• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
U pravu ste kolega plus. I dokle god doljevam gorivo nemam problema s odzračivanjem. I s 22 l rezervoarom je to par punjenja tokom cijele zime.

Ali opet kad sam već napravio sistem da ne moram točiti gorivo unutar radionice nego da ga fino izvadim van, natočim i vratim na policu onda gledam kako da to izvedem.

@MUHA

Može neki link i objašnjenje kako to radi i gdje ga je najbolje staviti.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,618
@zoran89,
promaklo mi je, ili sam zaboravil, zakaj ne želiš tankati unutar radionice, ali za otprilike jednom mjesečno teško je nači realno opravdanje. Ostaje samo ono, tak sam zamislil i to bum napravil, ma koliko koštalo. Tu te razumijem ;) jer i sam u nekim situacijama tak postupim, iako sam svjestan da bi se moglo napraviti mnogo jednostavnije, a ne bitno slabije. :(

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Ne želim tankati unutar radionice jer eto. Ne želim. Kad sam već sve napravio hoću još i ovo napraviti da mogu kad otkopcam tank i napunim ga vani ili odvezem na pumpu. Odzraciti na brzinu i pustitu u pogon. I

A ne odspajam crijevo poslje pumpe, stavljam krpicu i karton. I pustim da pumpa radi dok ne navuče.

U biti problem je u tome što imam ja puno jeftinih i jednostavnih načina da dotjeram gorivo do filtera. Ali ne znam kako da spriječim da u procesu ne otjeram gorivo iz filtera u komoru za sagorijevanje i preplavim ju.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Misliš ko na autu da se tanka? To mi se ne čini baš praktično 😂.

Mislim da je pumpica kakvu sam i mislio i što je @Viduka OPG poslao najbolje riješenje. I ventil odzračni.

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
@zoran89
Možda da ugradiš sa donje strane rezervoara ovakav ventil i na njega spojiš brzu spojnicu.
Tamo negdje ispod čepa bi se dalo.
Screenshot_20221211_225837_com.android.chrome.jpg

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
E. Toooo mi treba

Gdje ga ima za kupiti?

Ma nikakva donja strana rezervara. Stavim to prije pumpe. Okrenem na rezervu. Sa pumpicom, plućima ili spricom odzracim sustav. Okrenem natrag na glavni rezervar i to je to

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
E hebiga. Znam i ja da ima tu 😂😂...

Ne da mi se čekati mjesec i pol sa mi dođe

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,913
Ma treba mi pipa. Ali pipa s 3 izlaza kao što je kolega Željko poslao sliku. Ali ne mogu naći nigdje za kupiti.

Da imam glavni tank, isključeno, rezerva.

U biti trebaju mi 2. Jedna za planirani projekt.

A jednu staviti prije pumpe. Tako da mogu zatvoriti protok prema pumpi, i onda odzraciti da mi ne tjera gorivo iz filtera u komoru za sagorijevanje.

Najnoviji postovi

Na vrh