• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
kalkulacija troskova apsolutno treba sadrzavati sve sto je zsolin pobrojao, ali se dosta tih troskova ne moze "nakalemiti" samo jednoj kulturi jer, ispravite me ako grijesim, vegetacija kukuruza je 100-120 dana a godina ipak traje dulje. Takva kalkulacija ima smisla na visegodisnjem prosjeku, a opet s druge strane izlaznu cijenu na trzistu ne definiraju iskljucivo troskovi vec, izmedju ostaloga, i ponuda/potraznja u pojedinom trenutku. Nadalje, razliciti su troskovi po jedinici povrsine zemlje onoga tko radi 5 ha i onoga tko radi 50 Ha.
(Da me se krivo ne shvati, uopce ne komentiram trenutnu cijenu niti tvrdim niti da je mala niti da je visoka, vec jednostavno naglas razmisljam)

K

kikoporto5820

Guest
prijatelju ZSOLIN i mene zanima zašto nismo na cestama zašto se ne borimo za sebe svi nas jebu ko male majmune a mi šutimo ko pizde jel si vidio danas u dnevniku kako su francuzi iskipali pred ministarstvom poljoprivrede 5 t pokrepane ribe, kada bi mi natovarili prikolice kukuruzom pa nek curi po magistrali do Zg pa nek novinari slikaju da svijet vidi kako nas svi jebu od jebenog Sanadera Pankretiča pa do onog majmuna Todoriča svi se koriste preko naše kičme ***** ja i te udruga više kad je to sve prodano čujem da je tu cijenu dogovaro Grivičič koji si je maznio dodatnih 500 h jebe se njemu za seljake i onaj laslo što se prodo HDZ -u sve je to gamad usrana.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
pa nerazumijem kako sada svi sute kao da su zaovoljni...inace ja nisam aktivan u nijedoj stranci niti udruzi ali sa ovakvom situacijom razmisljam se negdje ukljuciti i digniti prasinu....P A cisto je glupo da nas tako jeb... a mi se usutimo kao piz,,,de bez usta?!!?!?

ja bi prvi odvezao vagon na markov trg da znam da ce me ljudi podrzat pa makar i odlezao u zatvoru za to ali ovo je neizdrzivo.....

pa od cega da zive seljaci kad nam sve uzmu pred nosom*???

ja kada sam sijao kukruz proljetos cijena je bila zasticena 73 lipe-na temelju te cijene sam se odlucio sijati kukuruz u nadi da cu po toliko prodat jer je bila zagarantirana cijena.Ajde neka mi netko objasni kako je moj kukuruz sada otkupnjen po 62 lipe???
razmisljam o podizanju tuzbe bas u tom slucaju....Kako se moze ukinut ta zagarantirana cijena koja je bila prisutna u sjetvi a sada kada ga prodajemo nema te cijene?cisti sumnjam da je to po zakonu.....

sta mislite?

J

jokapz

Guest
razmisljam o podizanju tuzbe bas u tom slucaju....Kako se moze ukinut ta zagarantirana cijena koja je bila prisutna u sjetvi a sada kada ga prodajemo nema te cijene?cisti sumnjam da je to po zakonu.....

sta mislite?

Ako imaš neki ugovor da ima neka zagarantirana cijena mislim da bi to prošlo na sudu.
Ev sam da kažem da je i kod nas napeto ljudi su se zaduzili u sjetvi i sad ostaju dužni mislim da ovo neče na dobro...

B

bok123

Guest
Zašto večina šuti? Pa znaju da može biti i gore. Znaju da su se takvi poremećaji na tržištu događali i prije.
Svi gledaju tv i kad Ameri moraju pljunuti novce u banke, znaju da je vrag odnio šalu. Svi govore o stiskanju remena,
dugovi su ogromni, čudo kako to funkcionira. A oni koji su digli kredite - :scratch

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
pa imam ugovor od firme sa kojom sam ugovarao ali nisam ga sada citao ali mislim da nepise zagarantirana cijena...
ALI bila je zagarantirana cijena kada sam sadio kukuruz i sad je nema?kako to?

sada da netko kaze pa seljaci su pristali na to...

cEK,cek malo,,KOJI SELJACI,KOJI SELJACI;ja nisam na nista pristao!
jeb.... ja te koji su dogovorili to povecanje poticaja...Mene zanima cijena moga proizvoda....
Nista na kugli zemaljskoj se ne proizvodi sa gubitkom....

jel nas ima bar 20 na forumu koji se mozemo udruzit i na ceste...sad suu poslovi gotovi pa mozemo....

J

jokapz

Guest
pa imam ugovor od firme sa kojom sam ugovarao ali nisam ga sada citao ali mislim da nepise zagarantirana cijena...
ALI bila je zagarantirana cijena kada sam sadio kukuruz i sad je nema?kako to?

sada da netko kaze pa seljaci su pristali na to...

cEK,cek malo,,KOJI SELJACI,KOJI SELJACI;ja nisam na nista pristao!
jeb.... ja te koji su dogovorili to povecanje poticaja...Mene zanima cijena moga proizvoda....
Nista na kugli zemaljskoj se ne proizvodi sa gubitkom....

jel nas ima bar 20 na forumu koji se mozemo udruzit i na ceste...sad suu poslovi gotovi pa mozemo....

Potpuno imam isto mišljenje ko ti.
I te udruge su sam mrtvo slovo na papiru neznam šta su one izborile za seljaka stalno o nečem pregovaraju a seljak uvjek izvjesi i sve se preko njegovih leđa lomi...
I taj poticaj kad ču ja njega dobit??? a ak običan seljak neplati struju 1 mjesec evo odma njih dolaze isključit a država pola godine kasni s poticajima i to još daje na kapaljku malo po malo. Kada seljak uzima repromaterijal i sjema i sve ostalo mora platit kamate A ZAŠTO DRŽAVA NEPLATI SELJAKU KAMATE KAD KASNI S POTICAJEM????
ovo je dno dna seljak više dublje propast nemože...

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
evo ovako jos jedno moje misljenje:
u nasoj hrvatskoj gledajuci prosjek seljaka ,neznam tocan podatak ali cca prosjek je:eek:d 5-7h zemlje koje obraduje.
Ok to je malo zemlje,pa nebi bas imalo smisla da nas netko takav predstavlja u smislu udruge i tako....
ali isto tako nema smisla na nas predstavlja netko tko ima 500 ili vise hektara?
zar to nije glupo?

taj sa toliko hektara ni nije obiteljsko gospodarstvo nego firma...kako on moze nas sa 20,30 il 50 moze prestavljat?cista glupost

iako nemam nista protiv tih velikih ali i mi moramo zivjet...

J

jokapz

Guest
Pa veliki se dogovaraju znamo svi kako... sve je to politika i sve rade planirano a mi mali možemo sam gledat il dić seljačku bunu pa kud puklo da puklo al ovak dalje nejde.....

K

kikoporto5820

Guest
ljudi treba reagirat sada je krajnje vrijeme zato ako se ne pobunimo tako če nam i za žito spakirati e onda smo tek najebali

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
slazem se sa tobom....sada smo stvarno ispuslili na kukuruza...a sta ce tek biti sa zitom....
u jesmo neslozni.....ima nas toliko da mozemo blokirat cijelu hrvatsku a sutimo.....vrlo smo sposobni.

S

seljaček

Guest
Dragi kolege seljaci ili slično ja sutra idem sa 5 t kukuruze u Zagreb krečem u podne, ja idem a vi kako hočete meni je dosta ove (u)cjene 0,55kn/kg. ja hoču bolje. Smatram da za svoj rad zaslužujem pristojan život.

A

Alen

Guest
seljaček kaže:
Dragi kolege seljaci ili slično ja sutra idem sa 5 t kukuruze u Zagreb krečem u podne, ja idem a vi kako hočete meni je dosta ove (u)cjene 0,55kn/kg. ja hoču bolje. Smatram da za svoj rad zaslužujem pristojan život.

A ja dolazim da vidim kako ti krečeš..... :lol:

J

jokapz

Guest

Ti si još dobro prošo men je isplačen po 0.34 kn/kg a vlaga 20%
I svaka čast prvi si kreno ajmo sad svi nek svako u svom kraju organizira neki skup pa nek se glas seljaka čuje....
Kak će nam neko pomoć ak se pomoć netraži svi vićemo da je loše i katastrofa al niko ništa nepoduzima.....

A

Alen

Guest
jokapz kaže:

Ti si još dobro prošo men je isplačen po 0.34 kn/kg a vlaga 20%
I svaka čast prvi si kreno ajmo sad svi nek svako u svom kraju organizira neki skup pa nek se glas seljaka čuje....
Kak će nam neko pomoć ak se pomoć netraži svi vićemo da je loše i katastrofa al niko ništa nepoduzima.....

E volio bi dočekat i taj dan!!!!!!!!!!

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ja sam vec pitao ali nitko ne odgovara....kooliko nas ima da idemo u prosvjed ?
koliko nas ima i koliko jos mozemo skupiti ljudi pa da krenemo??
da se malo vise nas skupi ja bi vozio gdje god samo da se situacija promjeni....

Pa sad stvarno pizdim...
ebem ti seljake,pa sta sute ko izde?????????????
Nasi dragi predstavnici i z kojekakvih udruga ,gdje su?

B

Branimir 105 s

Guest
Osobno mislim da neće biti ništa od prosvjeda. Ljudi su nesložni, a i već su navikli da ih se šeće lijevo desno. Stara izreka kaže podijeli pa vladaj, a nas ne treba ni dijeliti to smo već i sami napravili.

E a ovak se to radi vani. U NJemačkoj 80 % proizvođača mlijeka prestalo isporučivati mlijeko na skoro mjesec dana da bi dobili cijenu od 40 centi. U međuvremenu prosvjedi, blokada cesta i javno prolijevanje mlijeka

Slikano na Njemačkoj autocesti A4
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

M

marko28

Guest
Samo da se pohvalim, nakon obračuna kukuruza kod svima nam poznatog gospodina T. ispada mi cijena od čak 0,36(+PDV) lipa po kili sa prosjekom 20% vlage a otkup je izvršen samo za količinu repromaterijala koju sam koperirao a ostalo ostaje na skladištenju najvjerovatnije do ljeta sljedeče godine kada će nakon što obračunaju skladištenje mojih 100tona viška vjerovatno vrijediti jednu vreću umjetnog gnojiva i to vjerovatno onu od 25 kila.
Što se tiče prosvjeda previše je politika upletena u poljoprivredu i mislim da do njih neće doći jer će se već na naki način stimulirati velike proizvođače tako da im neće padati na pamet da izlaze na cestu i slikaju se tako da manji poljoprivrednici neće imati dovoljnu podršku za izlazak na ceste.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Slike prosvjeda iz njemačke
[youtube:18xpx1mo]gVtIlbGDhpg[/youtube:18xpx1mo]
Obrisan neispravan link.
34103-DEU_MILCH_BAUERN_VERBRAUCHER_DRE101.jpg

34103-DEU_MILCH_BAUERN_VERBRAUCHER_DRE102.jpg

34103-DEU_MILCH_BAUEN_VERBRAUCHER_DRE104.jpg

34103-DEU_Milch_Bauern_Verbraucher_Protest_WAS102.jpg

34103-ddp_017184003C919494.jpg

34103-ddp_01717C008D089CAB.jpg

A

Alen

Guest
seljaček kaže:

Nisam ništa vidio u vjestima...... Jesi bio u zg?

Na vrh