• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Pozdrav, evo da pitam inox vs. Schiedel dimnjak? Rijec je o centralnom na drva.
A kakva je peć i kakvim se drvima kuri?
Ako je obična, tipa Viadrus ili Centrometal Eko, svakak Schiedel.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Rsdi visoke temperature ispuha inoks dimnjak s vremenom izgori.
Rođak ga je zamijenil Schiedel-ovim nakon 10g.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,924
I šidl je problem. U njemu, pogotovo na vrhu, se kondenzira para i taloži čađa.
Likson je, nakon potresa, kupio inox cijev, ne inox elemente dimnjaka.
Mora imati drenažu koliko se vode nakupi.

oboliti

Aktivni član
Tu od
27 Velj 2014
Poruka
284
Ne znam spada li to ovdje, ali imam dileme koje pelete da kupim, da sada sam kupovao energy pelet Delnice ali oni sve izvoze pa ovdje se nudi samo Spačva, Šišarka i Bašići, A1 i A2 certificirano pa ako netko ima iskustva sa tim brendovima zahvalan na recenziji!

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
Ne znam spada li to ovdje, ali imam dileme koje pelete da kupim, da sada sam kupovao energy pelet Delnice ali oni sve izvoze pa ovdje se nudi samo Spačva, Šišarka i Bašići, A1 i A2 certificirano pa ako netko ima iskustva sa tim brendovima zahvalan na recenziji!
Već sam se bio pozdravio sa peletima kao grijanjem jer je cijena otišla u nebo ali onda je prije par mjeseci palo na 4€/ vreća 15kg pa uzeo 3 tone za iduću sezonu jer mi je po toj cijeni li-la sa drvima. (Imam dva kotla, pelet i drva).
Uzeo u Kauflandu 2 palete A1 Woody pellets (Novoselec) i poslije jednu A1 Energy pellets (Delnice).
Meni je to sve isto jer imam dobar kotao na pelete (Pel Tec L) i jedino u čemu vidim razliku je u kvaliteti plastične vreće i načinu kako je zamotana paleta. Tu je Woody bolji. :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Viduš li razliku u količini i pepela i onog krutog u njemu?
Pakiranje je gotovo nevažno.

goran1985

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2013
Poruka
633
Nikad nisam vidio razliku po tom pitanju a prije ove godine sam većinom kupovao A2.
Inače, cijena mi je najbitniji faktor, je li on A1 ili A2 me manje dira.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Da sve nas je manje briga da li je a2 ili a1 osim peci i novcanika....

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
918
Gdje kupiti grijaći kabel za instalaciju unutar vodovodne cijevi? Najpovoljnije što sam našao je 8,63 eura/m snage 10 W/m + termostat 100 eura. Treba mi oko 160 m pa je svaki cent bitan. Ovi obični koji nisu certificirani za montažu unutar cijevi se mogu naći za ispod 2 eura/m, ali pitanje koliko mogu trajati i kad bih dobro zaštitio sve spojeve.

Najnoviji postovi

Na vrh