• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

S

seljaček

Guest
Danas lijepo pada kiša a ja na net obišo sam sve svijetske burze svuda je cijena kukuruza od 129 eura pa do 139 eura/ toni nigdje nema cijene manje od 129 e izuzetak je mađarska gdje je 82 eura uz napomenu da ista ima uvjetno višak od 4.000.000 tona koj se proizvodi za potrebe nizozemske i njemačke . Bit je da se fiktivno prikaže višak da ima opravdanje za izvoz u sjeverne zemlje gdje kukuruz ne uspjeva ili jako oskudno rodi. terminski ugovori za svibanj i travanj su sa cijenom od 131 euro / toni

J

johndeere

Guest
bravo za trud...
kad to malo staviš na papir onda je ova naša cijena realna :!: . zašto e pa na ovih 62 dodaj 18 do 20 lipa prijevoz do rijeke koliko onaj kome prodaš svoj kukuruz mora platiti kamion, pa dodaj još 7 do 10 lipa za brod koji to vozi za onog ko taj kukuruz kupi od ovog tvog kome si ti prodao. i neka svaki od njih zaradi lipu ili dvije a ne zaradi toliko već dosta više, dolazimo do ovih tvoji cijena sa svjetskih burza. znači cijena je realna :?:
proizvođača uvijek odnese gače na štapu kakva god cijena bila a prekupci i trgovci odnose vrhnje... :scratch

miroslaw

Član
Tu od
20 Sij 2008
Poruka
42
Kolika je cijelna suhog zrna u Bosni?

Da li se to zna.....točno....

Naime "svi" pričaju kako će veliki igrači u Bosnu izvesti........pa me zanima kakva je tamo cijena......

Za Srbiju znam da je slično kao i kod nas......i za predpostaviti je da i oni planiraju tako nešto, izvesti nekome.......a kome ćeš kada svi imaju.....osim Bosne koja zbog svog terena ne može imati toliku proizvodnju, a istina je i potrošnju........tako da nekako mi se čini da se i tamo neće toliko izvoziti koliko se to spominje.................

J

johndeere

Guest
našao sam na net veceras na nekoj njihovoj burzi da je cijena 85 do 90lp za kg suhog zrna

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ma ja sam rekao da je cijena od 62 lipe najniza u okolici zbog situacije jer kad nas u zadnjih 15 godina trgovci zaraduju na prodaji nasih proizvoda!!!!

a posebno ove godine jer su kupili psenicu po 1,5 kn a sada je cijena pala pa zele nadomjestiti gubitak koji su dosad ostvarili ali nece tako ostati jer cijena ce takoder morati ici gore......

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ljudi moji,ne možete samo trgovce kriviti..po meni je tu najveća krivnja na samim proizvođačima,zbog hiperpprodukcije...lani se svi polakomili za cijenom od 2kn i više,pa ajmo kukuruz.u mom kraju ima jako malo soje,suncokreta,uljane,šećerne,kojih inače prošlih godina uvijek bilo jednako,a ove godine sve kukuruz,sad opet tako s pšenicom...

B

bok123

Guest
Svi smo gledali TV, i svima se govorilo da se sa kukuruzom ne može promašiti. Cijena nafte je bila nenormalna, svi smo mislili da - čak i osiguravajuća društva- da će cijena biti barem 1,50 kn. Ali, pušiona. Da je bilo obrnuto, i da smo manje posadili, tukli bi se čekićem po tintari. Problem je največi taj, što se ništa ne događa, ne vidi se riješenje, barem za sada, samo se odgađa. Pamtim jedne godine, bilo je tako i sa krumpirom. Došlo proljeće, a stanje još gore, on klija, već dolazi mladi, a nude 10 kn vreća od 30 kg. Čipsara u Hercegovcu je zakopala par 100 tona, bilo je i na TV. Bilo ga je preskupo i pokloniti. E to je bilo pravo sranje.

A

Alen

Guest
Pa za nagodinu čak i planiram da se prestanem bavit poljoprivredom..... Sad sam zasijao 15 rali ječma pa kak mu bog da!! Ako nebude računice nagodinu definitivno kažem ZBOGOM poljoprivredi.

J

johndeere

Guest
Alen kaže:
Pa za nagodinu čak i planiram da se prestanem bavit poljoprivredom..... Sad sam zasijao 15 rali ječma pa kak mu bog da!! Ako nebude računice nagodinu definitivno kažem ZBOGOM poljoprivredi.

Bravo za tebe što imaš taj luksuz da biraš da li čes se baviti ili ne poljoprivredom... a što mi drugi
e moj druškane ja imam kredite koje treba vratiti, gospodarstvo koje nije bas malo za održavati ja si taj luksuz ne mogu dozvoliti ;)
tako da i iduće godine idem u kukuruz pa što bog da, kad se malo osvrnem na ovu godinu s obzirom na stanje dana i nisam toliko izgubio, pšenicu sam prodao po 1,50 a soja je isto ok za 100t kukuruza sam dao po 70lp tako da i nisam jako popušio jedino me jebe ovaj kukuruz koji sam ostavio da čeka cijenu nekih 140t e tu sam popušio...
:scratch

A

Alen

Guest
Da znam da je to moja prednost. Nije mi sila baviti se poljoprivredom ali ja volim poljoprivredu i sretan sam da mi raste kukuruz na polju i ječam i pšenica. Da nemam zarade samo da vratim uloženo bilo bi super i dalje bi radio. Ali da gubim baš mi i nije nužno. Zato mi je žao svih koji moraju jer od toga žive, a to je krvav posao koji košta živaca i novaca.

J

johndeere

Guest
Alen kaže:
to je krvav posao koji košta živaca i novaca.

e to si pravo reko
:D
znaš kako kažu bit će bolje, samo se nezna kome

M

Markolino

Guest
Jeli soja dobra alternativa kukuruzu?
Koliko je zarada na njoj?

K

kikoporto5820

Guest
je*eš našu poljoprivredu trebaju udruge ljude diči na noge i neka svako da par tona kukuruza natovariti prikolice i drito Zg i nek curi po magistrali a na markov trg treba iskipati prikolicu đubreta e da se to napravi pa da ja vidim jel se nebi nešt mjenjalo i onaj majmun Pankretič njemu je iči fora na otvaranje farme u Belje jebe se njemu za seljake
ali nitko od Matije Gupca seljake nije ujedino pa ni od toga nema ništa tako nam i treba kada smo seljaki bedaki
tak če nas sjebat i za žito vidit čete a mi čemo opet šutiti i rmbati a oni če zarađivati na našoj kičmi

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
seljaček kaže:
POTPISUJEM idemo s kuruzom u zg
Neeeee, bolje sa đubretom, prije bi došli na red. Ovako bi još pomeli kukuruz i prodali, a nas tužili za rasipanje i rekli da imamo i previše

S

seljaček

Guest
I poljoprivrednici što sad kažete cijena je 0,6 kn/kg a proizvođačka je 0,852xxx kn/kg gubitak je 0,25 kn /kg danas razgovaram sa jednom ženom iz dubrave kod vrbovca oni kupuju nekih 20000 kg da Agropreradi namire dug za sjetvu jer im oni obračunavaju kukuruz kad se sve odbije 0,44kn/kg. Žena plače ko kiša izgubili su sve što su imali prodali su 2 krave i krmaču da mogu kupit kukuruz i namirit kredit za sjetvu . DALI JE TO NORMALNO ?

A

Alen

Guest
Možda je dobra ideja da vi što nemožete a da neradite zemlju, zatvorite opg i odete na socijalnu pomoć.... Nije smješno jer znam ljude koji su to napravili i sad bolje žive! :(

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
citao san u novinama kod nas da seljacka85 udruga trazi da drzava digne cijenu kukuruza na 85 kn,medutim sumnjam da ce se to ostvariti....

iako da netko planira prosvjede prvi bi isao podrzAti ih!!!

opcenito sam totalno nezadovoljan sa kukuruzom i u gubitku sam velikom.!nezanam sta napraviti

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ne razumijem zašto stalno krivite državu??? ne znam zašto se seljaci stalno pozivaju na tu državu... pa nije vam država rekla da sijete taj kukuruz i zabranila sjetvu bilo čega drugog... zašto i kako bi država mogla korigirati cijenu kukuruza nije mi jasno??? po vama bi onda i mi stočari trebali tražiti da se digne cijena mesa i mlijeka,je će sad drastično pasti zbog niske cijene osnovne sirovine u hrani-kukuruza... :roll:

Najnoviji postovi

Na vrh