sava kaže:
Gledao sam danas emisiju na HTV-u,nemogu da verujem da je kukuruz toliko jeftiniji uHrvatskoj nego u Srbiji i BiH.
kod nas je trenutna cena na berzi 8.15din sa PDV-om (oko 0.9 kuna).KUkuruz nemilice vuku za Rusiju utovar je u Bogjevu i Novom Sadu.
savo, kad si poslednji put proverio pošto je kuna?
8.15din je 6.7 kuna po današnjem kursu.
u istim smo govnima na žalost.
i ne znam šta bih vam pametno rekao.mislim da gnev nije usmeren tamo gde treba.
kukuruza u evropi ima previše.ima ga i u americi ko blata. proizvodnja etanola pri ovom cenama nafte nije isplativa i tu todorić, mišković i drugi tajkuni nisu krivi.pride postoji i velika količina pšenice lošeg kvaliteta koja se koristi kao zamena za kukuruz u stočnoj ishrani. nikom ne treba kukuruz a ima ga.stvar je prosta, cena ide u bunar.
ameri i evropljani imaju 250-500 evra subvencija po hektaru u zavisnosti od posejane kulture i TU je glavna razlika između njih i nas.oni s ovakvim cenama i svojim subvencijama mogu krizu da prežive.
ne može todorić da plati kukuruz 10 kuna ako ne može da ga posle proda za više 7. ko bi to normalan radio?
todorića možete da ganjate za marže u trgovinama, čerupanje proizvođača za uzimanje njihovih proizvoda u maloprodaju i druge stvari..našlo bi se tu materijala...ali za cenu kukuruza mislim da nije odgovoran...