N
Nevenl20
Guest
ja u petak posijao 2 hektara,ova kiša zlata vrijedi sad
Znači nitko ne šprica sa Orionom nakon šta buče niknu???
opal, kolega je nabavil i meni je dal za mojih 850 čhv, a ostalo sam posijal njemu stime da sam sebi sijal pola-pola baš da vidim razliku u tikvama pošto su na istoj parceli
e onda sam v kmicu vritnul, dobro pajdaš ima čistu parcelu pa bumu tu vidli ja sam opala sijao kraj meje jer veliju da on raste bole grmoliko ka ga nam moral bračati od suseda, a glaisdorfera v sredinu inače puno tikvi sejaš, kaj delaš s koščicami, na koji razmak si sijal opala?
HVALA! korisna informacijaŠprica se ali sa pola doze ili ovisno o vrsti tla ( pjeskovito - ilovasto):!:
Sejam 15-20 rali, kak da. Opala sejam na međuredni razmak od 70 cm i 90 cm razmak u redu. Koščice doma sušim i čekam povoljnu cjenu za prodaju, a nekaj pretvorim u ulje za prodaju. Kolko ti sejaš, kak rešavaš koščice ?
onda imaš i svoj kombajn vjarojatno, ja sijem nešto malo kolko meni treba i da mogu ručno to "skombajnirati" i posušiti lani je bilo 1400 sada 850 čhv i sve to ide u ulje koje prodam doma ustvari sijal sam uslužno drugima pa ajd onda i sebi. vidim ti siješ svaki red kod mene je svaki drugi na razmak 40 opal, a ostalo 45 a drugima kako ko želi za opal piše da se malo gušće sije
kak su koščice kod vas? ovde je cijena pala na 16, a lani se u to vrijeme diglo na 25
Ja tražim stroj (mašinu) za pranje koštic,dali se toga nađe na prodaji u zagorju/međimurju?