- Tu od
- 9 Tra 2019
- Poruka
- 12,312
Maaaa, ja se samo preseravam!Ti taj proračun može ili ne može radiš po školski, tj. u programu ili iz iskustva?
Neki Emir Kolić je napisao doktorat, a ja slažem kockice - pardon - prevrćem brazde!
Maaaa, ja se samo preseravam!Ti taj proračun može ili ne može radiš po školski, tj. u programu ili iz iskustva?
Proračunava se za prosječnu najnižu temperaturu koja je trajala 3 dana! A ostalo kak ispadne!................
Ako se uvjeti promjene i stisnu zime ko prije 10-15 let svi proračuni padaju u vodu ili dojde zatopljenje ko danas pa peči skoro da ni netreba...........................
Ugradi pufera, iliti akumulacijski bojler.Kad bi se ložilo kontinuirano, tih problema ne bi bilo
Ugradi pufera, iliti akumulacijski bojler.
To mi je slijedeća veća investicija u grijanju. Kad to ugradim onda sam na konju kaj se grijanja tiče.
Inače imam Poljostrojov kamin 25 kw.
Grije kuhinju i dnevni on sam bez radijatora (oko 50ak m2) četiri sobe, dvije kupaone, sve skupa oko 180m2. Tira usput i kombinirani bojler 150l.
Kuća je katnica pvc stolarija 6komora dvoslojna stakla, vanjski zidovi i stropovi 10cm vune, knauf. Fasada je kasična žbuka s hirofom.
Grijanje sam sam slagal. Dimnjak je PGM 200 11 i kusur metri.
Kad sam oblačil kamin nisam izoliral željeznu dimovodnu cijev nego sam ostavil da zagrijava zrak koji dolazi izvana i struji kroz spušteni strop i izlazi kroz zračnike koji su postavljeni na stepeništu.
Sve cijevi su isto pod tim knaufom tak da i one griju taj zrak.
Ja sam prezadovoljan. Još dok lupim termo fasadu, to bu to.
[/QUO