sttipa
Iskusan lik
- Tu od
- 6 Tra 2013
- Poruka
- 2,271
Moj ti je marke CO-SinusUPS-400W-WM – ADLER ,kupio ga kod lokalnog trgovca. Ja moram imat sinusni pretvarać jer imam digitalne pumpe.Tražil sam na netu (prema sliki) takvog kakav ima @mtd001. Nisam uspel pronaći nijednog takvog izgleda, a model ne znam.
Molim kolege @mtd001 i @mika, ako im nije problem, da napišu modele svojih UPS-eva, a ne bi škodila niti trgovina gdje su kupljeni. Na UPS-u od @mika se vidi da je čisti sinus.
Tako je i kod mene,baš iritantno pištiKad nema struje i kad je akumulator pri kraju pišti svakih par sekundi.
Pa svrha zvučnika je da se čuje kad UPS radi, odnosno da se zna da pumpe imaju napajanje i dok nema struje. Na svima, koje sam videl, pišti taj iritantni zvuk, jer to je sigurnosna funkcija..ja sam prebrikao taj zvucnik...
Iz ovoga proizlazi da počne pištati kad se akumulatoru padne napon ispod određene vrijednosti. To mi je ok, pogotovo ako nije na takvom mjestu da je na oku, ali čak i onda nije loše.Da ima kablove sa malim kliještima cca 50cm dužine,
Kad nema struje i kad je akumulator pri kraju pišti svakih par sekundi.
Pretpostavljam da se to događa kod podužeg nestanka struje pa se akumulator isprazni. Ako je tak oba posta su mi jasna. Jedini se nadam da ne pišti kad se akumulator puni.Na mojem se ventilator uključuje samo kad je akumulator prazan pa ga puni i kad nema struje kad radi preko akumulatora.
Kad mi počne palit ventilator po par sekundi svako malo znači da je akumulator dal svoje i mjenjam ga za drugog.
Zakaj smatraš da si se zeznul? Kaj nije boje da ventilator ne dela uvijek, nego samo onda kad je uređaju potrebno hlađenje? Kak i kad dopunjavaš akumulator, ako ga pališ samo kad nestane struje?To sam se ja zeznuo jer sam tražio pretvarač kojem neće stalno raditi ventilator i moć uvjeravanja trgovca bila je očito presudna a i imali su samo jedan model a tih dana su stalno nešto prtljali po stuji električari pa je bilo uzmi što ima. Realno ne treba gore ni da ima displej i sto opcija koje ionako nitko ne koristi. Mislim da ću nabaviti drugog jer ovog uključujem samo kad nestane struje, ima samo par radnih sati.
Pročital sam u podacima za neke UPS-ove da prestanu s radom kad napon akumulatora padne toliko nisko da bi moglo doći do oštećenja akumulatora. Zvuk je jedan od sigurnosnih elemenata, a u ovom slučaju upozorava da bu UPS uskoro prestal s radom i pumpa ostala bez napajanja. Koliko dugo obično traje taj zvuk prije prestanka rada UPS-a? Vjerojatno zavisi od kapaciteta akumulatora i veličine potrošnje, ali vjerojatno je to u uskoj vezi s vremenom koje određeni akumulator može izdržati od trenutka uključenja do prestanka rada UPS-a zbog premalog napona u akumulatoru.Pa svrha zvučnika je da se čuje kad UPS radi, odnosno da se zna da pumpe imaju napajanje i dok nema struje. Na svima, koje sam videl, pišti taj iritantni zvuk, jer to je sigurnosna funkcija.
Na onom mom zvuk počinje čim nestane struje i pumpa se počne napajati iz akumulatora.Koliko dugo obično traje taj zvuk prije prestanka rada UPS-a?
Točno tak.Ne pišti kad se akumulator puni i kad počne pištati ima još oko pola sata rada možda i duže zavisi od akumulatora. Barem ovaj moj.Učim iz vaših postova i zahvaljujem na tome.
No neke stvari me malo bune. Možda si ih ja samo ne znam dobro protumačiti.
Iz ovoga proizlazi da počne pištati kad se akumulatoru padne napon ispod određene vrijednosti. To mi je ok, pogotovo ako nije na takvom mjestu da je na oku, ali čak i onda nije loše.
Pretpostavljam da se to događa kod podužeg nestanka struje pa se akumulator isprazni. Ako je tak oba posta su mi jasna. Jedini se nadam da ne pišti kad se akumulator puni
Oprosti, krivo sam pročital tvoj prijašnji post.Zato smatram da sam se zeznuo jer ventilator radi stalno, a dopunim akumulator jednom mjesečno ili kako mi padne na pamet uštekam da ga dopuni baš iz razloga jer mi smeta da stalno vrti ko da tjera pogon a ne pumpu od 5W.