Jel suša bila kod vas u vrijeme rasta glavice? Mozda nije dovoljno gnojen? Malč od slame koji si stavio mozda mu smeta, u fazi glavicenja on voli sto vise sunca. Vrijeme sadnje igra veliku ulogu, sto se ranije posadi i prinos bude bolji no nisam bas siguran da to vrijedi za tu vrstu, malo nje sam sadio, uvijek na jesen, u listopadu...
Ne znam, nagadjam ali tu mozda treba traziti razloge, ne u onom sto kazes jer se cesnjak ne moze 'izroditi' kao krumpir.
Ali i što s vrste tiče, ja ne znam kako se on isplati raditi njima u Rami, ne znam kojom selekcijom oni sade svog. Jer evo i sto kazes, da bi se imalo isplatio moras saditi najsitnije glavice jer u velikim su i cesnjevi ogromni (ja sam ih imao velicine upaljača) a glavica dogodine sigurno nece biti takva. Najvise sto sam ja imao na toj vrsti je čini mi se 1:5 dakle neisplativo, ako uzmem u obzir produzenu vegetaciju, znaci tteba ga par puta vise zašticivati, navodnjavati i vaditi po velikim vrucinama, vise ga ne sadim.
Mozda je jedini isplativ nacin onaj kako radi Josipdolac, ne znam a nije me iskreno toliko ni briga dok ima normalnih vrsta, za moj kraj ta definitivno nije...
Kolikav prinos imas u dobrim godinama na toj vrsti?