• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bob

john deere 6920s

Novi član
Tu od
29 Pro 2025
Poruka
11
Znači opet ništa, lažov. Obećano je 3 rate u 2mj, što bi reko 50 % ukupnog duga. Teba pustiti ovrhe pa onda neka laže mamu svoju!!!

kulak

Član
Tu od
21 Pro 2024
Poruka
44
Svoj sam bob prodao jednoj drugoj firmi po dosta manjoj cijeni od ove što je nudio Nutris ali bar sam odmah naplatio. Kolege koje su prodale bob Nutrisu još nisu dobili ni centa i pripremaju opomenu pred ovrhu ali mislim da od toga nema ništa jer je firma pred propašću.

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
235
koliko sam upućen ovdje je 10ak kolega već podnijelo tužbu protiv Nutrisa..također ni centa nisu dobili :/
ja ga sijem i dalje, tj danas posijan :)

Posljednje uređivanje od moderatora:

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
235
Ja sam ga naplatio :D
Sijem ga već dugo ali nikad ga nisam predavao nekom otkupljivaču..prodajem ga sam :)
Ove godine nešto veća površina nego inače..većinom 0,5-1ha dosad a ove godine smo ga dignuli na 3,8ha

Posljednje uređivanje od moderatora:

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
235
Da li ste dobili kakvih isplata za bob ovih dana ?
Kolege koje su podnile tužbu sam čuo da su kontaktirani od firme i da im je ponuđen 'aneks' ugovora i da će im biti isplaćeno do 30.10.2026 prema novom ugovoru, a trebalo je valjda biti sve isplaćeno još prošli mjesec. Uglavnom se radi o kolegama koji su dosaddobili od 0 do 25% novca od predanog boba.
Npr kolega iz ulice koji nije tužio kao neki, njega uopće još nisu kontaktirali niti mu išta ponudili kao ovima. Valjda misle da se odrekao novaca pa ga neće uznemiravati 😂
Ili je kod ovih što su podnijeli tužbu ona poznata ''obećanje ludom radovanje''...

Na jednom stručnom predavanju u siječnju, upoznao jednog poljoprivrednika iz Poljske, također sije bob. Pa malo pričali, ispričam mu za situaciju s bobom kod nas ne može vjerovati. Kaže kod njih ako se tako šta dogodi, koliko sam ga razumio država tebe naplati tj po ugovoru koliko ti ta firma duguje pa se onda ona dalje tereti s tom firmom (umjesto tebe) i udari joj kamate sve dok se dug ne vrati, pa ako firma 'propadne' a dug nije vraćen firma postaje vlasništvo države..., tj skraćeno država preuzima dug a ti kao proizvođač nastavljaš dalje poslovati ili kako ja vidim, država štiti malog čovjeka :)

john deere 6920s

Novi član
Tu od
29 Pro 2025
Poruka
11
Ništa od toga ljudi moji, to možemo zaboraviti. Nije mi jasno da nitko to neće dati u medije, svi šutimo, kao da smo mi krivi jer su nama dužni ili nas je sramota..

#Pajdaš

Dobro znana faca
Tu od
7 Sij 2023
Poruka
235
S mog stajališta razumijem zašto većina kolega ne želi i šuti.
Evo jedna moja situacija od prije 10ak godina, sklopili ugovor s jednim otkupljivačem zelenog i šarenog graha. Nas 19 kolega, dvojica kolege su još predali te godine i lješnjak istom tom otkupljivaču uz grah (nije Nutris, nego jedan drugi), potpisali unaprijed po kojoj cijeni prodajemo otkupljivaču, došla sezona da se grah skida.
Ugl nekih 35ha zelenog graha i 5ha šarenog, uz 7ha lješnjaka je bilo dogovoreno da će taj otkupljivač sve to otkupiti od nas. Tj da ne prodajemo svako posebno od nas kolega,po kilu-dvije, jer ipak velika je to količina, još te godine grah rodio kao nikad.
Šleperi došli, roba otišla mi pare nikad dobili nismo :( Ali, ajd da je bar na tome ostalo...
Prijavili policiji, svi svjedočili, dali iskaze itd sve po PS-u što bi se reklo, čak i bjanko-zadužnica, imao si neku 'garanciju'.
Nakon 6mj kad pare nismo dobili, nas 19 odlučili ga pronaći, tog vlasnika firme, platili i privatnog istražitelja itd.
Nakon godinu dana policija nas uhapsi, proveli svi 48h u ćuzi, dvojica kolege i duže jer eto taj lopov je tužio njih dvojicu (koji su nas kao 'zastupali' tj oni su se dogovarali većinom s tom firmom) da su dvojica kolege pokrali nas ostale i još je tužio nas svih 19 za uznemiravanje.
Suma sumarum, on je u nekoj drugoj državi prebjego, on je 'parnicu' dobio, jer svi smo dobili novčane kazne jer smo ga privatno uznemiravali (tj istražitelj) koje smo morali platiti..
Nakon 3g sam saznao da je još njih 5-6 u okolici mene isto tako zeznuo te godine..i isto su prošli kao ja i kolege.
Ja se tješim, tj sreća u nesreći što je te godine grah rodio. Bilo zelenog 1400kg selektiranog po jutru prosjek. I tješim se, dobro pa nisam sve tako odlučio 'prodati'..Pola predao njemu, od 7tona graha, nisam naplatio 3,5t...
A ukupna količina od dotičnog pokradena je skoro 8 vagona graha, + vagon šarenog + lješnjaci od kolega sa 7ha...tj od svih nas 19 koliko mu je predalo...
Te godine zeleni grah je ugovoren s tom firmom po 19 kn/kg. Na malo se prodavalo po 25-27kn/kg pa eto izračunajte sami kolike pare su u pitanju...

Na vrh