sadim ono što uhvatim po povoljnijoj cijeni u trgovinama sjemenske robe...za mladi luk ustvari i nije nešto presudno važno koja je sorta, kroz godinu napravim neka 4 turnusa po 25 kila lučice...jel žuti, srebrenac ili crveni, velim, nije važno...sve se proda
tjeraju li odmah i stapke za sjeme?...jer ta lučica se prema tvom opisu ponaša kao stari (debeli) luk, koji isto tak potjera više stabljika iz jedne lukovice...Stoljetni imam i ako hoćeš mogu ti poslati lučice kad ih napravi na vrhu.
Mene je luk jako iznenadio ove godine godine. Iz svake lučice rastu dva ili tri tanka lukeca i kad ih očistim jedva bude pristojnog luka za Uskrs. Sadila sam ga kao i svake godine, srebrenac ( baš lijepe lučice) krajem desetog mjeseca.
Zanima me koji bi mogao biti razlog.
To je ljutika. Ovisi kak ga zovu u kom kraju. Kod mene je kozjakTalijanac...on raste u grmićima...
![]()
jedan od najboljih starih sorti luka...ali, zbog slabih prinosa, pomalo zaboravljen...
Koliko vidim to je izgleda ono kaj je u Sloveniji Šalotka. Barem po izgledu. A isto se sadi onako, površinski i navodno stvara grmičeTo je ljutika. Ovisi kak ga zovu u kom kraju. Kod mene je kozjak