Gledajte ovako moje razmisljanje...
Naravno da bi mi bilo drago da se digne cjena svakom poljoprivrednom proizvodu, a da cjene repromaterijala padnu. Zar to nije zelja svakog seljaka/poljoprivrednika/stocara?!?
NO, (da ne kazem "ali") postoji i druga strana kovanice... Ako mi se nesto kao kultura ne svidja, ne zelim s njom veze imati i tu je stvar rijesena. Puno ljudi jednostavno MRZI soju... Meni neobjasnjivo, ali, eto ja ne volim kukuruz na veliko... Suncokret je puno ljudi sijalo samo jednom i nikad vise, kao sto smo mi imali uljanu repicu...
Podrzavam sva vasa stajalista, razmisljanja, prijedloge, ali da sad ja svugdje guram svoju glavu. Neka, hvala...
Kukuruz se ove godine mnogima obio o glavu, kao sto ce mnogima na ljeto prisjest zito... To se naziva prezasicenje trzista, jer svi su ocekivali neke visoke cjene u otkupu, svi su planirali na kukuruzu zaraditi mala bogatstva...
Tako je i u mom kraju bilo, svi su nas na kukuruze nagovarali, bit ce 1.60kn sigurno, samo sij... sjemena nije bilo ni za lijek u okolnim poljo-apotakama... A vidi sad, sad ih ne smijes ni pitat koliku su cijenu dobili. Nikad se kod nas kukuruz na veliko nije sijao u tolikoj mjeri, to su radili samo rijetki, ali su zitarice uvijek prevladavale.
Od prosvjeda necete nista dobiti, jer su kukuruzi vec u skladistima. Trebalo se udruziti u vrsidbi i onda dizati prosvjede i da vam daju sve na pismeno i stvar rijesena... No ljudi su kukuruz predali i vjerovatno je "visak" vec izvezen dalje po nekoj visokoj cjeni, a seljak je dobio dupli poticaj i to je to... Ove godine od prosvjeda nema NISTA, pazite sto vam kazem. Cjena je formirana i nazalost, tu vise nema srece...