• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Taj tip ložišta nemre imati posudu za pepel...na žalost.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Namontiran novi Trenk i za trenutne potrebe će poslužiti.

Kad bude novi dnevni i kuhinja gotov, ako ne bude centralno odmah, tražit ću Alfa Plam kamin, imaju moji, mašina od peći, sve guta kao luda a još luđe grije.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Taj tip ložišta nemre imati posudu za pepel...na žalost.

Zaaj nebi mogel imati? Nije ga niko zmislil s posudom za pepel, to nema veze s tipom ložiša.

@ Marko, imam i Alfu, raketa od peči. Sljedečea bude s kotlom.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ima na mojem (Amity 3) rupu za čišćenje na dnu, ali izgaranje je i dalje na pepelu. Dovod zagrijanog zraka je s boka, kak i na svima takvima.
Takav tip ložišta nema pepeljnjak. Da ima, moral bi biiti hermetički dihtan.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Imam Alfu 90 dobra peč čak i rol dobro peče ali limarija ko na stojadinu . Ložište se diže i spušta no ne kužim kako .

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Malo podigneš rešetku na prednjem kraju, zatim izvučeš napolje onaj limeni hepek kojim drmaš rešetku naprijed/nazad i onda je slobodna da je postaviš na drugu poziciju.

Malirus

Član
Tu od
28 Lis 2009
Poruka
581
Amity smo mi imali 10-ak godina kao glavnu peć u kući,ložili sve i svašta,dimnjak fi 180
čistila se jednom,ujutro i to samo dio pepela,dio je uvijek ostajao na dnu,odlična peć

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Ima na mojem (Amity 3) rupu za čišćenje na dnu, ali izgaranje je i dalje na pepelu. Dovod zagrijanog zraka je s boka, kak i na svima takvima.
Takav tip ložišta nema pepeljnjak. Da ima, moral bi biiti hermetički dihtan.

Ima, za usisavač. Samo kaj je to problem.....
Hermetički dihtan je i Alfa plam a zrak uzima na sličan način ko i Amiti i opet ima posudu za pepel :eek::

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Zaaj nebi mogel imati? Nije ga niko zmislil s posudom za pepel, to nema veze s tipom ložiša.

@ Marko, imam i Alfu, raketa od peči. Sljedečea bude s kotlom.

Pazi da se ne zezneš ako misliš grijati neku veću površinu.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
....Velika mana joj je kaj nema posude za pepel, strašno velika.

definitivno se ne slažem s time, ko da je tak veliki problem kad je peć hladna sa metlicom pomesti pepeo. Ako je izgaranje super dobro, onakvo kakvo treba biti, onda niti pepela ni nema previše.

ti miša ko da se kvaliteta i učinak mjeri na posudi za pepel :wink:
ak ona grije super, ima male gubitke, super gori, onda joj to nije mana, zapravo to joj je vrlina kaj nema posude za pepel :(inlove):

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Meni se vidi da količina pepela najviše ovisi o vrsti i kvaliteti drva koja se lože.
U istom šparetu imam dosta različite količine pepela ovisno o drvima koje ložim. Možda bi neka automatika doziranja zraka (možda prisilno) to ujednačilia, ali moje iskustvo u mojem šparetu je kak sam napisao.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Pazi da se ne zezneš ako misliš grijati neku veću površinu.
A neznam, ista takva ali bez kotla sad grije prostor koji bi trebala nekad u budučnosti grijati ta s kotlom.
Mislim da bi razlika bila jedino ta kaj više vrata nebi trebala biti otvorena.

definitivno se ne slažem s time, ko da je tak veliki problem kad je peć hladna sa metlicom pomesti pepeo. Ako je izgaranje super dobro, onakvo kakvo treba biti, onda niti pepela ni nema previše.

ti miša ko da se kvaliteta i učinak mjeri na posudi za pepel :wink:
ak ona grije super, ima male gubitke, super gori, onda joj to nije mana, zapravo to joj je vrlina kaj nema posude za pepel :(inlove):
Meni je strašno veliki problem, ja kad otvorim peč molim boga da žara ima da mogu nastaviti, a ne da bi ju još trebal čekati da se ugasi.
A između ostalog, alegričan sam na špenu, sitnu prašinu koja je vidljiva samo ako sunce osvjetli pa ju tek onda vidiš ili ju tek vidiš kad se negdje spusti.... a upravo takva prašina je kad meteš ložište peći.

Ja se nisam baziral na učinkovitost peči, mislim da sam i rekel da sam zadovoljan njenim učinkom ali me smeta način čiščenja i zato ju imam ali tam gdje mi čiščenje nije problem kakav bi mi bil da mi je u kuči.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
ako je tako, cca 400 kn i kupiš usisavač za pepeo, i nema niti jednog jedinog problema koji te muči.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Mene ništ ne muči, ja sam to riješil na način koji je meni bil po mojoj mjeri.
Kad sam bil mali usisavača sam se navlekel za čitav život i od tog stroja imam smrtni strah.

mranderson

Član
Tu od
26 Ruj 2016
Poruka
135
hehe, si siguran da te niš ne muči (pročitaj svoj zadnji post :(giggle):) ne mi zamjeriti MUHA ali kaj ste vi vlasnici linije Hilton hotela (ili sličnih) :icon_weed:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Sto posto, pročitaj ti temu koju stranicu unazad :icon_wink:
Da je hotel moj .... gde bi mi bil kraj :(giggle):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
U hotelu mora biti puno konobarica a ti ih se ""bojiš""" :(giggle):.
Ja neznam kak pri vama ali kod nas su po hotelima sobarice grijače tijelo....

Nebi Muhać ima finog pepela da ne kuiri SVETO HELENEČKA drva:(giggle):
Ako ja tebe razumijem :icon_scratch:

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Meni sa 1000l puferom ide 17h a da ostane žara u peći,a pufer je cijeli na 85.ali pojačaj na 85 vodu u puferu...dulje će trajati..koja je temp polaza prema radijatorima?meni je 50 kada je ovakvo toplo vrijeme,a kad je ispod - 7 onda stavim na 56...

Najnoviji postovi

Na vrh