• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

S

seljaček

Guest
Ne nije kriv T. on se samo snalazi u moru seljačkih gluposti.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
stvar je takva da su ulaganju u kukuruz bila skupa i sada kada smo na takav nacin prozveli kukuruz tu cijenu bi trebao platiti krajnji korisnik toga proizvoda....
znaci onaj tko proizvodi npr mljeko on bi trebao imati vecu cijenu ako je kukuruz skuplji i to je to...
a ne ovako da ta skupoca ide preko nasih leda da nebi slucajno isao kruh gore ili mljeko i tako....
nego je nama drzava uletila sa +1000kn po h ali samo da kukuruz bude jeftin...zasto?nije mi to jasno...
lakse bi bilo da se taj gubitak na kukuruzu podjeli na sto veci broj ljudi a ne samo na nas seljake! !
stvar je takva da nas drzavni vrh nezna upravljati sistemom i to je to...a plus postoje neki koji upravljaju ali u svoju korist.....
iskreno briga njih za nas,,,

P

posavka

Guest
seljaček kaže:
Ne nije kriv T. on se samo snalazi u moru seljačkih gluposti.

Zna on jako dobro što radi i zašto je to napravio...

P

posavka

Guest
zsolin kaže:
stvar je takva da su ulaganju u kukuruz bila skupa i sada kada smo na takav nacin prozveli kukuruz tu cijenu bi trebao platiti krajnji korisnik toga proizvoda....

Da, ulaganja su bila skupa jer je sve poskupilo. A sad je kriza i cijene padaju (nadovezujem se na cijenu nafte koja ima veze sa svime na kugli zemaljskoj)...ima veze dosta i sa trenutnom krizom i propadanjem banaka, pogotovo onih u SAD-u jer "tvrtka" ima račune, kredite, ulaganja u tim bankama pa sad trpi gubitak... ali ima veze i sa ovogodišnjom nabavom sirovina lošije kvalitete iz drugih zemalja pa se time dovelo do zasićenja tržišta i rezultiralo politikom niske cijene kako bi se nadomjestio gubitak zbog svega navedenog...

F

f-100

Guest
ljudi moji situacija je ovakva:
135000 kn kredita za sjetvu kukuruza
240000 kg pobrano i dovezeno na silos u Ivanic
10 tona prinos po hektaru
još je ostalo 18000 tisuca kuna mog duga prema gospodinu T.
ako se ne udruzimo i na podrucju cijele Hrvatske ne zblokiramo gospodina T. od svega toga nece biti nista!!!!
pozdrav kolegi Rajteku

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
eto...a sta je sa ljudima koji imaju pronos ispod 10tona?
a vjerujem da vise njih ima manji prinos od 10tona.....
ma opcenita katastrofa----
i onda jel ima kakvih novosti oko prosvjeda?

P

posavka

Guest
http://www.youtube.com/watch?v=7lprO7Vkoyg

Ovo je samo jedan dio, malo teško ide upload jer sam preko wireless-a. Ostalo slijedi ovisno o raspoloženju routera :D

p.s. pokušat ću spojit da ne bude 10 linkova već max 3, ali moram odrezat par stvari... uglavnom do jutra će bit gotovo, ovo je samo mali uvid u prosvjed :)

za vikend ću stavit i snimljenu poljoprivrednu emisiju tako da sve imamo na jednom mjestu. moderatori mogu slike i video o ovom događaju prebacit u novu temu...(samo prijedlog).

S

sava

Guest
danas sam pogledao kurs 1kuna je 11 dinara,prema tome cena je u kunama 0.74.
zaboravio sam da pitam koliki je poticaj drzave po Ha. U Srbiji je zavisno od kursa oko 120 evra.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
sava kaže:
zaboravio sam da pitam koliki je poticaj drzave po Ha. U Srbiji je zavisno od kursa oko 120 evra.
U HR je poticaj za kukuruz podignut sa 1250 kn/ha na 2250 kn/ha, to je cca 300 €.

F

f-100

Guest
17.12.2008 je održan sastanak novoizabranog upravnog odbora udruge poljoprivrednika središnje Hrvatske u Dubrovčaku lij.
Razgovaralo se sa udrugama iz Slavonije i dogovoreno je da će biti poslan dopis u ministarstvo (naše drago :evil: ) poljoprivrede i u agrokor.
Da vidimo dali ministarstvo ima sluha za udruge na području cijele Hrvatske, budući da viču na sve glase da se zauzimaju za malog seljaka!!!
U agrokor ide dopis da se izjasne o cijeni kukuruza, budući da nismo pristali na njihovu mizernu ponudu!

S

seljaček

Guest
DF&Torpedo kaže:
sava kaže:
U HR je poticaj za kukuruz podignut sa 1250 kn/ha na 2250 kn/ha, to je cca 300 €.
tko je i kada dobio takav poticaj :?: :?: :?: :?:

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
seljaček kaže:
[quote="DF&Torpedo":234insf1]
sava kaže:
tko je i kada dobio takav poticaj :?: :?: :?: :?:[/quote:234insf1]
Obećano je... onda će valjda to i isplatiti, ako ne onda će to bit katastrofa.

M

Markolino

Guest
Ima li kakvih promjena za cijenu kukuruza?jel još kod Vas oko 60 lipa za 14%vlage
Sretni Blagdani!

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,895
Markolino kaže:
Ima li kakvih promjena za cijenu kukuruza?jel još kod Vas oko 60 lipa za 14%vlage
Sretni Blagdani!
kod nas sve isto ostajemo još uvjek na pitanjima,izgleda da se jedino sad isplati hranit trenutno a kako dugo ah :madmana: kolko tolko e dok netko ne dobi po...:axe:

crni

Član
Tu od
25 Stu 2007
Poruka
164
Izgleda da kod nas postoji pravilo : jeftina stočna hrana skupo meso
skupa stočna hrana jeftino meso

S

seljaček

Guest
Trenutno se prodaje po 1kn do 1,2 kn uvrečana a osobno pregovaram za rinfuzu tražim 0,9 kn a nudi mi se 0,75 kn tako da i nije talo crna situacija a koliko znam nekog velikog otkupa nema a niti neke velike ponude čini mi se da svi čekaju veču cijenu ili su nasjeli na priču u berbi kako imamo strašne viškove pa ih moramo pošto poto ( za 0,97 kn/kg) izvozit u Italiju i Švicarsku odn Egipat i JAR.

Đ

đakovo123

Guest
molim vas ako ste u mogucnosti, zanima me otkupna cijena soje homogenizirane..

Na vrh