• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Centralno i ostalo grijanje

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,339
Pumpa je ugradjena izmedju ulaza hladne vode u spremnik i izlaza vruce vode iz spremnika.
Cilj vjezbe je imati vecu kolicinu tople vode i smanjiti kolicinu kamenca u spremniku koji nastaje ako je velika razlika temperature od dna do vrha.
Tako ja u 250L spremniku imam 250 litara tople vode a ne cca 50 i ne trebam cistiti kamenac godinama
Govorim u slucaju kad pec na drva grije spremnik gornjom spiralom.
Kod solarne spirale se zagrijava boda u dnu spremnika pa se prirodno mijesa kako si i napisao.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,993
S obzirom da je danas lijep i topao dan odluka je pala da očistimo i proluftamo pećku 👨‍🔧 🤦‍♂️

Prilozi

• IMG_20241125_151400.jpg
    IMG_20241125_151400.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 35
  • IMG_20241125_151344.jpg
    IMG_20241125_151344.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 35

ziziKa

Član
Tu od
22 Sij 2014
Poruka
95
Pozdrav dali ima neko peć od 24kw etažnu da ju je spoijo i na kat. Ukupno nekih 7 radijatora. Dali to funkcionira?

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
11,112
Hoće li funkcionirati ili ne ovisi jedino o gubicima kuće i može li odabir peći to namiriti!

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,252
Pozdrav dali ima neko peć od 24kw etažnu da ju je spoijo i na kat. Ukupno nekih 7 radijatora. Dali to funkcionira?
Ja sam 15 godina koristio takvu peć, na neodgovarajuči način (iz podruma), a jedna je još uvijek spremna za rad u kući kod mojeg oca, ali je primarni njemu plin.
Dakle "etažna peć" bi trebala grijati svojom prisutnosti prostoriju (meni je grijala podrum), a onda i druge prostorije preko "sistema". Nije dobro i bez veze je reči 7 radijatora. Koliko imaju članaka, da li je to 80 ili 120 članaka. Isto tako da li su te prostorije dobro toplinski izolirane, ili su teški toplinski gubitnici.
Meni je ta peć bila prejaka, morali smo neki put otvarati prozore, puniti kadu s vrelom vodom, pa prisilno kupati djecu, jer su centralaši previše toga napravili bez pameti.
Peć je odlična, ali ona mora biti instalirana tako da može grijati i kod najhladnijih dana zime, to znači da sve drugo vrijeme ima rezervu i višak snage.
Znam da večina ne bude zadovoljna s ovim odgovorom, svi očekuju kratku i jasnu izjavu, dobra ti je, ili nije ti dobra. To tako ne ide s centralnim grijanjem... lp

Najnoviji postovi

Na vrh