• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

P

posavec

Guest
Čitam u jutarnjem da TSH čakovec placa 0.75lp kao akontaciju za kilu jer cijena još nije formirana.isto tako lokalna tvornica uzima kukuruz bez cijene.ceka se todoric

I

igor777

Guest
jel netko zna kada i gdje će biti objavljena otkupna cijena podravke i agrokora i kad bi to moglo biti? govorilo se krajem ovog tjedna ali ništa...

B

bok123

Guest
Raić kupuje kukuruzu na farmi Gudovac i Ladislav po 0,40 kn bez obzira na vlagu.

S

seljaček

Guest
bok123 kaže:
Raić kupuje kukuruzu na farmi Gudovac i Ladislav po 0,40 kn bez obzira na vlagu.
Da i ja kupujem kukuruzu po cijeni od 0,15kn/kg bez obzira na vlagu i PDV platim ak kome treba za veče količine popust i molio bih sve da se ne tuku za red sve količine preuzimam .

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
i kakva je sutuacija na tim otkupnim mjestima,tj dali ima ljudi koji ga davaju zadzabe ili sta?
ja mislim mozda pola ovrsiti i predati ali pola sigurno ostavljam....gledao sam kukuruz i ima cvrstu stabljiku,a vjerojatno je pomoglo 2X folijarna prihrana za jacu stabljiku....

ali opcenito cijena je nerealna ali eto takvo je trziste-tj takva je cijena u madarskoj ,,,ali kakav oni imaju poticaj i koje kakve subvecnije a da mi neznamo??

S

seljaček

Guest
Ma kod raiča se ljudi tuku za red kolona je sve do centra bjelovara nekih 5 km ljudi na koljenima vuku prikolice i mole raiča da uzme nihov kukuruz jer ga imaju i moraju ga zatrajat. Glupo je uopče razgovarat o cijeni ispod 1 kn dok se sva kukuruza ovrši i napravi kalkulacija. Ulaganja troškovi zavisni i nezavisni te svi ostali pa podjeli sa ukupnim prinosom . Nigdje u poslovnom svijetu svijetu nije praksa da se nešto prodaje po nekoj umjetno određenoj cijeni brz da se zna koliko taj proizvod u stvarnosti košta . koliko imam iskustva sa trgovanjem (15godina) nikada nije kupac određivao cijenu nego prodavač ( proizvođač). Kada ste vi došli u trgovinu ili u tvornicu direktno i uvjetovali cijenu nekog proizvoda? :?: , Tko od vas što imate nove traktore neka odgovore iskreno tko je došao trgovcu i rekao ah ne Đoni košta 25000 eura sa pdv-om pa na tržištu ima puno traktora cijena mora biti niska. Mogli ste i to napravit ali bi vas trgovac ismijao i u najboljem slučaju zahvalio vam na posjeti. alo ste uspjeli postiči 5-10% rabata to je plafon i to je normalno da se o tome pregovara . ali da se cijena ruši 50-60% :scratch eto slučaj sa dionicama INE velika ponuda na tržištu i cijena pada ali pada za nekih 10-15% . Tako da u slučaju kukuruz gdje je cijena na "tržištu" ponuđena 50% manja od proizvođačke neko nekoga zajebava . Gospodo seljaci budimo kulturni i zahvalimo se našim velikodušnim kupcima na nihovoj ponudi.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
potpuno su u pravu ali cinjenica je da dosta otkupljivaca placa po 60lipa sto je mizerija...
jel nije?

A

Alen

Guest
Znam da ratarstvo plača 0.75 kn.... Neznam pošto je u klipu jer me i nezanima. Kupaca ima,pogotovo za klip.... Neka samo neka stoji u kukuruzani..... Sutra berem pa ču vidjeti sa čim raspolažem.....

S

seljaček

Guest
slažem se prvo pobereš odmjeriš što imaš onda kreiraš cijenu . jedino je to zdravo tržišno gospodarenje . ovo što nam pokušavaju nametnut cijenu kukuruza od 0,60 kn je prošlo vrijeme u doba uranilovke kada je drug odredio cijenu i to je bilo to. zašto bi ratari gubili da bi stoćari zaradili. a i iole malo ozbiljniji stočar ima vlastitu proizvodnju hrane za stoku barem veči dio nešto malo i da kupi ali ne kao ovi hybridni stočari tipa mr. r, mr p itd. a osobito pretršci i šverceri tipa mr.b.

V

valent

Guest
ljudi ljudi, neznam al ipak mislim da kukuruz ne bude išao preko 80 l/kg, a ona kuna koja se spominje, ma nevjerujem. mislim nemamo računa niti sa kunom a kamoli da ga dam za 80l/kg. imam 35 hektara al mislim da će berba biti jako kasna a možda će čekati i bolje dane..... ajde iskreno kome ga se isplati prodati za 80lipa/kg???

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ja isto sumnjam da ce biti veca od 80lipa ....
ali iskreno meni se neisplati prodati ga po toj cijeni ...
ja isto imam cca 25hektara i velika je razlika 20lipa----cak i 10lipa

J

johndeere

Guest
Da cijena nije bajna ali seljaci su većinom u mom kraju uzimali sjeme proljetos na veresiju i sad moraju to podmiriti s kukuruzom. znam točno da Natura agro Đurđevac i Vrt Bjelovar uzimaju samo od kooperanata i ništa na čuvanje samo kupuju, a za cijenu kažu da se još nezna... pa ti se sad bavi poljoprivredom

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
na jutarnjoj poljo. emisiji na radiju spomenuto je da poticaj za kukuruz ide gore za 500 kuna po hektaru ali nisam sve dobro razumil jer sam slušal u traktoru, jel još netko nešto čuo o tome?

S

seljaček

Guest
Grivičić traži 2250kn mislim da od toga nebu ništ. prije če potporu dobit veliki otkupljivači.

M

Markolino

Guest
ma nebude poticaj prešel .Budite sretni ako nebudu opet 700 kuna po Ha isplačivali
Gamad sve...sve je to ispolitizirana cijena .
a čujem da ti otkupljivači(npr Jakšinić)suhi kukuruz voze u Rijeku na brod,valjda za kinu i indiju
a čital sam da je na svj tržištu još uvijek velika cijena kukuruza ali ovi naši i politikanti ga jebu,
''zakaj zaslužiti 10 lipa ak mogu kunu''.

a sve to po našim leđima!

B

Bobo

Guest
Ljudi, morate se pomiriti s time da ce ove godine biti s kukuruzom takva situacija i da pisanja po forumu tu ne budu puno pomogla... Pogotovo ako ga prate neki ljudi koji odlucuju krajnju cjenu nekog poljoprivrednog proizvoda (mr. T. i kompanija, kako ih neki zovu)...

Pricao sam s ljudima i rekao mi je covjek da od 60-ak jutara mora 30 povrsiti da vrati sve troskove, a ostalih 30 mu "kao" ide sve u zaradu...

Ne znam gdje je nasao racunice, ali ako on tako kaze, nemam mu razloga ne vjerovati...

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
... opet se govori o 30 ili 60 jutara kao granici rentabiliteta za kukuruz kao gotovi proizvod ...

V

valent

Guest
ma ljudi tih 500 kuna više za poticaj to vam je veliki upitnik, bio sam na nekom sastanku prošli tjedan i tako pričao sam sa Grivičićem, on traži 2250 kuna al ne dolazi u obzir nego su rekli da će umjesto tih 500 kuna više za poticaj država stisnuti otkupljivače da malo povise cijenu otkupa, ma da nevjerujem da oni mogu nešto Todoriću...na kraju nećemo dobiti ni jedno niti drugo a Grivičić, Laslo i ostala kompanija, pa što njih briga za sadašnju cijenu kukuruza kad imaju svoje sušare i svoje silose...a meni nude od 60 lipa do 75 lipa a troškovi su oko 6000kn na hektar pa ti sad računaj... sutra imam sastanak u agropreradi, dogovor oko cijene al nevjerujem da bude viša od 80 lipa...koma, a frend ima 25 hektara i prodao je PPK-u za 60 lipa prošli tjedan. razmišljam da ga ostavim na njivi...........

Najnoviji postovi

Na vrh