Zvona ja baš mislim da ču ostaviti zemlju u boljem stanju kada odem nego što je ona to danas , bez obzira na duboko oranje . Moje mišljenje o dubokom oranju je oprečno u odnosu na tvoje ali niti ja nisam siguran tko je u pravu , možda smo obojica ?
Bio sam u Italiji par dana , da li znaš koliko oni duboko oru ? Zo je tek ludost za naše pojmove ? Oni ti oru 50 cm za dobro jutro i to ne mislim na priređivanje zemlje za vočnjake i vinograde gdje bi to bilo opravdanao nego i za ratarstvo . Vidio sam puno tih Monster plugova na prodaju dok sam tamo bio , svi imaju jednu ili dvije brazde , ogromni su . Vidio sam traktor JD serije 8 kako ide sa dvobrazdnim plugom , jedva ga je nosio koliko je bio težak .
Dobro ne kažem ja da mi moramo tako orati , ja prvi ne bih htio nego kažem da ima i večih luđaka od nas , Talijani :wink: :lol:
Da se vratim na oranje .
Kod mene ne postoji peta pluga , od `95 godine podrivam dubokim podrivačem , istina radim to svake četvrte godine na istoj parceli ali opet ... Evo ove godine me to čeka na par parcela , biti če i slika da vidite kako 90 cm visoki podrivač ide do grede u zemlju .
Uh , imam goste .
Nastaviti ču kasnije ...