• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bočne i stražnje STRIŽNE kose

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Radio je tako i moj djed, pa potrgao kardansku osovinu.. Kad ti zavrneš vijak drugačije je to.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
..
Puknuti, koji normalan lik pomice cijelu kosu napred nazad samo da se prilagodi remenici (a i to je nemoguce), ajde bogarati..
na jednoj takvoj primitivnoj konstrukciji meni ništa nije nemoguče ...a sve je bolje nego da remen ide u koso ili da je spojka plitko navučena na vratilo

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Decki , nemojte bezveze naklapati, ovo moje rjesenje je vrh..
Tvoje rješenje je loncokrpačko ili improvizacija.. Najgore je kaj ti taj križ bude pojel kardansku osovinu od klecanja lijevo-desno. Tu jedino vrijedi šelna i redovito pritezanje iste.

...Puknuti, koji normalan lik pomice cijelu kosu napred nazad samo da se prilagodi remenici (a i to je nemoguce)...
Puknuti ti je dal najbolji mogući savjet, a i nije nemoguće. Dapače!
Upravo tak sam i sam.napravil: na prednji nosač je postavljen prsten od nekih 10mm i remeni stoje savršeno ravno.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Dečki su sve rekli, i kod mene je taj "prsten" stavljen. Remenica nova kardanska osovina nova, na grebenu promijenjene one pločice bio je na remontu i novi nož je.. I nova daska..

Samo mi nosač fali na 3511.. Moram prvo aparat za zračno kočenje riješiti.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Kak bi mi taj kriz pojel kardansku osovinu kad ima osigurac na sebi, znaci kao svaki normalan kardan..
A i sad mi remeni stoje ravno ko suza, dok je bilo slozeno original, onda je remenica setala napred nazad i remeni su vozili u koso, a i na gramipovoj remenici nema nikakvog serafa da se steze, samo se natice na kardansku osovinu bez icega..

A i nebude taj traktor jos dugo livade kosil, najvjerojatnije ovu jesen cu ih sve preorati..

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne grize ti ripne na kardanu to kaj stoji u koso, već klecanje lijevo-desno za svaki "takt"7 kose.
Ovaj uskočnik ti remenicu drži samo aksijalno, ali ne i tangencijalno, kak drži stezni spoj (šelna).

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ako njemu tak paše i radi OK , to nije inprovizacija nego dorada ..reko sam ja da je tanka linija

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Do sad pokosio cca 5 jutara tako i osovina je jos ko nova, haha..
A dok je bila remenica u originalu, sad vec u zadnje vrijeme, sve je bilo puno spene nakon cijelog dana kosnje, osovinu mi je tako pojelo da vise nisam imao za sto karadne kopcati..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Inače, velika je razlika između tog kad ti običan kardan natakneš na osovinu ili kod ove remenice koju napnu remeni i konstantno je napeta u jednu stranu.
No, 5 rali nije nikakav pokazatelj, moraš pokositi barem 50 rali da vidiš jel bude kakvog problema oko toga, nadajmo se da nebude.
Ustvari znaš i sam koliko je taj traktor pokosil livada u prošlosti :)

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Ja sam na svojoj Gramip sredio kinematiku, sad je kao nova, svi ležajevi izmijenjeni. Imala je dosta lufta i dosta je lupala.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Da ali za pogon kocka balirke bil sem zadovoljan (razlog kaj sem dobil viši kardan ) . Kritika od ZJ-a jer sem izgubil tarni kuplung.

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
imam imt 533 i koristim bočnu strižnu. sad bi kupio polovnu strižnu stražnju sa duplim nožem pa me zanima koliku širinu smijem uzet obzirom na snagu i veličinu traktora? na zadnjim gumama, traktor je širok 165cm. jel to limit preko kojeg ne smijem ili mogu ići na kosu od 185cm npr? ili do koje težine kose itd. nemam baš iskustva s tim pa eto

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
175 uzmi bez brige,može i više ali na svoj rizik,ovisno na kakvim terenima kosiš,ako je ravno može i 2 m ako visi ne preko 175 :icon_biggrin:

mate22

Član
Tu od
18 Lis 2009
Poruka
419
ajde, lijepo je znati, al njuškalo je škrto s ponudom. svega par oglasa... 185 i 205, 175 nisam vidio nigdje. ima preporuka kakvih?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Moja preporuka Gribaldi salvia,ja je imam preko 20 god i radi ko singerica,sa drugima nisam radio,ali prijatelj ima gaspardo,i kaže da je ova moja bolja da ljepše ide(zašto neznam,ali tako je rekao)mada ih puno ljudi ima i ne vjerujem da su loše :icon_thumright:
Što se njuškala tiče upiši: Traktorska kosa pa će biti više rezultata

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Gramip TSK Superior je kopija Gribaldi & Salvia dvostrižne kose.
Istina, nije od tak kvalitetnog materijala.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Da ja imam garibaldijevu a jedan kupio gramipa sav se raspao.
A nije ni cudo sve je Kina na gramipu

Najnoviji postovi

Na vrh