• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
zasto bas 5 12??
ja sam spreman na to...

imao sam 22hek kukuruza i zaduzio sam se 70000kn+kamate....a imao sam svog sjemena i zastite za oko 4hek,i plus sam imao gnojiva 151515 tonu i jos sam za svoju lovu kupio tonu 15.....
i sada na kraju imam 15vagona kukuruza prosjencne vlage 18 i ostat cu duzan...
tko je tu lud???
uopce neracunam zakup,gorivo i ostale troskove...ma da se ubijes ili ubijes nekog.

S

seljaček

Guest
Da ubiješ nekoga ma da pa mi smo u pravnoj državi i sve je po zakonu . Ako je sve po zakonu gdje je problem. Problema nema svi smo sretni i mašimo repom i pustimo jezik . A oni nas kad kad poglade po glavi i bace kakvu kost. A mi seljaci opet mašemo repom. Sad več i bez kosti o,55kn/kg to nije ni oglodana kost, mi mašemo repom i šutimo. Pa nek nas onda j..u .

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
pa cini mi se kako sam vec procitao ovdje neki post u kojem je napisano da ova sutuacija sa jeftinim kukuruzom odgovara nasim stocarima....
vecu glupost nisam cuo,a ako i ti isti stocari to misle onda su neciste pameti...

da pojasnim:
prosjek opg -a je ajmo rec 10 h iako nije....
prosjek u drzanju goveda je (govorim okvirno) od 10 -50 grla....
bit je u tome da taj isti stocar ako govorimo o tim do 50 grla velika vecina sama proizvede dovoljnu kolicinu hrane za svoja goveda ....dali je to tocno??je!
pa onda je bit da taj stocar ugovori proizvodnju kukuruza u nekoj firmi i kad dode zetva kukuruza preda njima pola kukuruza za dug a ostali dio ide za hranu...jel tako??
pa sa ovom cijenom ti isti stocari ce dati sav kukuruz za dug i ostane im g....k....!
netka me netko demantira??

jedino ova cijena odgovara otkupljivacima koji su sada kupili kukuruz za sitne pare a znamo da ga oni nece prodavati ispod 1.2 i vise...pa jebbb 7 kn kosta kila puree!

i stocari dali vam odgovara ova cijena kukuruza?

S

seljaček

Guest
Bravo zsolin konačno da netko normalno razmišlja. Ja sam tako i radio uvjek 1/3 za podmirenje repro materijala 1/3 za prodaju i podmirenje troškova obrade, arende , kombajna, prevoza do silosa sušenja itd... 1/3 je ostala za hranu za stoku tako je trebalo biti i ove godine kad ono k...... nema dosta za repromatrijal o troškovima kombajna, sušenja, prevoza obrade nema uopče govora , a moje svinje neka jedu goli k.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

B

bok123

Guest
zsolin kaže:
i stocari dali vam odgovara ova cijena kukuruza?

Sorry, nikada ne prodajem kuruze, niti se zadužujem. Sve ide na tavan, jer od viška glava ne boli a ako iduća godina bude loša mora biti neka rezerva. Meni je najvažnija masa: silaža, sjenaža i sijeno. Jedne godine nije bilo sijena pa sam balirao kuruzovinu. Bilo je o.k.
Ova cijena je dobra jedino za one stočare koji nemaju vlastitu proizvodnju. - Prošle godine kad je kuruza bila preko kune
na malo i 2 kune,a oni su morali kupovati- mogu razumijeti da su malo bili posprdni kad je cijena pala tako nisko.

Međutim, svakoj beni je već jasno da je to propast:

prije 3 godine propast svinjogojstva, ove godine proizvođača kukuruza, tko je sljedeći?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
opet se ne razumijemo,nije da nam paše,ali htio sam reći da ćemo lakše prebrodit tu krizu,a tu nisam mislio na stočare koji siju kukuruz za nekoga,pa ono što ostane ide za stoku.ne,nego na one stočare koje koriste kukuruz samo za svoje potrebe,i to najviše u vidu silaže,jer tu se još s nečim i da računati,zar nije tako?

i nije da podržavam ovu bandu lpovsku,naravno da sam i sam razočaran,čak i da ne diramo cijenu kukuruza... prodani smo i izdani,svakog dana sve više i više...

ne znam kako je bilo 'u onoj' državi,ali vidim da ni ova ne vodi nikuda,nego prema nekom ratu ili sličnom zlu.onda je bilo jednako i onome ko radi i ko ima ono što su mu djedovi stjecali stoljećima i onome pijancu pred trgovinom,a danas je izgleda opet tako,jer i ono malo što je imao pijanac je dao državi,dobio socijalnu pomoć,i dalje žulja po pivu,a oni koji žuljaju žuljeve još su i dužni...kako bi moj otac rekao,naša država je slična društvu alana forda... besmislice da bole!

J

jokapz

Guest
ako ćete već ići na prosvjed,onda 5.12. svi skupa...

jel to nešta organizirano??? ak neko ima više informacija nek javi???

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
pa imaš ga u alenovom potpisu,na prosvjed idu svi građani,pa zašto se ne bi i poljoprivrednici pridružili?

S

seljaček

Guest
Kaj mislite sad na dogovor udruge i ministarstva tržišna cijena kukuruza i poticaj 2250 kn/ha a u proračunu 651.000.000 kuna manje za potpore u poljoprivredi , jučer u plodovima zemlje Kuterovac izričito naglasio da se na kapitalnim ulaganjima neče štediti. pa gdje se bu štedilo možda na plačama u ministarstvu. Ili čemo mi seljaci dobiti goli k...c od poticaja za kukuruz.

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
seljaček kaže:
Kaj mislite sad na dogovor udruge i ministarstva tržišna cijena kukuruza i poticaj 2250 kn/ha a u proračunu 651.000.000 kuna manje za potpore u poljoprivredi , jučer u plodovima zemlje Kuterovac izričito naglasio da se na kapitalnim ulaganjima neče štediti. pa gdje se bu štedilo možda na plačama u ministarstvu. Ili čemo mi seljaci dobiti goli k...c od poticaja za kukuruz.
Nisu potrosili ni novce iz proracuna za 2008

S

seljaček

Guest
Smiljan kaže:
seljaček kaže:
Nisu potrosili ni novce iz proracuna za 2008
Eto vidiš kako oni več štede znali su oni da če biti kriza :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

B

bok123

Guest
Kao što rekoh, uvijek su korak ispred nas. Platit će ako bude love, ako ne bude samo budu rekli kriza, nismo mi krivi.
Kaj vi hoćete, žalite se Bushu.

zelenko

Član
Tu od
19 Lis 2008
Poruka
33
zna li netko što se sinoć događalo i odlučilo na sastanku proizvođača kukuruza koji se održao u dubrovčaku lijevom?trebao sam i sam prisustvovati,ali sam morao raditi tako da nisam mogao

M

marko28

Guest
U Utorak 09.12.2008. sa početkom u 7h ujutro održava se javni prosvijed ispred tvornica Agroprerade i održat će se do ispunjenja uvjeta vezano uz cijenu kukuruza.
To je dogovoreno jučer na sastanku u Dubrovšćaku lijevom i pozivavaju se svi koji su u mogućnosti da prisustvuju porsvjedu, naravno svako sa traktorom. Za sada je više stotina zainteresiranih. Prosvjed pirjavljen policiji i kao takav je regularan.

Na vrh