• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Buče (bundeve)

• Temu pokrenuo krx pozega
  • Datum prvog posta

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Mokre koštice ? Jel moraju biti oprane ili mogu onak kak se izvade ?
Ako kupac kombajnira tad netreba ništa, kn/kg i gas.
Malo je to 6kn, ako uzmeš cijenu kombajniranja od nekih 1,20-1,50 po kg. Tad je bolje sam platit kombajn i prodat po 9-9,50kn. Na par tona ti ta razlika u cijeni pokrije kombajn.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

pcmarec

Član
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
84
I meni se cini malo, al prve godine sam u tome i imam samo jedan hektar za probu i ocekujem cca 800kg mokrih kostica
Receno mi je branje 200kn sat, a sad ja neznam kolko se pobere za sat vremena i 200 je stavljanje u redove isto sat
Ako nedam kostice njemu vjerujem da ih isti dan (jer mislim da bas nemogu dugo stajati takve) moram voziti npr. Hladniću u koprivnicu koja mi nije bas i blizu jer sam ja u zagorju, ako ih idem susiti nemam susaru i neznam ni sam kako da ih posusim, tak da sam malo u problemim i ovo mi se cini najbolja opcija, ali moram jos razmisliti...

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872
Koliko mi sjemena treba za posijati povrsinu od cca pola rali? I jel ima netko tko bi mi prodali toliko sjemena?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ako siješ sa mehaničkom sijačicom za svaki slučaj uzmeš 2 kg. Trebalo bi ostati ali nebu se pokvarilo.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Kolega Iwanho, danas prolazio kraj tvojih buca, pa bit ce nesto za pobrati.
Neznam koliko si inace imao, ali ima neka kolicina na tvojoj njivi.

Ako znaš koja je moja njiva i bil si kod nje, šteta kaj nisi nekoga pital gdje mi je hiža. :icon_sad:
Mogli smo se upoznati i fino rashladiti pivicom ili vinčekom. :icon_jook:
Si to videl njivu koja je med cestom i potokom ili drugu pokraj koje je posjana rauola (tek se klije)?
Pomalo pobiram, koliko svinje pojedeju da ne zagnjije.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Da se pohvalim. Nema ih puno, al veseli pogled na njih.
DSC_0068.jpg
[/url]screen grab[/IMG]
Još je na njivi i raste. Kad ju uberem, slijedi vaganje.

Tu od
13 Ožu 2014
Poruka
37
Ako znaš koja je moja njiva i bil si kod nje, šteta kaj nisi nekoga pital gdje mi je hiža. :icon_sad:
Mogli smo se upoznati i fino rashladiti pivicom ili vinčekom. :icon_jook:
Si to videl njivu koja je med cestom i potokom ili drugu pokraj koje je posjana rauola (tek se klije)?
Pomalo pobiram, koliko svinje pojedeju da ne zagnjije.

A vidio sam onu njivu pokraj koje je rauola,tj ti tako kazes. Budemo jednom popili pivicu, vino ne pijem osim crno. O pa imas ti toga onda dosta posijanog. Bude nesto ulja.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
To nije golica?

Nemam ti pojma !? Ne znam kak Golica izgleda tak da ne znam jel je ova ta !? Jako je mesnata i ima debele koštice. Budem ju poslikal kad u raskolim pa metnem slike.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
A vidio sam onu njivu pokraj koje je rauola,tj ti tako kazes. Budemo jednom popili pivicu, vino ne pijem osim crno. O pa imas ti toga onda dosta posijanog. Bude nesto ulja.

Pivica je uvijek spremna u hladnjaku, a našlo se bu i črnjaka.
Sve mi je fino z bučnim uljem, ne bi se više vrnul na suncokretovo.
Kaj si radil u mom kraju, ako nije tajna?

Nemam ti pojma !? Ne znam kak Golica izgleda tak da ne znam jel je ova ta !? Jako je mesnata i ima debele koštice. Budem ju poslikal kad u raskolim pa metnem slike.

Košice su gole, nisu u ljuski. Zato se valjda zoveju buče golice.

Tu od
13 Ožu 2014
Poruka
37
Pivica je uvijek spremna u hladnjaku, a našlo se bu i črnjaka.
Sve mi je fino z bučnim uljem, ne bi se više vrnul na suncokretovo.
Kaj si radil u mom kraju, ako nije tajna?

Košice su gole, nisu u ljuski. Zato se valjda zoveju buče golice.

Ok onda,ja bum doneso colu da spijemo koji bambus. A tamo mi je prijatelj,isli smo skupa u skolu. Sin od Franje Cvrtile. Tako da ste susjedi skoro

Tu od
24 Svi 2015
Poruka
49
Re: Buče bundeve

Današnje zgrnjanje u redove. Na ovoj parceli ima tikvi više nego na bilo kojem drugom komadu, imam 2 košnice na tom komadu, pa vjerujem da ih ima toliko zbog pčelaca. Na komadu do ovog su rezultati poražavajući, trebat će bolje obrađivati zemlju.
152507d2c1549cd33912bc0b46cc12c1.jpg

f4630afe73b4b31a53969ed9f3cfb236.jpg

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Ok onda,ja bum doneso colu da spijemo koji bambus. A tamo mi je prijatelj,isli smo skupa u skolu. Sin od Franje Cvrtile. Tako da ste susjedi skoro

Znači ti si Darkova generacija, a ja sam Metuzalemova. :(rofl): No, dobro, malo sam pretjeral sa svojim godinama.

Dobrodošel kad imaš priliku.

dadeng

Novi član
Tu od
10 Svi 2016
Poruka
5
Bundeve zgrnute u redove... Sorta GL rustikal

Prilozi

• IMG_5986.jpg
    IMG_5986.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 142