• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bojanje priključaka

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
prije su izgledale ovako nekako..

pa malo smirglanja:

dok sam zavrsio,izgledao sam kao strumf

farbanje..

i na kraju to izgleda ovako nekako:

nekoliko novih lezajeva i kucista lezaja,ostali oprani i podmazani. sloj temeljne i 2 sloja plave.
moglo se to i bolje napraviti,ali bit ce dobro i ovako. glavno da ne hrdja.. ;)

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
fino, odmah drugačije izgledaju, još da ti se alo htjelo igrati sa kombinacijama crne boje, eh to bi bilo nešto :mrgreen:

Ja ću svoju Savu 24 ako Bog da na zimu sredit da bude ko nova ;) ;)

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
palo mi je i to na pamet. sarafe i klinove u neku drukciju,ali pitanje kako bi to izgledalo..
mislim da je u originalu samo plava. e jos da su mi 2 naljepnice..

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Naljepnice skineš s interneta napraviš veličinu koja ti treba i kupiš samoljepivi papir i isprintaš ga na printer fino u boji dvadeset minuta posla.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
Ronin kaže:
Naljepnice skineš s interneta napraviš veličinu koja ti treba i kupiš samoljepivi papir i isprintaš ga na printer fino u boji dvadeset minuta posla.
I kad pane prva kisa ode sve u pm...

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
ja sam isto tako svoju OLT dravu 36 cijelu rastavio i prefarbao, sve ležajeve i puškice nove stavio, i bila je bolja nego nova, ali nažlost nemam slike.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ronin kaže:
Ovisi kakav papir uzmeš prijatelju.

kad se naljepnice rade u tiskari, one se tiskaju na samoljepljivi papir, malo deblje te se ZATIM PLASTIFICIRAJU što daj zaštitu od kiše i vlage, a ako ti doma radiš naljepnice na vlastitom pisaču ih otisneš na bilo kakav samoljepljivi papir, a ako ih ne plastificiraš nema tog papira koji se neeč rastopit kod prve kiše :!:

Doma sam izradio naljepnice za plug, otpale su tokom oranja, a pošto mi je malo dalje susjed koji ima tiskaru, napravio mi je naljepnice i to je to, ništ bez plastificiranja :!: :!:

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
ŠANANA kaže:
Ronin kaže:
Ovisi kakav papir uzmeš prijatelju.

kad se naljepnice rade u tiskari, one se tiskaju na samoljepljivi papir, malo deblje te se ZATIM PLASTIFICIRAJU što daj zaštitu od kiše i vlage, a ako ti doma radiš naljepnice na vlastitom pisaču ih otisneš na bilo kakav samoljepljivi papir, a ako ih ne plastificiraš nema tog papira koji se neeč rastopit kod prve kiše :!:

Doma sam izradio naljepnice za plug, otpale su tokom oranja, a pošto mi je malo dalje susjed koji ima tiskaru, napravio mi je naljepnice i to je to, ništ bez plastificiranja :!: :!:

Danke sanana, postedio si me tipkanja ;)

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Ja ti inače koristim papir koji ima samoljepivu foliju koja se preljepi nakon printanja i zatim možeš lijepit što god hoćeš slažem se da je jednostavnije to riješit kod susjeda u tiskari i kužim da ide plastificiranje ovo s folijom je kućna verzija toga ali ja nemam susjeda s tiskarom i obično me pošteno oderu za naljepnice.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ronin kaže:
Ja ti inače koristim papir koji ima samoljepivu foliju koja se preljepi nakon printanja i zatim možeš lijepit što god hoćeš slažem se da je jednostavnije to riješit kod susjeda u tiskari i kužim da ide plastificiranje ovo s folijom je kućna verzija toga ali ja nemam susjeda s tiskarom i obično me pošteno oderu za naljepnice.

Samo mi još reci gdje da nabavim takav papir na koji kasnije ide folija pa da si izradim naljepnice, pošto mi ih treba još nekoliko komada na raznim strojevima, eto toliko ;) ;) ;)

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
238
Ja sam sebi uzeo u trgovini uredskim materijalom "gornji grad" u zagrebu. Dobavljač papira je tvrtka "pako" mislim da su isto iz zg pa možeš probat i kod njih sigurno imaju negdje prodavaonicu.

torpedo6206

Član
Tu od
23 Kol 2009
Poruka
106
Evo i ja sam malo trošio boju....

Kada sam radio prskalicu nisam imao digitalac,pa nemam slike kako je izgledala ranije.
Posao je trajao nekoliko dana, komplet rastavljena do zadnjeg vijka... :)
- farbanje spremnika
- varenje stopa na konstrukciju ( kasnije na njih postavljeni kotači )
- farbanje konstrukcije
- remont pumpe ( sve novo )
- čišćenje dizni
- nova crijeva, šelne, vijci, španeri, manometar...

Sastavljanje, taj dio je bio najbolji, za nekoliko sati rada dolazi do izražaja sav trud koji je uložen u obnavljanje.

D

dgeceg

Guest
s čim skidate staru farbu koja je na nekom priključku prije nego što krenete farbati s temeljnom??

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
odeš u boje i lakove dučan i veliš da ti da premaz za skidanje stare farbe i hrđe.mislim da je nekih 90kn.
opereš poslje nitrom i farbaj.

ili pljuni u šake šmirgl u ruke i kreni,nastavci za fleksericu i bušilicu dobro dođu.

torpedo6206

Član
Tu od
23 Kol 2009
Poruka
106
Šmirgl, fleksa, bušilica i polako...
pranje, sušenje, temeljna, lak, bar sam ja tako radio...

T

tbakovlj

Guest
Evo bilo mi dosadno ovih dana kad je padala kiša pa sam malo farbao. Plug okretač Gassner 2 + 1

Najnoviji postovi

Na vrh