• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Breskva

dugi68

Član
Tu od
15 Ožu 2014
Poruka
185
imam ja sortu belmondo
breskvu i nektarinu

ajd pošalji mi na pm e-mail adresu pa da ti ostavim podatke da mi pošalješ koju grančicu belmonda u 8 ili 9 mjesecu :icon_super:

dane001

Aktivni član
Tu od
7 Svi 2009
Poruka
2,262
zdrave @ drugi puta ipak izdvoji sliku,pa skoro sam ekran zagrizao gledajući sve to:icon_eyes:

zdrave

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
80
kako bi bilo u koverti poštanskoj par grančica u 8. ili 9. mjesecu da dogovorimo:icon_thumright:

Ne znam kako bi preživile te grančice transport poštom. Možda bi bilo bolje zimi, pa kalemljenje na prolječe.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Jedan kraj grancica zamotat u mokru vatu i stavit u vrecicu te stegnut lastikom. Ja sam tako dobio reznice i sve su se uhvatile.

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
Pup jos nijw zreo jel to ima kakve veze kod breskve,znam da kod drugih kosticunjavi vocki treba bit zreo-crn
Do kad mogu cjepit ,cjeli 6 ili

gradskikauboj

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2010
Poruka
166
Sada više ne možež cijepiti na budni pup, nego samo na spavajući. Nalazi se u pazušju listova a najbolje je to raditi kada biljka ima puno vode radi boljeg srastanja plemke i podloge. Možeš cijepiti sve do 15. 8. ali mislim da je sada još malo prerano.

brkic

Član
Tu od
7 Velj 2013
Poruka
37
Zašto više ne može cijepiti na budni pup ,naprotiv baš sada je pravo vrijeme za to.Pozdrav.

dugi68

Član
Tu od
15 Ožu 2014
Poruka
185
Pup jos nijw zreo jel to ima kakve veze kod breskve,znam da kod drugih kosticunjavi vocki treba bit zreo-crn
Do kad mogu cjepit ,cjeli 6 ili

ja sam radio i 6 i 7 samo nisam vodio evidenciju koje sam kada radio jer mi je to lani bilo prvi puta pa ti nemogu reći koje vrijeme je bolje

vitomir 1

Član
Tu od
7 Lip 2011
Poruka
292
ja sam radio i 6 i 7 samo nisam vodio evidenciju koje sam kada radio jer mi je to lani bilo prvi puta pa ti nemogu reći koje vrijeme je bolje
Kakvi je primitak bio,cjepi se na ovogodisnji izdanak ili moze i na 1godisnji

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Al će biti sitna breskva ove godine... Ili ju zaustavila kovrčavost ili ne znam što, jedna grana jedna breskva i sitna je skroz a boja fenomenalna...

dugi68

Član
Tu od
15 Ožu 2014
Poruka
185
Al će biti sitna breskva ove godine... Ili ju zaustavila kovrčavost ili ne znam što, jedna grana jedna breskva i sitna je skroz a boja fenomenalna...

ti imaš puno pa ću svoj komentar ograničiti na svojih trenutno rodnih 10-ak komada. cvatnja odlična, plodovi također, prorijedio i sve ide po planu. dosta mladih (ne smijem niti reć koliko) koje sam jesenas presadio otišlo ali u školici ima još više. zahvaljujući tebi i ostalim kolegama s foruma (a ionako sam ju ljubio) nastavljam sa breskvom. Stric od moje supruge je rekao jednu rusku poslovicu: dobro si došla nesrećo ako si sama. žao mi je što ti je loše ponijelo ali neka je to jedino zlo za ovu godinu

zdrave

Član
Tu od
19 Srp 2013
Poruka
80
Imam par breskvi koje su u punom rodu, sorte Early Redhaven. Kovrčavosti nisam imao, plodove sam prorijedio po propisu kao svake godine, lisne mase ima dovoljno ali i meni se čini da če biti sitnije nego prijašnjih godina. Trebale bi početi sa zriobom za desetak dana i još če se udebljati ali opet mislim da ne toliko do normalne debljine.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Eeee, toje i meni sumnjivo nešto. Čak ni količina vode ne uvjetuje na krupnoću ploda. Znam jer mi jepotopljen bunar i vodu ispumpavam u jedan red i ništa ne utjeće na krupnoću. Kao da ju je unaprijed sazrio prevelik UV index. Meni je većina sorti zrele, sve osim royal gema a sitne...

tatkodvd

Dobro znana faca
Premium
Tu od
2 Pro 2011
Poruka
1,259
I kod mene isto, sprinkrest još nije dobro rodio ima nekih 5-6 kg po stablu obično 1 do 2 ploda na grani i opet sitan, a crveni se samo tako. Možda sad nešto nakrupnjaju, ove sedmice javljaju oblačno sa kišom.

Najnoviji postovi

Na vrh