Za kamin je potrebno osigurati ulaz hladnog zraka izvana, dovesti ga takvog, punog kisika, ispod i/ili oko kamina, da se tu zagrije i tek onda (preko rešetke) ga pustiti zagrijanog u sobu, jednu ili više soba. Kamin uzima zrak za gorenje iz prostorije i dim izlazi kroz dimnjak van. Tako se dobiva zrak pun kisika i ima se kretanje zraka u vidu petlje. Mi smo tako imali naš kamin u dnevnoj sobi, koji je sad u goricama, jer smo doma presložili raspored naših prostorija i ima centralno kojeg nekada nije bilo.
Moja kćerka ima kamin i oni imaju razvedeni izlaz toplog zraka dio u dnevnu sobu, a dio na hodnik i stepenište za prostorije na katu. Ulaz hladnog zraka imaju ispod kamina, kroz hodnik i špajzu... Neka pravila izvedbe kamina jednostavno moramo poštovati da bi grijanje bilo dobro.
Moja kćerka ima kamin i oni imaju razvedeni izlaz toplog zraka dio u dnevnu sobu, a dio na hodnik i stepenište za prostorije na katu. Ulaz hladnog zraka imaju ispod kamina, kroz hodnik i špajzu... Neka pravila izvedbe kamina jednostavno moramo poštovati da bi grijanje bilo dobro.