• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bočne i stražnje STRIŽNE kose

V

Vjerni983

Guest
Provjeri si i one potiskivače gore jel su dobro poštelani

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Jesam,tu ima lufta otprilike 2 mm,a mislim da toliko i mora biti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
To i ja mislim,jer kosa ne pukne kad je nekakav teški rad,nego jednostavno mi sve izgleda kao zamor materijala..Uvijek kosim tako da strižni aparat podignem unazad,odnosno zube usmjerim što više da mi se ne zabijaju u tlo.Da li je to do toga možda?
Mislim da ti to može biti uzrok trošenja pete a onda i loma. Mi smo uvijek imali kosu horizontalno ili čak malo prema naprijed. Luft od 2mm na peti je prevelik. Probaj ga smanjiti na nekih 1mm. Nego, na kolikom gasu kosiš? Nebi trebal preko 1200-1300, jer je kardan jako brz. Mi na Štoreu nismo prelazili 1500 iako je kardan 20% sporiji nego na fergiju.

S

staffmen

Guest
Ja se ne razumijem u traktorske kose pa imam pitanje za bageristu, jel ima kod tebe kamena i što se događa kad zapneš negdje, jel ima greben kose neku amortizaciju da se nakrene prema nazad da ga ne otkineš? Zašto si stavio na motokultivator labinprogres super specijal umjesto kotača frezu? Tako može više frezat? Kako se to ponaša u radu, jel te baca na ručkama jako, stavio koju slikicu motokultivatora s takvom frezom, prvi put to vidim, nisam ni znao da se to može na njemu. Ja imam mondiala 8 ks benzinca.

to nije super specijal.
to je motokopacica adria koju proizvodi labin progres

B

BAGERISTA

Guest
Ja se ne razumijem u traktorske kose pa imam pitanje za bageristu, jel ima kod tebe kamena i što se događa kad zapneš negdje, jel ima greben kose neku amortizaciju da se nakrene prema nazad da ga ne otkineš? Zašto si stavio na motokultivator labinprogres super specijal umjesto kotača frezu? Tako može više frezat? Kako se to ponaša u radu, jel te baca na ručkama jako, stavio koju slikicu motokultivatora s takvom frezom, prvi put to vidim, nisam ni znao da se to može na njemu. Ja imam mondiala 8 ks benzinca.

Ovo moje ti je kopačica,,,,onaj drugi je specijal,,,,ali ova nemore frezat,,,,več kopa,,,,,,,,nema veze s frezom..........

Kod nje su priključci ko i kod traktoriča,,,nači ima i za orat i prikolice i kardanske i svakakve,,,ja sam uza nju jer mi treba ko okopavanja oko maslina i u vinogradu,,,ali mogu ti reč da je nebi dao ni za jednu frezu,,,,,di iskopa je ko papar...........

deinstalator

Član
Tu od
30 Ožu 2010
Poruka
300
Evo kako je kod mene rješena pogonska remenica za OLT bočnu kosu.Vilica od raspadnutog kardana,malo varenja i remenca se postavlja i skida doslovce za sekund;

A ovo je OLT remenica koju ne stavljam jer mi je komplicirano to stezanje sa dva šarafa.Jednom sam ju pokušao stegnuti oko kardanskog vratila ali nisam uspio;

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Bočna i stražnja strižna kosa

Koja je bolja i lakša za rukovanje (naravno, za one traktore za koje postoji bočna).
Dali se kardan može koristiti i za ostale priklučke dok je na traktoru bočna kosa, ili ga ona zauzme samo za sebe?

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
pa kaj nemaš na remenici za prikopčat kardan a da se ona ne skida.....:scratch......mislim da bi moralo imati
ona dva štifta izvučeš da oslobodiš remenicu,tako da ti se ne okreće remenica zajedno sa kardanom..

Posljednje uređivanje:

Kumic

Član
Tu od
7 Lis 2010
Poruka
196
mtd001 je to dobro objasnio,izvučeš dva štifta i normalno možeš koristit kardan,samo treba pazit jer kad staviš remenicu,kardan zna bit prevelik......

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Strižna bočna ili stražnja rotacijska.
Stražnja strižna = samo sranja

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
Strižna bočna ili stražnja rotacijska.
Stražnja strižna = samo sranja

a zbog čega,ima mi ju susjed i zadovoljan je njome....:scratch

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Ako je dvostrižna onda je OK. Ako je obična, onda je teško kositi s njom jer ne vidiš kad se zaštopa, zapne, teže se manevrira, neće kositi u zavojima itd. Možda ti susjed nena za bolje, pa je zato zadovoljan?

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
ja preporučujem stražnju rotacionu...

Ja imam gramip superior od 2007 god, novu, nikad mi se nije do sad zaštopala, ima pomični greben i kosu, kosim u štam gasu ili pol gasa 180 širine, vozikam se ležerno, susjed s 135 SIP rotacijskom kosi na punom gasu. Daj ti meni sad reci što je bolje???

raskooo

Član
Tu od
22 Velj 2011
Poruka
127
možda susjed ne zna da radi sa mašinom...ja imam rotacionu,pz 220 nikad nisam koristio više od 1200 obrtaja motora...

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,908
a koliko imaš okretaja na kardanu...:scratch

Najnoviji postovi

Na vrh