove kaj uzgajaju maricu...ja sam starog kova, pa ne svijetlim flancima.
manje svjetla donosi disbalans, dolazi do povećanog rasta nadzemnog dijela, jer biljka većim habitusom nadoknađuje manjak svjetla...međutim, korijen to teško prati, pa dođe do polijeganja i ostalih problema

Najnoviji postovi

Na vrh