ok, neću se više raspravljati...
To kaj netko 'preskoči' dan kurenja, konkretno moje kumče, kuri svaki 3 dan, kad je malo hladnije, kad je malo toplije, progura i na 5 dana.
znači ušteda vremena. Jebat ga, pametniji je od mene :icon_weed: pa je stavio 3000L spremnika.
Ušteda je i kod čišćenja kotla, peći. Kako? pa nikad nije zasran, nikad nema 'ostataka'
ušteda je i kod dimnjaka? isto ko i kod peći. Ok, znam znam, netki čiste sami dimnjak, super, ali eto, ušteda je opet ako ništa drugo, vrijeme.
Ušteda je i kad ujutro ne moram prvo u kotlovnicu podrum, nego se radije 'stisnem' k guzi svoje žene
inlove):
ako to moram posebno objašnjavati gdje je tu ušteda, e onda netko nema pojma o kurenju.
Ušteda je i kad odem na posao da znam da mi djeca ujutro kad idu u školu ne moraju prstom maknuti, nego se fino dignu u toplu kuću i odu u školu kak se spada.
Ušteda je i kod drva, meni je žao kaj je ti darijus nemaš, ne vidiš. Kako? pa ako ti kotao gori sa svojim prigušivanjem ili ne cca 3 sata, ako počinješ kuriti u 7 ujutro do 7 navečer si koliko puta naložio? To je samo primjer, vjerujem da neki kure i duže u noć? I sad mi nemoj reći da isto toliko puta moraš naložiti i od kad imaš spremnik, jer ako moraš, nekaj ne valja s tvojim 'sistemom'.
Ušteda je i da kad odem kod kuma štefa na štefanje i popijemo i zaružimo, ne moram doći doma u hladnu kuću, dapače, ko da se ništa nije desilo.
Ušteda je i kod pepela?! jebate kako sad pepela, pa kad se kuri kak se spada, pepela i nema baš toliko i ne boli glava kud i kamo s njime, dapače, moji susjedi bi svi moj pepeo, a ja ga nemam niti za sebe (fino je bijele, 'zdrave' boje) :icon_e_wink:
Ušteda je da ne 'smrdiš' po dimu ko neka loše podimljena šunka, ni ti, ni tvoja odjeća, a bome ni kotlovnica. Kako sad to? Bolje je izgaranje, točno se skoro u minutu zna kad je izgorilo i nema 'prisilnog' nalaganja i nepotrebnog dimljenja.
Ušteda je da susjedi koji stanuju blizu tebe, ne 'skidaju' ti sve po spisku jer si ti zadimio cijeli 'brijeg' sa svojim mokrim drvima iz rijeke koje si još k tome prigušio da gore 5 sati umjesto 1sat :icon_eyes: .
Ušteda je i da nejdeš svakim danom sve mlađi, nažalost, nego ti nije baš volja onako u cik zore ujutro dok još sve 'škripi' ići bilo kaj raditi, ovako, dižeš se u toplu kuću.
Ušteda je da ako ti dođu gosti, ti ne moraš baš točno sad ići u kotlovnicu jer te boli ona stvar jel je trenutno na ognju ili ne.
Ušteda je i da kad vani pada ono onako jako da ne bi ni psa poslao van, a jebat ga ti moraš kuriti u kući je hladno, ali za npr 5 sati se vrlo često situacija jako jako promjeni pa nema ništa od navedenog ( i da znam da je ove zime još nije bilo zima :icon_e_wink: )
Ušteda je da ako kojim slučajem imaš žive roditelje pa dođu u posjetu čuvat djecu, oni ne moraju 'misliti' što sad treba napraviti, a i ti ne moraš 'misliti' što će oni napraviti, nego uživaju oni, uživaš i ti...
Ušteda je i da kad si ti na poslu, a nestane struje, boli te ona stvar jel na ognju ima, ili nema drva jer se ništa neće desiti (ok znam da postoje samsoni i ine stvari, ali događaju se havarije, doživio, vidio sam)
Ušteda je i kad imaš ono malo slobodnog vremena i treba ti koji sat duže u krevetu (ne daj Bože bolesti ili čega ne), da ne moraš baš točno u 6-7h biti u kotlovnici.
A ovo da si ti točno toliko naložio, aha jesi, ako si po struci ložač.
Ko da je to 'zdravo' da je u nekim prostorijama bilo 30°C! kad se kuri bez automatike, a svi pravi ložači su to doživjeli.
Vjerojatno ima još nešto, ali sad mi trenutno ne 'pada' na pamet. :drink: