E jebat ga sad... Nisam upirao prstom, niti sam rekao da valja sto radim. Svjestan sam da ubijam gujavice i mikroorganizme u tlu, ali kad sam tako morao...
Slamu i da pokupim, s njom nemam kud. I da ju zelim odvesti negdje, nemam gdje. Kad nam je trebala, vozili smo, ali kako nemam potrebu za slamom, nista od toga. Prisiljen sam da slamu palim. Vec sam napisao da ni mi ne palimo od kada su nabavili ljudi kombajne sa sjeckarama, tako da smo i taj problem rijesili.
Ratarko, pod "moderan poljoprivrednik" sam mislio da imas razmisljanje kao da smo odavno u Europi. Kako ja vidim, da si za nju vec spreman, ali puno ljudi voli raditi po svom, i ja sam jedan od njih... Ti si se otisnuo od nazadnih razmisljanja i to je dobro. Kad spricas, spricas koliko treba, kad bacas gnojivo bacas koliko treba. Tako i ja, ali djedovi u mom selu doslovce UVIJEK spravljaju jacu koncentraciju spriciva jer su "ova nova" spriciva slaba, a ne zele slusati savjet mladog, nadobudnog covijeka i da procitaju upute. I da ih zele procitati, nista ne bi razumijeli, tako da je njima svejedno. Sto ce netko danas-sutra-prekosutra doci i kupiti njihovu pokvarenu zemlju, njih nije briga...
Kao sto sam rekao, bitno je i kakav traktor imas i koliki plug, tanjurace, cim god ides po strnjaku. Ne mogu ja za velikim kombajnom nista zaorati sa svojim plugom, pa da se na glavu nasadim. Dok npr. netko s vecim traktorom moze bez ikakvih problema, posto veci traktor donosi i plug vece "propusnosti" te malo vecu dubinu rada, tako da se ta slama moze kvalitetno i zaorati. Da i ja orem jednobraznim plugom, zaorao bih ju i ja bez problema, ali ne zelim.
NAPOMENA:
Nikada nisam, niti zelim nekome nametati svoje misljenje, ali uvijek volim da me se razumije iako ne znam dobro neke stvari objasniti. Svoje misljenje cu uvijek izraziti, makar se po ledjima poderao, jer sam takva osoba. Upiranje prstom sam prosao, niti to ne zelim raditi ikome. Prozivanje odgovornih mi je takodjer jedna velika mana ali takav sam...
Ako se netko uvrijedi mojim pisanjem, neka zna da nije namjerno, ako drugacije u tom postu nije napisano... U nedostatku boljih rijeci koristim neprikladne izraze, pa se neki nadju uvrijedjeni, sto (opet napominjem) nije bila moja namjera.
Eto, toliko od mene za sada.