Niko ništa?Pozzz. Zanimame sadnja bundeve za iduće proljeće na površini 1kj. Namjema bi bila za sjemenke za grickanje. Koju sortu odabrati, gdje kuput sjeme, i koji razmak sadnje? I koji je poticaj se dobije za tu kulturu?
Ja bacim UREA neposredno pre predsetvene pripreme, a osnovno hranivo (MAP; 6:12:24 ili 6:24:12 u zavisnosti od rezultata analize zemljišta) bi trebalo u jesen zaorati u količini kao za kukuruz, krompir ili šećernu repu.Jel stavljate ureu širom prije sjetva tikvi i kolko petnajstice stavljate?
Postoje mešana mineralna hraniva koja se brže razlažu i dodaju se po preporuci u proleće, sa setvom - YARA i slično ali, ona su dosta skuplja od standardne petnaestice.Ako N i P iz 3x15 dodan u sjetvi ili predsjetveno nije biljci dostupan, koja je onda svrha 3x15 u sijačicu kod sijanja kukuruza?
Obične svinjske buče jesu za ulje. Uljana tikva sa ljuskom i uljana tikva golica jesu zapravo selekcije stočne tikve.svaki ima svoju filozofiju...
ja sadim presadnice bundeva za pečenje i običnih svinjskih buča (ne sadim ove za ulje), na razmak od metra i svakoj presadnici bacim po dve šake petnajstice i šaku KAN-a...jedino gledam da to obavim prije kiše da se odmah počne topiti...
okopavanje traktorskom frezom, nikakvo šetanje motikom ni primjene herbicida, stajski gnoj već godinama nemam...
buča ko pljeve...ubijem se dok ih pokupim s njive... 🤭
Ima i slovenskog sjemena ali po iskustvu je jako loše, ako sijete sijačicom izbjegavajte, mislim da je od Semenarne ljubljana.Koliko sam ja upoznat,u Sloveniji se u pravilu kupuje Austrijsko sjeme.Tako njihovi trgovci tvrde.