iwanho
Iskusan lik
- Tu od
- 30 Lis 2008
- Poruka
- 8,616
Ja imam otvoreni sistem i nikad problema sa zrakomA da vi to prepraviti na otvoreni sistem ako izvedba centralnog to dopušta
Pozdrav,Drva su suha, bukva i grab
Drva moraju biti suha, i peć mora raditi na temp. oko 70°, to je njoj radna temoeraturaBok svima, imam problem Imam centralno na drva, peć je Centrometal od 25kw,
Moja je još jača pa mi ne smoli,jednostavno pola dana kurim peć na 100%Prevelika peć.
Aha! MRCINA 008!Bok svima, imam problem Imam centralno na drva, peć je Centrometal od 25kw, 85m2....
Prijatel, ja ti neznam gde je problem, mislim predpostavljam ali nisam siguran.Preporučil bi ti da prolistaš ovu temu unazad, a najbolje od početka.Zna li netko di je problem?
Kod mene nema viška, zato ložim pola dana,ako su drva suha nema cmoljenja, peć samo tinja bez problemaJe, a kamo sa viškom topline, ako nakrka kotao do vrha i klapna pritvori. Počinje tinjanje i cmoljenje!
Ma nemoj,da je klapna stalno otvorena, peć bi zakuhala,ovako kad peć postigne temperaturu, klapna se zatvori i peć održava temperaturu povremeno otvarajući klapnu kad u peći padne temperatura.Mora gorijeti tako kao da je klapna otvorena!