- Tu od
- 20 Svi 2010
- Poruka
- 6,907
Vjeruj mi da pomaže,isprobano više puta😉Pumpa je centrifugalna i kroz nju uvijek prolazi voda. tako da paralelni ventil ........ upitno pomaže!
@plus kod mene je expanziona posuda iznad peći,kako se vidi na slici
Vjeruj mi da pomaže,isprobano više puta😉Pumpa je centrifugalna i kroz nju uvijek prolazi voda. tako da paralelni ventil ........ upitno pomaže!
Ovakav je moj štednjakMože koja slika ili model štednjaka koji imate?
Sad probam gledati ovu tvoju fotku i na monitoru kompjutora, 😖 , hajde molim te, daj se sad potrudi pa za mene okini jednu "jasnu" fotku i postavi da ju mogu gledati, analizirati ju, diviti joj se 🙃.
Zanemari paučini po cijevima😉😂Sad probam gledati ovu tvoju fotku i na monitoru kompjutora, 😖 , hajde molim te, daj se sad potrudi pa za mene okini jednu "jasnu" fotku i postavi da ju mogu gledati, analizirati ju, diviti joj se 🙃.
Da me ne pitaš zakaj, evo: ja uz jutarnju kavu drmnem domači pelinkovec, to ti je moja mješavina, kak vaš cvajtaktol, onda uz doručak spijem kupicu gemišta, a kruna svega ti je moja godina proizvodnje i meni ti je pogled na ovu tvoju sliku jako mutan . Gledao sam ja to na mobitelu i još manje sam detalja raspoznavao. 🥂
Poštovani kolega po forumu, evo me sad za kompom, za veeeelikim ful HD monitorom 🙃, sad ti gledam svaku dlaku.
Pretpostavljam da imaš fenomen kao podnog grijanja, radi toga.Meni je peć u podrumu tako da topla voda na kat cirkulira prirodnim putem,malo slabije grije ali bolje išta nego ništa
🙃 polukni ispred moju prvu sliku, cijevi ispred kamene vune oko pufera 🙃, ali v dučanu ih sada nema, barem dok sam ih htio kupiti.Bilo je nekad onih tvrdih izolacijskih cijevi od kamene vune, koje si izvana imale plašt od Alu folije i lijepo su izgledale. Ne znam ima li toga više...
Ljeti kad radi samo pumpa solarnog ide preko 12 sati,zimi kad gone dvije pumpe centralnog nešto manje.I koliku autonomnost sustava daje ovaj akumulator od 80Ah?
A u planu mi je izolirati sve cijevi,stara izolacija popucala. Tako jako mi ne zagrije da bi se na katu osjetilo podno grijanje.Ja osobno vidim puno meni zanimljivih detalja. Dopustio si budem bezobrazluk i luksuz da primijetim da bakrene cijevi nemaš toplinski izolirane. Pamtim i da si ovo rekao:
Pretpostavljam da imaš fenomen kao podnog grijanja, radi toga.
To mi je pumpa od bojlera,za toplu vodu. Imam dvije pumpe,jedna za sistem,a druga za bojler.Što ti je ovo zaokruženo s crvenom kružnicom, da li je to možda protokomjer, ako je od čega?
Bojler od solarnog je 300 litara,a grijač sam stavio da ljeti kad pada kiša i nema sunca da ne palim peć za toplu vodu.Koliki ti je solarni bojler, te da li je ovo što vidim na njemu električni grijač? Kakav procesor imaš na solarnome?