Zurio sam se jer sam išo doktoru ,a posto je malo tesko prići i kamera je zamutila a i razumio sam da uopće nije mogao otvoriti slikuJa nemrem vjerovati da ti je (nakon kaj ti je forumaš napisal da mu je nemoguče očitati prošlu sliku) bilo teško uzeti neku vlažnu krpu... valjda je toliko zaslužil kad se trudi pomoči ti savjetima
SlavonijaOd kuda si?lokacija?
Dobro,a kojem manometru vjerovati za tlak..ovom sto je na peći ili onaj na cijevima..na peći na hladno mi pokazuje 1.3 a na cijevima 1.8 ako gledam ovaj na cijevima i metnem 1.5 na peći je 1bar@mario1511 Držiš preveliki tlak vode, ne treba ti 2 bara. Spusti ga na način da napraviš kontrolno odzračivanje svih radijatora. Na kraju rabote samo provjeri na koliko je tlak opao.
Previše se baviš tim termometrima. Daj si truda, otvori regulator propuha sa samsonom na maximalno. Nakuri dobro, potjeraj vrelu vodu iz peći u tu tvoju instalaciju i radijatore. Kroz radijatore bi morala prolaufati ta vrela voda da vam bude toplo. Tada napravi polagano spuštanje regulatora propuha, klapne na samsonu. Prati postupak pri kojim se oznakama lanac olabavio i klapna spustila. To je najbolji način da upoznaš malo bolje sve to.
Prihvati činjenicu da fraza imam toliko radijatora ne znači nikome ništa, ni ljudima ni tvojoj peći. Ja na primjer imam 3 radijatora, jedan ima 6 članaka, drugi 10, treči 11. To je 27 članaka. Ti imaš isto 3 radijatora, svaki ti ima po 20 članaka, a ti je 60 članaka. Peći nije svejedno hraniti vrelom vodom moje ili tvoje radijatore.
Kao što ti je @MUHA spomenuo, nama fotografija fise govori od sto riječi.
Kad je natrpam peć punu onda griju pregledano, a ljetos sam skidao i ispirao radijatore zadnji radijator je bio pravo zaprljan kao ulje voda bilaOdi redom po radijatorima i odzračuj jednog po jednog..
I svakako i donji ispust otvori da vidiš jel ide čista voda ili mulj.
Svaki radijator kada odzračiš,pogledaj tlak i nadopuni po potrebi sustav.
Ako je sve uredu,da nema mulja,smeća i/ili zraka,radijator mora cijeli biti topao.
Mario trpaj ti tu peć, zima je i snijeg i drva se troše više nego proteklih godina. A ove tvoje lude termometre i manometre zanemari. Mislim da je tvoj glavni problem što si skužio da se drva ubrzano troše u odnosu ma vrijeme dok je bilo toplije, zato daj ti ozbiljno kuri i grij kuću.Kad je natrpam peć punu onda griju pregledano, a ljetos sam skidao i ispirao radijatore zadnji radijator je bio pravo zaprljan kao ulje voda bila
Ako mislis na ovo,to je izvod za 2 radijatora koja smo naknadno napravili u ljetnu kuhinju i jednu sobicu@mario1511 ako dobro vidim imaš raskrsnicu, T kom između 2 termometra? Što se napaja tim cijevima "u desno na slici"?
Svaki puta puna peć i to je to a😅😂Mario trpaj ti tu peć, zima je i snijeg i drva se troše više nego proteklih godina. A ove tvoje lude termometre i manometre zanemari. Mislim da je tvoj glavni problem što si skužio da se drva ubrzano troše u odnosu ma vrijeme dok je bilo toplije, zato daj ti ozbiljno kuri i grij kuću.
Poludit od lozenja😅Tako je mislim da sam prokužio što tebe muči.
Nema vatre od sirovih drva 🎶 niti topline, usred zime, ako nebuš kuril punim gasom.
🥂👋