• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

S

seljaček

Guest
Kako bi bilo da svi što imamo nešto viška kukuruza za prodaju (pokloniti gospodi "50lipa") da taj kukuruz ostavimo na poljima recimo tako da bojkotiramo tržište pa ako treba da ga uništimo navodno je to bio slučaj 20 ih godina u SAD-u da su viškove kukuruza bacali u more. Dali ste za bojkot """tržišta"""?

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
seljaček kaže:
Kako bi bilo da svi što imamo nešto viška kukuruza za prodaju (pokloniti gospodi "50lipa") da taj kukuruz ostavimo na poljima recimo tako da bojkotiramo tržište pa ako treba da ga uništimo navodno je to bio slučaj 20 ih godina u SAD-u da su viškove kukuruza bacali u more. Dali ste za bojkot """tržišta"""?

to je bilo krajem 20ih ali to je bila velika ekonomska kriza, a to je bilo malo o ho ho večeg razmjera

B

bok123

Guest
Ako se organiziramo, i nabavimo pravog menađera ili predsjednika udruge koji bi riješavao naše probleme sa cijenom i plasmanom, da li zbilja mislite da će trgovci i ostali kojima on ne paše ostati skrštenih ruku? Što ako ponude više?

A

Alen

Guest
Ja sam za...... Nemam što izgubit, ali neznam baš za ove što imaju po 50 ili više ha.....

S

seljaček

Guest
Nema veze mi smo mali ali dinamitni.I tako su kod nas navodno na snazi izvozne carine na kukuruz i dr. kad nemožemo izvozit onda bar da ne ispadnemo budale. A mislim da bi i oni sa 50 ha i više bili za to jer recimo 500x1000kn -5% je ipak puno više nego 500t x 500kn ili se varam .

S

seljaček

Guest
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Pročitajte.

A

Alen

Guest
DOBRE VIJESTI :!: :!: :!: :!:

Evo me sad sa jednog sastanka..... Ovako cijena kukuruza bude između 0.80 i 1.20 kn.... U petak počinje otkup pa če se točno znati :!:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
u cemu su dobre vijesti?
da ce biti 80lipa -to znamo
da se bit iznad 1kn??nema sanse....
iz tvojih usta u bozje usi!

S

seljaček

Guest
Dobra vijest je da bude 1,20 kn ne baš dobra da bude 0,80 ali vjerujemo u našeg dragog mr T on če se pobrinut da bude preko 1 kn.

J

johndeere

Guest
Izuzetno sam gnjevan kada citam vaše komentare oko cijene kukuruza jedan napiše da je čuo da je cijena 50lp drugi da je 70lp treći onda kao šlag na tortu izvali 1,20kn...
gospodo pa ista prica se događala i ljetos prije žetve, isto tako su neki pisali da če biti cijena pšenice 2,20kn a ono 1,50kn i onda mi tamo neki upučeni pojedinci savjetuju nemoj prodavati to nas ovi tajkuni žele oženit i jeftino kupiti pa ce oni zaraditi... dva tjedna kasnije zovem ja firmu kojoj sam dao na polog svoju robu, da pitam za cijenu kad ono hladan tuš 1,35 i intenzivno pada pa oni više ne kupuju jer je cijena nestabilna, da bi danas cijena bila 1,10...
ko mi može garantirati da če cijena kukuruzu biti 1kn (pogledajte burze u chicagu, budimpešti ili novom sadu) kad mi ministar, seljačke udruge i oni upučeni kažu da če hrvatska ove godine imati više kukuruza nego što joj treba... pa iz toga slijedi ako je ponuda neke robe velika onda cijena je niska, te nece biti povoljna za mene koji imam tu sirovinu kao i još par tisuća proizvođača... sad če neki opet reći to nam ovi mr. žele loše i zaraditi na nama gospodo NE to je tržište a ono je u k..cu
ostaje nam jedino Vjera u Boga i seljačka sloga

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Konačno se mogu složiti s ovim. Ponuda regulira cijenu na tržištu.

S

seljaček

Guest
Danas sam razgovarao sa čovjekom iz okolice Đurđevca veli da je pobro 10 rali kukuruze i dobio 43000 kg suhog zrna 13% vlage a kukuruz mu je izgledao super poslije nevremena otpalo mu oko 25% klipova puno štete. I još jedan detalj Natura Agro ne uzima kukuruz na pohranu, polog , skladištenje oni iskljućivo kupuju kukuruz samo još nema cijene valjda se čeka mr. T ?

A

actros

Guest
ja odvezao danas 15 t privatno kod čovjeka na jednu farmu pilića vlaga 22,5% po 80 lipa mislim da je to i solidno...u okolici jedna farma uzima po 60 lipa kg bez obzira koja je vlaga znači može biti i 35 % a jedan peradar kupio 3000t iz naše lijepe slavonije neznam odakle nije htio precizirat jedino mi je pokazo račun za prvu turu , platio je po 50 lipa....sramota!

M

Markolino

Guest
Dečki da je po 1 kunu to bi bilo normalna cijena jer pazi:
Nije kukuruz baš nekaj posebno ,danas sam kombajniral i prinosi bi se kretali prosječno oko 10 t /Ha
E,a prošle godine mi prosjek bil 9 t Po Ha.e pa sad si ti pomnoži prošlogodišnje cijene i sada.
Kod nas nije nitko izašel van s cijenom , valjda se čeka Ivicu da on odredi.
A čuo ja neke glasine da Agrokor bude otkupljival po 1.05kn
Živi bili pa vidjeli.
Puno sreće svima

S

seljaček

Guest
Da to bi imalo smisla 1,05 do 1,10 tu je onda nešto i za naš trud.mislim da če tako i mr T izači sa cijenom.

S

seljaček

Guest
Obrisan neispravan link.
Mislite li da su ameri nadoknadili štete iz 6 mj na kukuruzi

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
BRAĆA PIVAC otkupljivali po 0,60 kn za kg bez obzira na vlagu. Ljudi se tukli da dođu na red, sad se braća PIVAC tuku po glavi jer Natura Agro otkupljuje 0,75 suhi :lol: :lol: :lol:

S

seljaček

Guest
Eto vidite netreba žurut sa prodajom još če ona rasti nije to gotovo Natura agro nudi 0,75 a dali netko prodaje po toj cijeni???? :?:

Najnoviji postovi

Na vrh