• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Bojanje priključaka

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
da vas pitam nešto vezano uz ovu temu...
dal netko možda farba priključke preko kompresora na traktoru??
mislim, kupit pištolj i crijevo i spojiti na traktor, jel bi to valjalo??

čuo sam da mora uvijek biti isti pritisak na kompresoru, a mene sad jebe to što mi se na pokazivaču kazaljka diže tek kada je traktor neko vrijeme pod opterećenjem, digne se do nekih 4 bara i kada stanem 5 minuta, vrati se na ispod 1 bar...
moje mišljenje je da bi se moglo farbati da se samo doda gasa, jer onda i jače puše zrak kroz crijevo, ipak tako se pumpaju gume, a to je teže od tjeranja boje kroz pištolj...

neda mi se kupovat kompresor, za ništa drugo ga sada nemam u planu koristit, a imam neke stvari za renovirat i farbat...
ako netko nešto zna o tome, nek se javi...

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
da ti je bar neki rezervar od bojlera ili slično pa da u njega traktor gura na izlaz regulator da imaš ujednačen tlak za špricu onda bi i išlo.a imaš danas one male kompresoriče od 25L po 600kn.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
najbolje ti je da sii kupiš kompresor min. 50l/8bar+set već za 600kn i ne koristiš ga smo kod farbanja ,široka je primjena: čišćenje raznim pištoljima,pumpanje guma,pneumatski pistolji............,a inače zračne filtere možeš samo zrakom čistit

ja imam AIRmec-ov 100l/11bar

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
a ništa onda, bit će prinova u garaži... :D
šteta kaj je pevec propal, tam je bilo dosta izbora što se tiče kompresora...
a budem onda kupil jednoga uljnoga od 50l i mir...

nego, jel on dovoljno jak da, recimo, mogu sa pneumatskim pištoljem odšarafit šarafe sa kotača na autu?? :scratch

markach, gdje si ti vidio taj kompresor + set za 600 kn??

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
provjeri u bauhause letak iz jučerašnjih 24sata,kompresori su ti stalno na akciji u bilo kojem lancu

nisam probal o svezi kotača ali kod max.pritiska mora ić i sa tim od 50l/8

ja sa svojim drukam kamionsku prikolicu sa zrakom i pumpam gume te ga stavim po potrebi i na 12 bara

T

tbakovlj

Guest
Da Gassner je farban uz pomoć kompresora 50 l (neki no name) kupljen u metrou, za farbanje dosta. Kaj se tiče farbanja prek kompresora na traktoru; (probao sam i to, imam na nh td5050 kompresor), bolje mi se je dopalo nego farbanje kompresorom samo neznam koliko je takav način farbanja zdrav za traktor jer radi dugo u leru, 100l kopresor je savršen za farbanje.
Sa 50 l kompresorom možeš šarafiti ali ti jako brzo potroši zrak pa moraš više čekati da pumpa zrak nego kaj šarafiš sa njim, za pištolj ti treba velika količina zraka, još ako imaš kvalitetniji pištolj ovaj od 50 l ti ga možda neće moći okrenuti dog se malo ne razradi, dobar je 50 l kad imaš puno za šarafiti samo za prišarafiti, ali završni dodir na šarafu mora biti ručno ključem :mrgreen:

T

tbakovlj

Guest
Evo još par uradaka, brane sam radio sam (sad ih trenutno proširujem i mislim staviti hidraulično podizanje bočnih brana, stavit ću slike kad bude gotovo)

Imam još slike farbanja od prikolice, sjetvospremača, traktora i adaptera orosa, samo ih moram pronać prvo :scratch

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792
svaka čast,da si bliže i ja bi stao u red sa svojim priključcima :lol: :lol:

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
dobro obavljeno sviđa mi se što si one klinove za dizanje bočnih krila stavio otraga da se ne guraš iza kotača i mažeš.

T

tbakovlj

Guest
snupy kaže:
dobro obavljeno sviđa mi se što si one klinove za dizanje bočnih krila stavio otraga da se ne guraš iza kotača i mažeš.
Vidim da isto mislimo :D

I

imt 577..

Guest
evo slike remontovane tanjurače leskovac 28. Obojano sve samo jos čistači fale, novi ležajevi i tako to.

tanju.jpg

N

NGBaja

Guest
dgeceg kaže:
s čim skidate staru farbu koja je na nekom priključku prije nego što krenete farbati s temeljnom??
Nema ti bolje od pijeskarenja ;) Skida sve do golog metala; boja, hrđa .... sve do golog željeza i onda samo naneseš temeljnu, pa lak i to je jako dugotrajno ;)
Ja sam sebi prije par dana kupio pijeskaru, ali mi još fali kvarcni pijesak, ali za "prvu ruku" posluži i ovaj obični Savski, samo treba biti suh, prosijan i treba ti jak kompresor, spasio sam se s tim, nema više šmirglanja 8)

N

NGBaja

Guest
Evo jedne slike što imam
fff741ba.jpg

Nije nešto velika, ali služi svrsi ;)
Kupio sam ju u "PROMOTEHNA" u Zagrebu, košta 1.100 kuna + 23% PDV.
A NAJBITNIJE TI JE IMATI JAK KOMPRESOR! Bez njega bolje nemoj kupovati pjeskaru.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Aj malo to pojasni kako radi , slikaj bez da crijevo pokrije tamo onu sklalameriju .
Slikaj pištolj itd. Hvala.

N

NGBaja

Guest
Mogu sutra po danu poslikati, nije problem.
Pijeskaru možete i sami napraviti, nije problem, ima na njuškalu, vidio sam da ljudi sami prave i prodaju. Treba ti posuda, crijevo, mlaznica, sušionik za zrak i to ti je u grubo to. Nema tu nekakve velike filozofije.
Što se tiče principa rada, uključite kompresor, dok on nabija, vi pripravljate ostalo, sipate pijesak, pripremate to što trebate pijeskariti, kada nabije, spojite crijevo sa njega na pijeskaru, otvorite ventile da se ona napuni zrakom i onda samo otvarate "pipu" (kao za vodu) i pijesak ide van i skida sve pred sobom, pa tako i vaše lice :D tako da morate staviti zaštitnu masku.
To bi bilo ukratko to, bitno vam je imati dobar kompresor, optimalan rad je na 8 bara (može i manje, ali onda je i slabiji rezultat, čitaj: sporije, a više pijeska potroši), ja imam kompresor koji nabija do 15 bara, pa mi opet nakon 10 minuta pijeskarenja nestane zraka, pa moram čekati da nabije.
Nažalost, nemam trenutno slika od ničega što sam pjeskario, već sam to sve i obojao, ali sutra ću uzeti nešto i opjeskariti da vidite kako to izgleda.

E još bi vam preporučio da to radite na otvorenom, jer je to sitna prašina koja se svuda zavuče, pa sve morate čistiti, ovako izađete u bašču, na livadu i opleti :D ..... samo da vas susjed ne tuži zbog prašine :lol:

N

NGBaja

Guest
Evo kako sam i obećao :D
Opalio sam par brzinskih slika
Ovo je sušionik zraka, na koji se spaja crijevo, zatim se otvore ove pipe da zrak uđe unutra
b68e755f.jpg

70501ebd.jpg

Ovo je na dnu posude, tu se otvori da se pusti zrak i pijesak u crijevo
392625fd.jpg

A ovo je dizna, kada sve ove ventile otvorite, onda otvarate ovu zadnju i počinje pjeskarenje
f13087ca.jpg

1f141306.jpg

A evo i kako izgleda komad koji sam opjeskario, samo zato da vam pokažem kako to izgleda.
Ova ploča desna je pjeskarena, a prije je izgledala kao i ova lijeva
975d18af.jpg

Zanemarite ove fleke na njoj, to sam nakon pjeskarenja stavio na masnu krpu, pa je zato tako ispalo :oops:

Eto, to je to, nadam se da sam vam pomogao 8)

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
zakon stvar!!! :shock: :shock:

koliko ti je vremena trebalo da ovaj komad ispjeskariš??

kažeš da može savski pjesak? koje granulacije?

Najnoviji postovi

Na vrh