• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bojanje priključaka

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Što nisi stavio sliku kad si ga složio?

Nisam imal vremena zavrsit do kraja dosli mi vazniji poslovi pa....
90% je slozen jos malo stelanja i 2 komada gore i gotovo,bit ce kroz par dana i naravno bit ce slike.
Ili sutra ili prekosutra,a danas ne radim vani nista.

B

BAGERISTA

Guest
Kolega ča reč,,,,,,,,,sve je rečeno,......:icon_pray::icon_pray::icon_pray: ovo je za izložbu,svaka čast..

Ovaj kotač s crnom gumom vrti onaj bubanj šta baca,...ako sam dobro skužija.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Gg
Kolega ča reč,,,,,,,,,sve je rečeno,......:icon_pray::icon_pray::icon_pray: ovo je za izložbu,svaka čast..

Ovaj kotač s crnom gumom vrti onaj bubanj šta baca,...ako sam dobro skužija.

Ma bome je bilo posla sa skidanjem hrde al je sve napravljeno kak treba,dal sam samo radit nove peraje,2 svinuta sarafa kaj drze tanjur,i 2sarafa kaj drze nosac gumenog sarafa i 4 lezaja,to je vec bilo trulo.
Inace je negdje iz 70,godina.i 92 je uredivan kad smo ga kupili,imam i nadogradnju koju prodajem jermmi netreba vise,i vidi se na slikama od iza ima kuku za prikopcat prikolicu ako vozis vise umeta na njivu,ma kaj rec super je i cvrst i dosta masivan.
Da kardan vrti gumeni kotac koji trenjem vrti plocu sa perajama i super radi jedino kaj baca na jednu stranu umeta vise nego na drugu,neznam jel to ormalno?znaci na desnu baca dalje nego na ljevu.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
lijepo odrađen posao...a sad kaj se tiče kuke,to je valjda predviđeno kaj auto prikolicu možeš vuči jer z ovom manjom traktorskom ga cjeloga razvučeš..tak smi mi i našega..bila je jedna niti ne potpuna paleta umjetnoga na prikolici i zakačili ju mi za resipač da nemoramo iči s dva traktora,i dok smo došli na šudreni put,jadan se sav razvukao i sad je u obliku elipse i cjela gornja konstrukcija je popucala...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
lijepo odrađen posao...a sad kaj se tiče kuke,to je valjda predviđeno kaj auto prikolicu možeš vuči jer z ovom manjom traktorskom ga cjeloga razvučeš..tak smi mi i našega..bila je jedna niti ne potpuna paleta umjetnoga na prikolici i zakačili ju mi za resipač da nemoramo iči s dva traktora,i dok smo došli na šudreni put,jadan se sav razvukao i sad je u obliku elipse i cjela gornja konstrukcija je popucala...

Hvala na pohvali.
Dosta je jaka cjela konstrukcija al nije za velike terete recimo manju jednoosovinku drzi sa 1t bez brige. Znaci na kuke je oko 300kg,ili dvoosovinku ili kola vuces bez brige.

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Evo i moj rasipač se priprema za obnovu. Promjena semeringa i ležaja, malo sredit limariju i na kraju će bit farbanje. Rasipač poljostroj Odžaci 81. godište:

B

BAGERISTA

Guest
Evo danas otpeljan na mjesto kod strica,tam stoji.
]

Evo ča reč na ovo ča se vidi sa slika,nego da ti skidam kolega kapu,,,,,ali skidam je do koljena,,,,,,mada se sijetim ča sam i ja dela,,,,,,ali ovo je više nego daleko od novog,.....:(y)::(y)::icon_pray::icon_pray::icon_pray:

Vidim ja da bi mi zajedno,dobre strojeve delali....

B

BAGERISTA

Guest
Evo i moj rasipač se priprema za obnovu. Promjena semeringa i ležaja, malo sredit limariju i na kraju će bit farbanje. Rasipač poljostroj Odžaci 81. godište:
[

Svaka čast,samo oštro,ima da ga spicaniš ko novog,,,,,,,,a vidim da pomalo svi neku volju dobivaju,nema ki če sve novo kupovat......

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Hvala decki na pohvalama!!!

Da volim da mi je sve donekle zriktano i da radi,makar i staro bilo,ko bi novo kupoval.
Da nas dvoje krenemo skupa obnavljat ili slagat stare prikljucke hrvatska bi nam bila mala a sve bi bilo podmazanmn i ko novo.:icon_e_biggrin:

Ja jos nisam u tvom rangu jer ipak si toga vise obnovio od mene i zato ja tebi skidam kapu i svaka ti cast!!!:icon_thumright:
Sljeece mi je na redu ralica za snijeg ovo ljeto ju mislim uredit al neznam koju cu boju imat al bit ce slike!!!
Ima slika ralice u mom albumu pa si pogledajte.

B

BAGERISTA

Guest
Oču kolega pogledat ču,da vidimo i taj projekt...:(nod):

Mada kažem,,močno izgleda rasipač,,,a kako i sam kažeš,nema se za kupovat stavno novo,,,,a volija sam i ja poslikat radove,tako kad nekome zatreba vidi i more se pomoč,,,,kako šta je jedan kolega ,sad slaga punpu od kžk,kranj,,,za špricu...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Oču kolega pogledat ču,da vidimo i taj projekt...:(nod):

Mada kažem,,močno izgleda rasipač,,,a kako i sam kažeš,nema se za kupovat stavno novo,,,,a volija sam i ja poslikat radove,tako kad nekome zatreba vidi i more se pomoč,,,,kako šta je jedan kolega ,sad slaga punpu od kžk,kranj,,,za špricu...

Da to i ja velim nekom moze biti od pomoci,a ovaj moj rasipac je masivan i jak a ovi novi nemaju ni 40kg dok je moj oko 90kg i moze vuc prikolicu za sobom.

Ralica je kupljena ove zime al ima par nedostataka i to ce se rjesit,povarit i nakon laganog brusenja ide u lak.
Kupio sam ju u zagorju za 2500kn 220cm duzine-75cm visine i jaka je i najjeftinija mi je bila,druge su sve bile iznad 3000kn.
A covjek ima od 180cm,200cm 220cm i 250cm pa si odaberes.

B

BAGERISTA

Guest
Malo sam škicnuo,,u albume,,,,,mama,,,,,ala i vi kolega imate ča za vidit,,,,,,,,,,,a figi,,,i ona prikolica su u mojoj omiljenoj boji,..
Jesi vlasnik još fiće..

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Malo sam škicnuo,,u albume,,,,,mama,,,,,ala i vi kolega imate ča za vidit,,,,,,,,,,,a figi,,,i ona prikolica su u mojoj omiljenoj boji,..
Jesi vlasnik još fiće..

Ne fico je kontras od prijatelja s posla i na prodaju je,to mu je 3 kaj je restauriral i dvije bube,a prikolicu smo tata i ja sami od nule napravili,a stric ju je posprical.:cool:

B

BAGERISTA

Guest
Odlično odrađeno....:icon_thumright::icon_thumright:
A prikolica ne odlična ,,nego prejaka,..
Šta su ti one kuke na njoj na glavčinama..:(talk)::(smirk):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Odlično odrađeno....:icon_thumright::icon_thumright:
A prikolica ne odlična ,,nego prejaka,..
Šta su ti one kuke na njoj na glavčinama..:(talk)::(smirk):

Da vozim na njoj 4.5m max i drzi bez brige,a osovina i felge su od vojnoga topa i to su ringovi koji su sluzili za vezanje topa na terenu ili na labudici kod prjevoza.
Gume sam dobio u elektri od tamica sava m+s 6.50/16" i drze super,a ako si vidio na rude smo stavili od cisterne creine 3 kotac pa ju mogu punu otkopcat ili praznu vozit a da ju ne moram drzat za rudo.
Stavit cu par slika u tvoju temu ako nemas nis protiv?

B

BAGERISTA

Guest
Baš sam gleda,,,složeno više nego odlično...
A da nosi,lako to,vijerujem da,da...prije nego pousti osovina,sve če crknut,...

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
evo uhvatio vremena za sređivanje rasipača. sređena limarija koja i nije bila u lošem stanju al je sad dotjerana. reduktor je trenutno kod majstora na sređivanju (nisam ga uspio sam rastavit pa nije bilo druge nego dat nekom ko zna i ima s čim) - promjena semeringa i ležaja, zupčanici ko novi nakon 32 godine rada (to je bila kvaliteta).

Sad slijedi farbanje crvenom lak bojom i kad reduktor stigne onda sastavljanje. Bit ce bolji nego neki novi.

i usput, jel ima neko iskustva s bojama na vodenoj bazi. kako su se pokazale u odnosu na klasične (nitro itd. )

Posljednje uređivanje:
Na vrh