seljaček kaže:
Ajde pogledajte malo plavi oglasnik pod rubrikom vrt nigdje nem cijene ispod 1,2 kune i to za veče količine a ono po tonu dvije traži se 1,5 kn kg , usput kukuruz nemorate nužno prodat možete ga dat na skladištenje u silis pa tek poslije prodat.
ha prijetelju može svako tražit i 2kn, a pitanje kolko će dobit :!:
ja mogu za bika tražit 18 a oni su po 16kn, to je sve tak bezveze
e da se osvrnem na post gore od bok 123, čuj ja želim da svi zarade, ali na ovom forumu nikako da neki shvate da je stočarima kukuruz input, a ratarima output, i da stočer želi kupiti što jeftinije i još jeftinije i još jeftinije, ali to neki ne shvačaju i nikad nebudu shvatili, to nema veze ko je ratar a ko stočar, to je život, to je trgovina, svako želi zaradit, tu milosti nema, tu ljutnje nema, tu niko nikog ne poznaje, a kad to utuvite u glavu onda budete imali zaradu, jer još niste shvatili, da vam je država dala tržišni način poslovanja, a oni koji sa vama trže nisu SOCIJALNA POMOć.
NA OVAJ POST SE NEMA TKO ŠTA NALJUTIT, to je tako, neko se pokriva a neko ne, neko gubi neko dobiva.
ratari možda ne shvačaju a svinje krave i ostale životnje traže svaki dan hranu, ama baš svaki dan, i nek vam sve potuče led, suša, a hrana skupa, a vi ste uložili i zadnju kunu u hranu za tu stoku, sve uložili u polja, stado stvarali godinama, A KAJ ONDA, AJD NEK NEKO NA TO NEŠTO ALI STVARNO PAMETNO NAPIŠE :!:
ljepo sve daj u bescjenje svu stoku, a to je stočarima izvor zarade, ta stoka koja ode papa :!:
tu nema veze visoka ili niska naobrazba, več ljudi koji žive u oblacima, a na forumu ima ljudi koji komenitraju ovakve teme a ne vode gospodarstva, i nemaju kompletni uvid u cjelokupno poslovanje, tako da ove sve teme o cjenama stalno vode u velike svađe iz kulture u kulturu,a tehnologija proizvodnje koja je najbitnija tu i tamo koji post baš ako se mora
još ću samo ovo reći, da ste svi zaradili, svi bi bili sretni sve hvalospjevi, a ove teme nebi uopće bilo, jer se niko ne hvali da je nešto u životu stekao, valjda će se javit jedino mr.T koji će reći da je jeftino od vas svih kupio i dobro zaradio
ovaj post je nadahnut onim gore u kojem se spominje moje obrazovanje, e tek toliko da se zna, da se malo više sluša visoko obrazovane ljude ne bi bio ovakav kaos, pogledajte josipa1, mene, i još mnogo drugih koji imaju visoku spremu da ipak imaju poljoprivredu na višem nivou, pa nek se ljuti ko god hoće, ali sjetvom niskoprofitabilnih kultura i očekivanjem velike zarade i nemogućnošču da u glavi promjenite plodored....... ja nisam nikome kriv