Frapantno je i meni koliko imamo budala koji vode posao. Pogledaj samo nasipe kanala, odvodne i dovodne kanale koji su puni vrba, topola, joha, graba, hrasta, brijesta, klena. Tu su milijunu kubika i milijarde kuna, ali hrvatske vode ne daju. One rađe do s bagerima sruše, samelju i ostave ležati. Skuplje je to uništavanje od iskorištenja, jer ovako moraju pravdati silan novac koji godišnje primaju, a ja ne smijem posjeći i prodati, niti ti, a nekome će to kao dati na natječaju koji nikada neće biti raspisan.
Mislim da neće sjeći čistom sječom, neko ono što je u proredama i vrhove, ali da će povećati etat i smanjiti ophodnju, to se već događa. Sve u nečijem interesu (novac) a nemaju pojma o poslu i svrsi šume.
U hr imaš 2,1 milijun hektara državnih s tim da imaš oko 168 000 ha proizvodne neobrasle površine, 560 000 ha (bilo je 660) privatnih i nekih 48 000 ha ostali, a to su katolička i pravoslavna crkva koje su to dobile povratom.
Ako te baš zanima detaljno, ovo je jako dobar pdf dokument pa si pročitaj.
http://www.regea.org/assets/files/objavilismo2012/D32_Biofuel_hanbook_REGEA.pdf
Odgovor na prvo pitanje je u tom pdf-u.
Tu imaš da je 980 kg/m3 pri 13 % vlage najteži dren.
I s obzirom da voliš računati, imaš unutra svega, baš ono što će te zanimati, ali i ostale. Na hrvatskom je.
A ima i slika.