Ekipa kod mene je vjerojatno počela Buderus Logano S121-2 32 kW peć na pirolizu delati problem, no nije sigurno. Stara je 7 godina, grije 7. zimu, sistem sa buferom od 1000l i 250 l sanitani bojler. Nikako ne mogu postići temperaturu tj. skoro stalno mi ventilator uključen i nikako do 70 stupnjeva. no dozidano je i nešto kuće....
Evo ovak, prije je grijala 120m2 klasični radijatori termo fasada izvana 15 cm, izolacija na tavanu stiropor 10 cm. napominjem da se u tom periodu gotovo nije palil ventilator i grijala je samo tinjanjem, tj za tu kvadraturu je bila prejaka, čak se i znojila makar je bilo u njoj 75 - 85 stupnjeva. Pričal s dimnjačarem, veli da piroliza to hoće kad je prejaka peć zbog potpuno zatvorenog gornjeg dijela (dim ide samo prema dolje pa van). Rekao ja, meni to taman kad dozidam kuću.
Onda smo dozidali još 45 m2 prizemlje + 24 m2 prizemlje hodnik i 24 m2 hodnik kat. 120 + 45 + 24+ 24 = cca 213 m2. Sve što je dozidano je podno grijanje (ispod glazure s podnim grijanjem je negdje 5 negdje i 3 cm stirodura plus čepasti stirpor 1- 3 cm), sistem centralnog grijanja je totalno izmjenjen, razdvojene su grane radijatorsko / podno / sanitarna itd. na novom dijelu je izolacija samo na tavanu, bočni zidovi klizna stijena i veći prozori dakle puno stakla, a ono što je zid to još nema termo fasadu.
E i onda su počeli problemi s peći, nikako zagrijati sistem da bi skužil da mi je onaj šamot nutra s rupama sav skrhan kamo padaju drva i da mi je šamot ispod dizne razmaknut (iznad zdjele za pepeo). popravim taj šamot i malo je bolje ali ipak i dalje ne mogu postići temperaturu. Gdje bi mogao biti problem, da li je problem u tom šamotu od dizne ili je dobila prejako opterećenje s podnim?
Tražil ja po njuškalu i taj šamot našal ovdje:
Buderus Logano S121 šamotni / keramički dijelovi unutrašnjosti Opis oglasa Prodajemo dijelove unutrašnjosti za Buderusove
www.njuskalo.hr
No to nije original već to čovjek radi doma... neznam dal to uopće kupiti?
moj je tak skrhan kaj više ovi bridovi od dizne nisu oštri već zaobljeni, i rupe za primarni zrak vidim bočno...
Evo pa ako netko može pomoći...
Ja vjerujem da peć nije preslaba kad moj kolega grije s Buderus Logano G211 150 m2 podnog a peć 26 kW. i još ju gasi prek noći, drugi dan kuri na novo i grije pufer...