• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

KOLINJE - - - izrada suhog mesa, kobasica i ostalih stvari od mesa

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,175
Sad jesu vlasnici kćer i zet. Ali otprl je stari Cecelja (bar mislim da je to prezime,nisam siguran)

Posljednje uređivanje:

Agronekulturan

Novi član
Tu od
4 Pro 2025
Poruka
6
evo dva dana nije bilo magle i dim se počel primati za kobase
s tim da sam odustao od piljevine i počeo dimit sa suhom grabrovinom
svakih cca 2 sata otvaram pušnicu da ju malo proluftam da izađe toplina

Agronekulturan

Novi član
Tu od
4 Pro 2025
Poruka
6
obično sam dimil prošlih godina tak da sam vani kuril a cijev sam porinul u pušnicu kroz vrata tak da su i vrata znala bit malo otvorena al problem ove godine je pritisak koji vraća dim nazad kroz vrata i magla koja ulazi od početka 12. mjeseca samo dva dana je bilo vedro svaki dan je bilo maglovito zato zatvaram pušnicu

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,111
Ove godine sam za probu u KTC-u kupil lopatice i malo carskoga za kobase. Lopatice su bile od PIK-a, a carsko od Pivca. Probali smo kuhane. Kad se skuha, malo je kak napuhnuta i malo su "gumene", ali su jestive. Doduše malo preslane, a soli sam del isti postotak kak i kad smo delali od svojih pajcekov. Kakve buju suhe bumo vidli kad se posušiju. Ako nebuju nam dobre, maček bu ih valjda štel. :ROFLMAO:

Na vrh