vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Ja sam neškolovan..
Glavno da propovedaš!Ja sam neškolovan..
Velečasni baca kost, zna on jako dobro kaj je pitao i kaj piše. Gleda ko će se upecat, a ja imam vremena. @DjJelak još jednom temu pročitaj ako stigneš, plus je jako puno pisao o svom sistemu ovdje i po meni je dobar sistem, zato ga spominjem. Doduše, puno finesa koje on ima nama nisu toliko potrebne, a i posavjetuj se sa drugim majstorom svakako, skupo je sve to danas. Onaj koji ti je rekao da ne može taj pufer, a ti ga već imaš, nemoj ga slušat. Izgubit ne možeš ništa, nećeš pufer spajat u seriju. Peć, kakva je, sad je imaš. Valjda kuća nije ogromne kvadrature.Glavno da propovedaš!
1 .ja sam pitao konkretno ali odgovra nema , svako filozifira na svoju stranu .Velečasni baca kost, zna on jako dobro kaj je pitao i kaj piše.
A zašto misliš, kad ide: kotao-spremnik-kuća......xy sati da prvo ugrije spremnik a poslje njega stan .
Poštovani. Ljudi koji ulaze u izradu centralnog na drva s puferom, su jednaki u znanju o tome kao i djeca koja uče pisati slova. Treba puno vremena dok napišu kvalitetan esej.1 .ja sam pitao konkretno ali odgovra nema , svako filozifira na svoju stranu .
jer ako taj spremnik drži cca 8 sati onda ne mora svaki put čekati xy sati da prvo ugrije spremnik a poslje njega stan .
Samo kod prvog jesenskog loženja .
Ja pratim to i na onom forumu , i mogu reći da je ovo jedno novo područje gdje su mnogi ušli ko guske u maglu .
uštedu i konfor sustava ima onaj tko svako slobodno vrijeme stoji ispred kotla i gleda u termometre , sonde i boju dima , turbulatori su mu više u ruci nego u kotlu , cjenka se pogađa , prespaja i prekraja .
Kad sustav dođe do nivoa kompletne automatizacije i kad bude postojala kutija koju objesiš na zid s 6 rupa (kotel , pufer , radijatori) tada je to spremno za običnog korisnika , s aplikacijom za pametni telefon .
do tad bude filozofiranje a konkretne šeme- niks od naših forumaša .