To se vjerojatno misli na razlike u adapteru, bourgoin ima rakete, valjke koji provlače stabljiku kukuruza i komušaju. Nema one ploče kao klasičan adapter, a ti valjci su postavljeni koso tako da otkinuti klipovi se ne zadržavaju, nego skliznu na transporter koji ih nosi na komušač klasični, ovaj sa slikekocol kaže:Prese sa nagnutim osama (patent Bourgoin) pokrivaju celu površinu valjaka radi optimalnog komušanja. šta znači presa sa nagnutim osama
evo slike
Rakete na Burgoinu su glatke cijevi sa spiralno zavarenom šipkom uzduž njih. Otkidaju tek kad dno klipa dođe na njih, pa tak većini operušaju odmah. Valjci samo počiste ono kaj je ostalo.DF&Torpedo kaže:To se vjerojatno misli na razlike u adapteru, bourgoin ima rakete, valjke koji provlače stabljiku kukuruza i komušaju. Nema one ploče kao klasičan adapter, a ti valjci su postavljeni koso tako da otkinuti klipovi se ne zadržavaju, nego skliznu na transporter koji ih nosi na komušač klasični, ovaj sa slikekocol kaže:Prese sa nagnutim osama (patent Bourgoin) pokrivaju celu površinu valjaka radi optimalnog komušanja. šta znači presa sa nagnutim osama
evo slike
kad si ga bio prodao???DejoJe kaže:Pozdrav kolega!
Ja sam imao MD8 i bio sam extra zadovoljan sa njim. Tako je prosto uradjen da nemozes da imas problema( nema mnogo hidraulike) sto je najskuplja stavka ako ne poznajes tu oblast.Na njemu je bio montiran tarup sa meh pogonom koji nije bio najbolje resen, pa posto dosta opterecuje motor i usporava ugradili smo mu secku. Godiste je bio 80. Prodali smo ga za 11600 eur.Inace posto i kod mene ima brdovitih parcela zna da bude malo nezgodno na okretanju ako je pun bunker.Zato kipuj na pola i udri po gasu.
ja sijem na razmak 75 cmdelac kaže:
Pa sad si sve reko,kad hočeš prosiječ kroz sredinu njive,možeš uzet 3 reda kak si i sam reko i onda ne gaziš ništa,samo trebaš ima dobro postavljene rakete,i jednu dugačku cijev sa desne strane berača,od početka hedera pa sve do kraja prednjeg kotača,po kojoj "klizi" stabaljika kukuruza,tj. odmakiva se kukuruz tako da ga točak ne pokupi,i neugazi ništa,tako sam ja imao i radilo je savršeno...delac kaže: