• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
nisam jos vrsio sebi, al ici ce u dj u silose,
nisam siguran, da li sutra primaju, najvili su da neće primat koji dan dok ne naprave mjesta,

neke godine sam tamo žito vozio, nema gužve milina,

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
planiras kukuruz dat na prodaju i l i skladistenje?

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
neznam vidit cemo kakve ce biti situacija, neplaniramo još skoro vršit kukuruze,

S

seljaček

Guest
Juče skinuto 4 rali i 3 frtalja prinos od 32160 kg sa vlagom 22% i 23,1% sorta pionir A24 sijano 20. i 25. 4. danas je trebalo orat al zaj..... kiša.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ako sam dobro izracunao onda je to po 1h 14tona...
e da imam i ja takav :)
imas li kakvih slika?

V

vužgi

Guest
Pošto cijena kukuruza nikom ne odgovara, zašto se nitko ne buni?Zašto sad traktori ne blokiraju ceste?Ja neznam kako vi,ali meni neće gotovo ništa ostati.Jedva da ću pokrit troškove proizvodnje,a vjerujem da nisam jedini takav.Pa za šta smo radili?-za buhe?A cijena repro materijala je u nebesima.----nešto je trulo u državi hrvatskoj

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Nije rjesenje u blokiranju cesta, odnosno nije rjesenje u trazenju vece cijene, vec u tome da se nesto promijeni, ali to mora biti konkretan, jasan, provediv i argumentiran zahtjev. Sve ostalo je kontraproduktivno i gubljenja vremena i energije. Koji je rezultat stocarskih demnstracija u Zagrebu? Mozda ova mala cijena kukuruza?

A

Alen

Guest
Pa zar nemožete shvatit da se pankretić mora vozit u novom audiu?!?! Pa ako mu stari krepa i nestigne na sjednicu vlade a sanader digne cijenu kukuruza?!

Ljudi pa dajte im da imaju,neka bar netko ima ako nema seljak :roll: :roll: :roll: ;)

vužgi kaže:
nešto je trulo u državi hrvatskoj
Sinek si tek sad to skužil???

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
pankretić je u nedjelju na radio vrbovcu u 10 h ,bit će milina čuti ga :evil:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Smiljan kaže:
Nije rjesenje u blokiranju cesta, odnosno nije rjesenje u trazenju vece cijene, vec u tome da se nesto promijeni, ali to mora biti konkretan, jasan, provediv i argumentiran zahtjev. Sve ostalo je kontraproduktivno i gubljenja vremena i energije.?
Slazem se , ali mi seljaci u biti neznamo sto zelimo!Svi bi mi htjeli da je kukuruz sad 1,5kuna ali nije....Htjeli smo trzisnu cijenu ali sada nam ona neodgovara jer je zbilja niska.
Ja smatram da bi trebali prosvjedovat da se smanji cijena plavog dizela na 4 kune i da se smanji cijena repromaterijala...tj da se na sav taj materijal odredi marza za trgovca i to je to ,,,a ne da trgovci masno zaraduju na nama a mi krpamo kraj sa krajem!

S

seljaček

Guest
Zašto sada kada je nafta 82 US dolara natržištu 1. nema plavog dizela na benzinskim crpkama INA motel i Markovac u bj Šola , INA đurđevac potrošio sam 200 kn benzina dok sam našao plavi dizel za traktor je*eš državu u kojoj plavog ima u siječnju . i da nafta je pojeftinila 45% a plavi dizel ista cijena kao i kad je naftra bila 145US dolara. E tu nema utjecaja tržište tu su neki drugi interesi i na računu lijepo piše EURODIZEL PLAVI a od euro ni e . Što se tiče kukuruze cijena je kako se ko dogovori slučajno sam danas tovario kamion 5t kukuruza osušenog i uvrečanog po 1,25 kn/kg neki tip i samobora bar tak kaže. treba cca 5 t mjesečno za pajceke i kokice :scratch meni dobro .

V

vužgi

Guest
"smiljan je napisao;
Nije rjesenje u blokiranju cesta, odnosno nije rjesenje u trazenju vece cijene, vec u tome da se nesto promijeni, ali to mora biti konkretan, jasan, provediv i argumentiran zahtjev

Pa zar naša pušiona nije dovoljno jak argument za traženje veče cijene kukuruza.Mi smo već uložili skup repromaterijal.
Ispada da je ulaganje u proizvodnju kukuruza jednako rizično kao ulaganje u dionice.Nikad neznaš koja će cijena biti.
A cijena je takva zbog smanjenja inflacije u državi , a sve na račun poljoprivrednika.

J

JOSIP.1

Guest
Smiljan kaže:
Koji je rezultat stocarskih demnstracija u Zagrebu? Mozda ova mala cijena kukuruza?

tko zna onu narodnu: "ZAVADI PA VLADAJ"

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
evo malo dobrih vjesti:

Kuterovac: Cijenu kukuruza od ove godine određuje tržište
Autor/izvor: Martina Čizmić
ZAGREB - Proizvođači, prerađivači, otkupljivači i predstavnici ministarstva poljoprivrede postigli su dogovor prema kojem će se povećati poticaji za proizvođače kukuruza, a država će prepustiti tržištu da formira otkupnu cijenu kukuruza.
Kako je istaknuo državni tajnik Krešimir Kuterovac, ministarstvo je izašlo sa dva prijedloga. Prema prvom država bi zadržala minimalnu cijenu kukuruza od 0,73 kune, ali bi poticaji ostali isti. Drugi prijedlog, koji je na kraju i prihvaćen, predlagao je poticaje u visini od 2250 kuna, no država više ne bi garantirala minimalnu otkupnu cijenu kukuruza.

"Prvi put se dogodilo da su se sve strane dogovorile. Odnosno, svi su podjednako nezadovoljni. Mi smo tražili da se poticaji povećaju, a da država i dalje garantira minimalnu cijenu, no bilo je jasno da to nećemo moći dobiti. Tako smo od dva zla izabrali manje", rekli su u Hrvatskom seljačkom savezu.

Državni tajnik Kuterovac istaknuo je da će ovime započeti prilagođavanje naše poljoprivrede uvjetima koji vladaju na tržištu EU. Plan je bio da se cjelokupna poljoprivreda kroz dvije do tri godine prilagodi tržišnom načinu, a kukuruz je samo prvi korak.

"Proizvođači su svjesni nužnosti prilagodbe. Vlada će za povećane poticaje izdvojiti 250 milijuna kuna ove godine. Za sljedeću godinu ćemo i za druge žitarice pripremiti slične prijedloge, naravno u dogovoru sa proizvođačima, a Vlada bi ih onda trebala oblikovati kao novi zakon", rekao je Kuterovac i dodao kako očekuje da će tržište sada biti kvalitetnije uređeno.

Seljaci ističu kako je urod svih žitarica ove godine bio veoma dobar. "Ako su cijene sirovina sada 50 posto niže nego prije žetve, logično je zaključiti da bi jeftinija trebala biti i hrana. Zašto nije, trebali biste to pitanje postaviti u nekom drugom ministarstvu", poručili su seljaci na kraju

:lol: :D

R

Rajtek

Guest
Ja danas ujutro došo sa silosa u 3 i 45, čeko od pola 4 popodne, neš se strgalo na silosu. Kolona je bila jedno 2km duga, kaos živi, ispizdili na živce. Inače sam svaki dan dolazil oko ponoći doma.
Jedino šta me tješi je to šta sam izvezo 97 tona, to je bilo na 8,5 Ha, hibrid Pioneer A24, Vlaga 23-36%, lom od 3-5%
Primjesa do 1%, te defekt do 1%. To smo riješili u 5 dana. Ostalo mi je još 4 Ha, a to ću nakon kaj pšenicu posijem, samo me strah da nagodinu s pšenicom nebude kaj i s kuruzom ove....
Cijena se još normalno, nezna... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ja sam sinoc usao u krug silosa u 20.00h a izasao u 4.00....
katastrofa!
nego ajd jos sam se tjesio jer sam imao 11tona u prikolici a bilo je traktora i sa 3 tone....
nevjerojatno!

K

KRESO

Guest
zsolin kaže:
ja sam sinoc usao u krug silosa u 20.00h a izasao u 4.00....
katastrofa!
nego ajd jos sam se tjesio jer sam imao 11tona u prikolici a bilo je traktora i sa 3 tone....
nevjerojatno!

ja sam jučer bio sam na silosu jedino sam čekao vagara jer nema nikoga pa se i oni izgube...nije mi jasno čemu tolika gužva ...ja sa traktorom i dvije prikolice od cca 5 t sam sebi vozim dok je jedna u polju druga je na silosu i krug tamo i nazad mi je cca 45 min još moram i čekati da se napuni prikolica u polju.... nego kako se kreče vlaga kod vas kod mene je oko 17% ....ali od 14-20 % jednako obračunavaju sušenje ...što normalno nije fer :evil:

B

bok123

Guest
Kažu da se Raić namirio i da prestaje sa otkupom. Todorić navodno vozi u Rijeku. Udruga Kolo navodno isto. Kao sve ide za Italiju. :?:

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
e sad bi bilo zanimljivo da se vratite na prijašnje stranice i pogledate kad sam ja reko da cjena ide na 40 lipa.
kod nas se još uzima za raića.

plavi dizel se dovozi iz rijeke jer je sisak u remontu, zato nema plave nafte.

ova godina je ovakva kakva je, po prirodi savršena, po novcu nikakva, iduča po prirodi sranje, po novcu super pa opet sranje jer je priroda napravila svoje, in the circle iliti ukrug

Najnoviji postovi

Na vrh