• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

S

seljaček

Guest
Koliko se meni čini za kukuruz bumo dobili nekad poticaj vjerojatno 500kn po ha zbog velikih zasijanih površina svijetske krize cijene nafte i neznam kojeg več razloga usput nemožemo proizvodnju i kalkulaciju bazirati na poticaju za kojega neznamo puno faktora npr. kada če biti isplačen, u kojem iznosu po jedinici površine , ukupnom iznosu itd.nemojte srljat sa prodajom kukuruza u SAD- u su poplave uništile urod sigurno 20% a najavili su povečanje proizvodnje etanola za 10% a otkud im kukuruz.

T

tarana

Guest
seljaček kaže:
itd.nemojte srljat sa prodajom kukuruza u SAD- u su poplave uništile urod sigurno 20% a najavili su povečanje proizvodnje etanola za 10% a otkud im kukuruz.
žao mi je što ću te razočarati (a i sebe). po izveštaju od 12.09. ameri očekuju drugi u istoriji prinos "po jutru".zbog manje posejanih površina, ukupan rod će biti 8% manji u odnosu na prošlogodišnji.
paradoskalno, ali pad cene nafte nam ne ide na ruku, jer srozava cenu etanola tj. kukuruza.

U

uljarica

Guest
Prije svega pozdrav svima. ovo je moj prvi post!!!
Prvi pa odmah o cijeni kukuruza. Slažem se s većinom da je cijena od 0,75 kn sramotna.
Međutim s obzirom na stočni fond koji je u padu i rekordni urod kukuruza, priča se oko 700.000 t viška, moglo bi se desiti da ljudi zaista ga daju i po cijeni od 0,60 kn na bazi suhog zrna.
U Mađarskoj je višak, u Srbiji isto i prema pričama cijena tamo je oko 0,65 kn.

B

bok123

Guest
Kod Raića nije gužva ali je brdo kuruze sve veče. Kad su kuruzane pune , što sa viškom? Ipak je rodna godina.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
seljaci u hrvatskoj su manju od makovog ztna i jos su neudruzeni....
raspodjela financija u nasoj domovini nije pravedna.....
stanje u svijetu utjece itekako kod nas na sve a ponajvise na poljoprivredu jer mi smo Ajmo rec nebitni....

svi ti padovi na svjetskim burzama i dionica i hrane su povezani i sa cijenom kod nas....e sada ,pitanje je:
Dali ce se uskoro (6mj) poceti opet trgovati pa ce cijene skociti ili ne?direktno o tome ovisi cijena kukuruza i svega ostalog.....

Ali meni osobno je najzanimljivija stvar ta sto nasi otkupljivaci prate cijenu kukuruza na madarskoj burzi ALI nitko nespominje njihove ulazne troskove!!!!
A evo primjer:
Imam jednu susjedu koja vec 15 godina svake godine ide u madarsku po sjeme za vrt(krumpir,luk itd) i omjer cijene je :
Madarska:paketic necega 1,2-1,8kn
Kod nas: 5-8kn
Eto takva je situacija ....

Zanima me dali ima netko dovoljno strucan da malo pregleda stranice u madarskoj i otrije kolika je cijena gnojiva i ostalih stvari u susjednoj madi??

V

valent

Guest
prijatelju, cijene u mađarskoj su veće nego kod nas što se tice umjetnih gnojiva ali sve je to meni šareno, jer petrokemija kaže da je u mađarskoj skuplje za 30% što je i istina ali kako onda oni daju kukuruz za 60 lipa, gdje je tu računica, e to mi nije jasno??? ali znam da ja imam oko 30 hektara i ispod kune nejde nikuda nego će ostati na njivi...ne isplati mi se, to ti je kao da sam ga kupio po 90 lipa a sad ga prodajem za 70 lipa, ma krasno!!!

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ja imam oko 25h ,najradije bih ga ostavio sve na njivi ali zbog plodoreda moram oko 10skinit za psenicu.....
ja ostavljam SIGURNO 12-15h na njivi.....pA i iako nebude veca cijena bit ce suh...

R

Rajtek

Guest
Pa ovo je katastrofa.
Ovdje u mome kraju dešavaju se čudne stvari....
Naime, Agroprerada iz Ivanić Grada-gosp.T odorić, počeo je otkupljivat kukuruz, ali samo od kooperanata i to onolko kukuruza kolko si zadužio repromatrijala. Ostatak ne otkupljuju već s može ostavit na skladištene, a kaj se tiće cijen skaldištenja, ma bolje ga se onda isplati skladištit u polju...
A ni cijena Još se nezna.
Smatram da je ovakav način poslovanja skandalozan. Kaj da mi sad napravimo s ostatkom kukuruza???
Pa potpisali smo ugovor da će otkupit ,a sad neće.
Kakve su to sad mučke????
Kaj nikom na svijetu netreba kukuruze?????
Ja ću popi..... :madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana: :madmana:

P

posavec

Guest
ej R,jel kupuju na Topolje?cije je topolje?koji su to maheri,ugovore 2000ha,a sad snađi se druze

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Mozda da ti napisu da nece otkupiti kukuruz pa da imas nekakv papir. To je suludo, ako imas ugovor, oni sada nece otkupiti sto se desava ako ti nekom drugom prodas kukuruz a oni se onda za mjesec dana sjete da bi oni ipak otkupili od tebe ugovoreni kukuruz?

R

Rajtek

Guest
Ugovorili su 8000 Ha i sad nas ovak je....
Ne kužim, niš mi nije jasno. Ovi kaj voze soju vele da su uvezli odnekud staru kuruzu, pa da zato neće, ma neznam ni sam kaj da više mislim.
Ovo u Topolju Agro-Sim je privatno a isto otkupljuju samo od koperanata a cijena je 50 lipa s 30 % vlage.

J

johndeere

Guest
Ratarstvo Bjelovar kupuje po 70lp na 14% vlage danas sam čuo.

S

seljaček

Guest
Kakvi su vam prinosi kukuruza. S obzirom da je cijena loša možda su prinosi ogromno veliki?

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ja sam bas danas navrsio prvu prikolicu....ima oko 11tona ,ujutro vozim na silos pa budem vidio vlagu a ovrsio sam oko 2jutra ...znaci mal jace od hektra...ali sa time da mi je to srednji kukuruz,odnosno imam i boljeg.....

iskreno sam se nadao prinosu u prosjeku od 9,5 -10 tona,a cini mi se da bude bio iznad 10tona...
ali kazem,nisam 100% siguran u tocnost....

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
evo bas sam veceras oko 8 bio na silosu ali vidim guzvu pa sam odvezao kuc -a kuca mi je od silosa 3min.....
cekat cu jutro,nije mi se dalo cekat----

pa planiram nesto odvest u dakovstinu nesto u osatinu.....
inace imam ugovoreno u osatini...

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
upravo sam ti to htio napomenit, da su užasne gužve na silosu, primaju samo na jedan koš, puni su silosi, :?
si provjerio da li će primat sutra uopće?

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
nisam,,,,,,sta mislis da nece primat?
gdje si ti predavao?
dali si bio u gorjanima?mislim na osatinu?

Najnoviji postovi

Na vrh