Svašta, od zakuhavanja, porasta tlaka iznad sigurnosti, poplavljivanja preko sigurnosnog ventila itd.
Kod mojeg je pok. tasta "štadlerica", radi podložene klapne od samson regulatora zakuhala, kipuča voda je izbila sigurnosni ventil, a ispod njega je spavao mačak, mačak je ostao na mjestu ošuren, kuhan, krepao. Sigurnjak je bio na par centimetara pokraj ekspanzione posude od cca 40 lit, njezina se dušica uništila, trebala je nova. Podrum je bio poplavljen vrelom vodom i u oblaku pregrijane pare.
@plus jedno pitanje za Vas...mislite li da taj punjac iz UPSa koji je "slabih" karakteristika je dovoljan da napuni taj akumulator ali naravno treba mu vise vremena ili mislite da bi zbog zdravlja akumulator bilo dobronapuniti na nesto jace?
Pa eto, na temelju 11 godina iskustva, ja nikada nisam te svoje akumulatore ničim dopunjavao, a uvijek su bili puni i spremni za rad.
Zar nije dovoljno za to da bude montirana termička zaštita spojena na vodovod i sigurnjak?
To je jedan od sigurnosnih elemenata, a da li je za pojedini sistem centralnog grijanja dovoljan samo on, to ja ne mogu tvrditi, a niti opovrgnuti. Gotovo svaka obitelj ima napravljen drukčiji sistem centralnog grijanja, pa makar se koristi recimo ista peć, te veči dio istih elemenata.
Več sam mislim bio negdje spomenuo da je jedan moj poznanik završio u bolnici i jedva je izvukao živu glavu dok je roknulo njegovo centralno izrađeno na bazi kamina. Da li je on imao sve zaštitne elemente i koji je od njih i zašto zakazao, ja sad ne znam, ali da je roknulo i njega ofurilo i ozlijedolo to je istina.
Meni je rekao čovjek koji mi prodao akumulator da ga je poželjno svakih 3-4 mjeseca staviti na punjač,da ga kao pretvarač ne može 100% napuniti
Prvi put čujem za ovo.