ako se i kad se odlučiš kaj buš napravil moreš koštice k nama dopelati (Uslužna uljara Presečki, Cargovec 6) to ti je glavna cesta Varaždin-Ivanec. Mislim da smo ful korektni kaj se poslovanja tiče evo i član Krešo ti to more potvrditi, on ti je kod nase već ko doma kolko dolazi na preradu... Sistem ti je koštice na preradu a Krešo i ja prek ceste v krčmu artyman:
neznam baš jer jako puno ljudi z Međimurja dolazi s košticam k nama... Ja osobno ne poznam gospodina Siladija ali čujemo od ljudi svašta o njemu pa i Krešo svašta zna... Mislim da cijena nebude išla nikaj gore jer robe na tržištu ima puno i ponuda je velika a i Austrijanci ne otkupljuj (bar za sad) jer su im tikve super rodile...
Krešo s naglaskom na realnu jer ima ljudi koji treže i 35kn za kg, samo neznam ko bu im to platil... Trenutno je takvo stanje na tržištu da koštice ima i nema razloga dizati cijenu a kak bude dalje neznamo, vrijeme i zakon tržišta budu pokazali svoje..
A dali je 20 kn. realna cjena ?:roll:
Pa slusaj, realna ili ne, takva je kakva je! S obzirom na otkupnu cijenu ostale robe, npr. kukuruz, pšenicu i ostalo, kolko sam skuzil, nama malima sa 4-5 hektara naisplativija kultura je buča ili duhan, jer sa ostalim si samo u minusu ako nemas iz toga finalni proizvod! Sa ulozenih cca 500€ po hektaru ne racunajuci svoje ruke i ako imas sreče da dobiješ poticaj i plavi dizel čak ti par stotina euriča ostane u đepu ako imaš solidnu godinu!:supz:
I prosle godine je cjena bila ista kao i sad , ja sam imao 3,5 tone suhih koštica i uspio ih prodati po 28 kn. i to u drugom mjesecu. Da sam sačekao do sedmog mjeseca cjena bi bila znatno viša, a tako bi se moglo dogoditi i sad. Koštica baš nema previše s obzirom kakva je bila godina. Trenutno je ponuda velika kao i svake sezone na početku ali nevjerujem da će predugo potrajati, samo treba pričekati pravoi trenutak !:idea:
krešo kod nas cijena ničega onda nije realna... U kojoj drugoj kulturi kad se sve zbroji i oduzme (mislim na uloženo i dobiveno i naravno uloženi rad) više zardi tak da mislim da je cijena dobra a svako ima pravo na svoje mišljenje pa tak i vi a bome i ja...
admin- jel dozvoljeno ovakvo reklamiranje?!!6 kuna je prerada po kilogramu...imaš gore broj pa moreš nazvati i zapisati se jer delamo na zapis... Je Bibere jako dobro poznamo oni su dosta jaki...
Evo za sve zainteresirane proizvođače tikve: XXXXXXXXX
Necemo se bas odmah reklamirati...
Bobo
kroz tjedan radimo prema potrebi a inace radimo svaku subotu (ova je puna). Najbolje da nazovte u ponedjeljak pa vas zapisemo za drugu i onda uglavnom jos nismo prevec puni pa se moremo i oko termina dogovoriti, a odma morete i cuti dali budemo koji radni dan radili mozda popodne pa ako bi vam tak pasalo....
sve si dobro napravil tak i mi delamo... e sad kaj se tič daljnjeg čuvanja u inoksici neznam jer nama nikad u bačvi ne stoji više 7dana+minimalno 4 dana taloženja i hlađenja, mislim da mu nikaj nebrem biti ako je na hladnom mjestu... kaj se tiče plastičnih flaša i karnistri nakon 3-4 mjeseci ulje u plastici počne gubiti svojstva tak da je to zadnja solucija čuvanja i skladištenja ulja... još ti je nabolje sflaširati ga u staklene flaše i dobro začepiti tak da nebrem zrak nutra i tak more stajati godinu dana od dana prerade....