Nebi htio pametovati,ali pošto se centralno radi jednom,treba se napraviti kako se spada.
Znam da su svima financije jedan od problema,ali želiś sve napraviti kako se spada..
Moja baka je isto kuhala na drva,a pored je imala plinsku peć i godišnje je skurila 15m drva,u kuhinji nisi mogao disati,kupaona je bila ledena zimu,u zasebnom wcu su redovno smrzavale cijevi,u dnevnom je bilo ugodno,a u ostale 2 sobe nije bilo razlike da li si u kući ili vani.
Kada malo staviš na papir pošto danas drva nisu jeftina, ako ih moraš kupiti isplativije je kuhati na plin.
Imamo dvoje male djece i kuhamo svaki dan i topla voda za kupanje,imamo 80kn plina mjesećno.
Kotlom za centalno dobiješ nekakav komfor ukoliko napraviš kako se spada(uložiš dosta para).
Sad sve ovisi o tebi i tvojima,baka nebude zauvijek pored peći,mama će lako kuhati na plin,a dima nebudeš imao u kući ni u tragovima.
Odvagni što ti je najbolje.
Samo znam iz iskustva mnogih koji su ušparali na centralnom i nisu sve napravili kako se spada,dan danas nekaj kemijaju sa kojekakvim panjevima koji drže žar,pa ostaju budni do kasno i ujutro ranije ustaju da uhvate zadnje trzaje žara,pa od zakenjanih dimnjaka i kotlova katranom..da ne nabrajam..sve zbog neke uštede koja ih nakraju košta više(dugoročno gledano) nego da su odmah napravili kako treba.