• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
bez obzira sto ti proizvodis trebao bi podrzati prosvjede za kukuruz...
mi poljoprivrednici trebamo biti udruzeni,bez obzira na to sto proizvodis.....ako sada se uspije digniti cijena kukuruza onda cemo znati na ljeto za zito da nas nemogu prevariti jer se znaml izboriti za sebe!

B

bok123

Guest
zsolin kaže:
bez obzira sto ti proizvodis trebao bi podrzati prosvjede za kukuruz...
mi poljoprivrednici trebamo biti udruzeni,bez obzira na to sto proizvodis.....ako sada se uspije digniti cijena kukuruza onda cemo znati na ljeto za zito da nas nemogu prevariti jer se znaml izboriti za sebe!

Istina, ali gdje je ljeto?

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
pa samo sto nije....
to sam slikovito rekao ali i je tako...
pa jeb.... moramo poceti drugacije razmisljat!
navvise me zivcira kada cujem od nekog seljaka kako pljuje po drugome ....e to je nesto najgore...
ovi iz mps bace kost izmedu ratara i stocara i mi grizemo ko blesavi----smijesno....

J

johndeere

Guest
pa čak i u ovoj raspravi se vidi kako smo ujedinjeni...

dečki željezo se kuje kad je vruće a to je sada... nema se što čekati i držati ko *****...

B

Bobo

Guest
Gledajte ovako moje razmisljanje...

Naravno da bi mi bilo drago da se digne cjena svakom poljoprivrednom proizvodu, a da cjene repromaterijala padnu. Zar to nije zelja svakog seljaka/poljoprivrednika/stocara?!?

NO, (da ne kazem "ali") postoji i druga strana kovanice... Ako mi se nesto kao kultura ne svidja, ne zelim s njom veze imati i tu je stvar rijesena. Puno ljudi jednostavno MRZI soju... Meni neobjasnjivo, ali, eto ja ne volim kukuruz na veliko... Suncokret je puno ljudi sijalo samo jednom i nikad vise, kao sto smo mi imali uljanu repicu...

Podrzavam sva vasa stajalista, razmisljanja, prijedloge, ali da sad ja svugdje guram svoju glavu. Neka, hvala...

Kukuruz se ove godine mnogima obio o glavu, kao sto ce mnogima na ljeto prisjest zito... To se naziva prezasicenje trzista, jer svi su ocekivali neke visoke cjene u otkupu, svi su planirali na kukuruzu zaraditi mala bogatstva...

Tako je i u mom kraju bilo, svi su nas na kukuruze nagovarali, bit ce 1.60kn sigurno, samo sij... sjemena nije bilo ni za lijek u okolnim poljo-apotakama... A vidi sad, sad ih ne smijes ni pitat koliku su cijenu dobili. Nikad se kod nas kukuruz na veliko nije sijao u tolikoj mjeri, to su radili samo rijetki, ali su zitarice uvijek prevladavale.

Od prosvjeda necete nista dobiti, jer su kukuruzi vec u skladistima. Trebalo se udruziti u vrsidbi i onda dizati prosvjede i da vam daju sve na pismeno i stvar rijesena... No ljudi su kukuruz predali i vjerovatno je "visak" vec izvezen dalje po nekoj visokoj cjeni, a seljak je dobio dupli poticaj i to je to... Ove godine od prosvjeda nema NISTA, pazite sto vam kazem. Cjena je formirana i nazalost, tu vise nema srece...

robi

Član
Tu od
22 Sij 2007
Poruka
377
Od jednog ćovjeka jućer ćuo.
Cijena je takva samo zbog todorića jer, je lakovnjak u ljetu uvezel pšenice iz mađarske jer je isto mislil da bu išla gore, e a onda kad je videl da pšenica nikam nejde i da ju niko ne traži a silosi su mu puni, odlućil je svoj gubitak namiriti sa
kukuruzom!! Tak da je takva cijena kakva je, a oni lijepo izvoze u italiju po 1 kunu, u albaniju po nešto malo više, u
ameriku po 2 kune i tako... Eto, tako tvrdi dotični gospodin iz okružja Slatine :|

zelenko

Član
Tu od
19 Lis 2008
Poruka
33
ja sam vidio na svoje oči kad sam dovezao kukuruz u agropreradu u Ivanić grad,direktno iz bertoje kukuruz pretovarivaju u vagone i šalju za Rijeku,u luku,a dalje Bog zna kud,bez obzira što je po njihovim mjerenjima bilo 23% vlage(po mojima je bilo 17%)nije bilo sušenja.pa ko je sad tu lud?

B

Bobo

Guest
Tko je lud, ja opet znam zanimljiv podatak da se kukuruz u vecini slucajeva (kad nisu previse vlazni) da se za skladistenje suse samo tako sto ih protjeraju kroz susaru i sneke i kukuruz suh...

meni neobjasnjivo, no provjerena informacija s pozeskih silosa...

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
i onda jel ima sto novo za taj 9 12?hoce to biti sigurno....?

a to sto je t uvezao psenicu u vrijeme zetve kada se kod nas govorilo da ima dosta psenice zasto je njemu dopusten uvoz?cista glupost i neaktivno ministarstvo poe ljo.....
kako se moze dopustit uvoz iz druge drzave a sa time naciniti da nasa psenice bude trzisni visak?

neznam dali se slazete aku ja mislim da mi trebamo poceti SA AGREIVNIM napadom na tu organizaciju koja nas j.be kao budale...da im je.... sve zivo!

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Ne znam baš da u ameriku izvoze po 2 kn,jer ameri imaju tako jeftin repromaterijal i površine da im se ne isplati uvozit nikako...

B

bok123

Guest
Jako puno rekla, kazala. Kuda kukuruz ide zna špediter, i to samo ono što piše na otpremnici, i nalagodavac. A oni u silosu znaju isto što i mi, priče i pričice. Nekad je istina tako nevjerojatno da da ju mnogi ne žele povjerovati.

U mladosti sam jedanput tovario viski u Kopru, vozio za Split, dobio nove papire za Zagreb, pa dalje u Rijeku. Samo se je vrijednost robe i otpremnica mijenjala. Toliko o trgovcima. Možda ipak izvoze za Ameriku a da Amerike i ne vidi.

M

marko28

Guest
Jutros počeli prosvjedi ispred Agroprerade u Ivanić gradu, odazvalo se oko 70 farmera koji su traktorima blokirali ulaz u tvornicu i ostaju tamo dok se ne izvrši korekcija cijene kukuruza. Bilo bi dobro kad bi se i u ostalim krajevima lijepe naše održali isti prosvjedi pred tvornicama dragog nam Todorića i možda nam onda dotični prestane krojit gaće jer danas je problem kukuruz, sutra vjerovatno pšenica a sve više utječe i na cijenu stoke na tržištu tako da ako se ništa ne poduzme uskoro ga možemo prozvati Franjo Tahi i vratimo se u doba feudalizma sa nadom de će se negdje roditi neki Matija Gubec koji će glavom platiti da se otvore oči pojedinim poljoprivrednicima i da se prestane doma sjediti skrštenih ruku i čekati da se netko drugi zauzme za vas jer ako se zajedno ne udružimo nema nam spasa. Pozdrav!

R

Rajtek

Guest
Par sličica sa prosvjeda.
Ujutro se kretalo sa svih strana. Moja Sisačka strana krenula je oko 5 sati zavisno iz kojeg si mjesta ,te smo se svi priključivali u kolkonu. U dubrovčaku smo se sastali malo prije 6 sa dečkima iz dubrovčaka i dečkima iz sela koja idu od Rugvice prema dubrovčaku uz savu. Za Ivanić grad se krenulo oko 6 sati. Prekrasn je osječaj bio vidit u noći kolonu od kojih 40 traktora s upaljenim reflektorima i rotirkama, čak me i sad prođu trnci kad se sjetim toga... U ivanić grad, ispred agroprerade smo došli malo prije pol 7 i spojil se sa dečkima koji su dolazili od smjera Bjelovara-Čazme. parkirali smo traktore s desne strane ceste prema ulazu agroprerade. Kad smo stigli još je bio mrak. Nakon što smo izašli iz traktora, stacionirali smo se ispred same porte i tu pisali transparente. Točno u 8 sati ušli smo u traktore i uključili sirene. Oko 9 su došli neke glavešine iz agrokora, na razgovor s nama-pitali nas kaj tražimo i da to kao napišemo na papir i onda faksiramo ili mail-amo direkt tom frajeru u agrokor, a nakon par riječi otišli su u agropreradu vidit sa svojima. Također nas je posjetil i gradonačelnik koji nas je podražao u našem naumu. Ujutro je također stigla i jedna snimateljska ekipa iz HRT-a i snimala nas do jedno pola 10, sve ostale tv kuće su također bile obavještene o prosvjedu, ali se nisu odazvale,možda budu kasnije.
Još bih htio spomenuti jedan zanimljiv detalj koji mi je zapeo za oko. Oko pola 10 tom ulicom koja vodi prema agropreeradi, provezo se jedan prekrasan Mercedes AMG kupe sa tablcama koje su počinjale ZG-a završavale sa IT(pitam se koji bi to Ivica T mogao biti???), malo je zastao i odjurio u centar. neki vele da su se Todorići skupili u centru grada u Konzumu. Oko 10 sati vratile su se glavešine iz agrokora i opet malo divanile sa rajom i kao obečale da ćemo se dogovorit, ali kao da ima faksiramo ili mailamo zahtjeve pa će oni napravit kalkulacije i neš smislit. Na samom parkirališu se naložila vatra, a glavni matrijal za ogrijev bili su klipovi kukuruza. Najavljeno je da će se i kobasice kuhat.
kaj je bilo dalje, neznam, jerbo sam moro na poso, nažalost.
Inače prosvjed je zakazan i za sutra u isto vrijeme i na istome mjestu od 7-3 h, jedino ako u međuvremenu ne pristanu na naše uvijete. Napomenu bih da je dosta ljudi došlo autima dat podršku.
A sad par slika...
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

M

mata

Guest
Re: MEDIJI SE BOJE PRIKAZATI PROSVJEDE PRED AGROPRERADOM

Mediji su prikazali prosvjede na televiziji u podne kada svi rade a sada kad svi gledaju dnevnik nema ni spomena o tome ,pitam se zašto.Zašto se o tome tako taji , inaće mediji nemogu doćekati da se nešta desi da bi mogli prvi javiti tko sada to skriva i zbog čega ,ako tko može saznati to neka javi.

crni

Član
Tu od
25 Stu 2007
Poruka
164
DA ti mediji...pitamo se svi zasto je to tako??..Nadam se da cemo ovim prosvjedom probudit i ostatak nase Domovine, smatram da itekako imaju razlog da nam se pridruze.....no i ovo sto smo ucinili veliki je pomak, a nadam se da ce bit i pozitivnih rezultata..

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
jel ima sta novo u svezi prosvjeda?
svaka cast na organiziranosti¨!!!!

Na vrh