• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
što znači da će i cijena stoke opasti!

i ovo ovako više neće ići,jedni da drugima rušimo cijenu!najbolje bi bilo kad bi na tržištu bilo par proizvođača,ili idealno jedan,onda bi mogao radit savršeno... :roll:
ovako je jedina nada da se udružimo stočari posebno i ratari posebno,svaki plate svoju menadžerski tim koji će ih vodit i planirat proizvodnju,dogovarat i ugovarat otkup,ne sa nekim Todorićem,Raićem ili sl,već sa svjetskim tržištima... pa da mi izvozimo junetinu,svinjetinju,janjetinu i što sve ne,a ne da uvozimo iz zemalja trećeg svijeta!

znam da će sad neki reći kako bi mogli izvozit a nemamo ni za sebe dosta..nemamo jer nemamo plasman.ja mogu uzgojit 1000 janjadi godišnje,samo da ih mogu plasirati nekome i to po minimalnoj cijeni,ne bi ni išao na fakultet i dane gubio u zagrebu.ljudi moji,pisao sam i opet ću,da se najprije moramo rješiti naših ''hrvatina'' koji se busaju u prsa i koji su stvarali ovu našu švicarsku,a sad mi ''švicarci'' skoro gaće na štapu nosimo,jer nam ''hrvatine'' dižu cijene gnojiva,goriva,pa na kraju i same hrane,koju u sirovom obliku mi njima prodamo za badava,a onda ju oni nama prodaju kao muda pod bubrege.no nisu samo i oni krivi,već i sam seljak,koji jadan ide samo tamo gdje mu se čini da će zaraditi,bez neke dugoročnije kalkulacije. ja sam u to vrijeme dok se R.Hrvatska stvarala bio tek klinjo s dudom i krpicom,ali zahvaljujući snimkama,sjećam se da su obećavali da će našom domovinom teći med i mlijeko,ali ja to ne vidim,nego tek znoj seljaka i suze radnika,koji ostaju bez posla,jer naše tvornice preuzimaju tuđinci,naše kombinate,zemlju i što sve ne.ne znam da li još uvijek vrijedi ona uzrečica:tko radi ne boji se gladi,ali sve manje vjerujem u nju,jer ne znam kako će se stvari razriješiti,ali ovako kako smo do sada radili,dalje NE MOŽEMO,to je preočito... moram priznati da sam,hvala dragom Bogu,prilično uspješan u svojem školovanju,kao i u bavljenju sa ovčarstvom,ali ne vidim neku svjetlu budućnost.na fax idem jer me to zanima,a ovčarstvom sa bavim najviše iz ljubavi prema poljoprivredi.prije nekih par mjeseci jedan kolega je diplomirao(na veterini) i kaže da mu je početna plaća tek 2500 kuna,a 17 godina života proveo je uz knjigu,da bi mogao normalno živjeti i biti gospodin čovjek što bi rekli... ljudi moji,pa u kojoj to ''švicarskoj'' ima? ja mislim samo u onoj koja će biti za koju godinu kompletna,sa svojim medom i mlijekom,biti prodana kao i naš ovogodišnji kukuruz za 0,40kn,i to ne za kg,nego za komad....

B

bok123

Guest
Abrkili piše o.k., ali šta ćeš kad je trgovina lakši dio posla. A da još lakše ide malo podmažeš, pa kad vidiš da ide , podmažeš još. Na velikoj količini postotak ne mora biti velik. Oko novca prijatelji se brzo nađu, a dobri prijatelji lako izgube doticaj sa stvarnošću. Nije bitno da je večini dobro, nego njima. Pa ne bude frend na frenda.

K

Kojcica

Guest
Cena kukuruza u srbiji je katastrofa . Kada se uzme sve u obzir za sledecu sezonu ispadne da treba 800 kg kukuruza ovogodisnjeh za 100 kg mesanog djubreta ,a jos sto drzava kasni sa subvencijama za ovu godinu ,a koje su usput jadne sa 120e po hektaru ,paori mogu slobodnbo stranjku da uzmu i da se obese jel,ne mogu da obnove proizvodnju za sledecu godinu.Gorivo,seme i rad nevredi ni spominjati.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Kojcica kaže:
Cena kukuruza u srbiji je katastrofa . Kada se uzme sve u obzir za sledecu sezonu ispadne da treba 800 kg kukuruza ovogodisnjeh za 100 kg mesanog djubreta ,a jos sto drzava kasni sa subvencijama za ovu godinu ,a koje su usput jadne sa 120e po hektaru ,paori mogu slobodnbo stranjku da uzmu i da se obese jel,ne mogu da obnove proizvodnju za sledecu godinu.Gorivo,seme i rad nevredi ni spominjati.

dobro došao :!:

ne znam gdje je tvoje mjesto, al daj mi reci kakvi su prinosi kod vas na ha, pogotovo me zanima vojvodina jer je područje sa černozemom

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
bas sada gledam cijena kukuruza u madarskoj je 60-70lipa
u italiji je 1kn....
zasto mi za primjer uzimamo cijenu iz madarske????italija je takoder isto udaljena....malo vise.

kod nas je situacija da nema jos otkupne cijene ----troskovi susenja 14-20% 12lipa+kojekakvi troskovi ....
evo sad sam na silosu i kukuruz ide u vagone i ide u izvoz...najvjerojatnije u italiiju....pa ako ga oni tamo prodaju za 1 kn zasto onda mi neddobijemo barem 80lipa?
oni ga samo trebaju prevest a mi sto smo ulozili sve moguce u proizvodnju dobijemo manje nego oni!!!!!

razocaran sam....

a to sto je digunt poticaj ,to sam jos zalosniji....davno je to trebalo biti tako!
ko kaze da ima zarade na kukuruzu jeb.... ga ja!

K

KRESO

Guest
Kojcica kaže:

kod nas trebaš skoro 1200kg kukuruza za 100kg npk 7-20-30

znači treba skoro 300 tona za šleper gnojiva ....pa da je poticaj 4000 kn gdje je isplativost

B

bok123

Guest
Izgleda da je cijela regija najebala.
Da li ima netko iz Mađarske kad znate cijene? Obično to izgleda malo drugačije nego što piše. Ono - da li je fco ili baza suho zrno?

B

bok123

Guest
zsolin kaže:
http://www.tisup.mps.hr/
inozemne cijene
bio sam. cijene na našem tržištu su tu negdje. Jedino da je sojina sačma 2,80 kn to nisam dosada nigdje pronašao u trgovinama ili kod velikih prodavaća. Cijena najniža dosada je 3,60 kn. volio bih da me netko demantira.

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
evo danas je kod nas objavljena cijena : Dakovstina =0,62kn za 14% vlage,1% primjesa i max 8% loma....
tko je tu lud???

cijena u italiji je 1kn?!?!?!?!?!?!?!?!?!

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744
e za italiju izvozi todorić 100 000 tona i pregovaraju sa albanijom (bilo na radiju)

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
pa neznam sto da kazem ali ....
razmisljao sam da sa 80lipa nema zarade a sta je sa cijenom od 62 lipe???
ma nevjerojatno!!!
nevrijedi ga vrsit i davat zadzabe!

T

tbakovlj

Guest
Dečki Podravka plaća isto 62 lipe na bazi 14, prijesa 2%, lo 4%, pa vam kukuruz koji ima 18 % vlage bude plaćen po 54 lipe, dok je sa 22% vlage plaćen 42 lipe, sramota

S

seljaček

Guest
Nadzorni odbor je podržao prijedlog poskupljenja, a ministarstvu poručuju da se utvrdi formula kako bi se cijena iz Kutine utvrđivala svaka tri mjeseca.
Iz te je tvrtke priopćeno da je Nadzorni odbor Petrokemije na današnjoj sjednici podržao prijedlog Uprave za povećanjem cijena mineralnih gnojiva te zatražio hitan sastanak predstavnika Uprave i Nadzornog odbora s potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Damirom Polančecom i ministrom poljoprivrede Božidarom Pankretićem.

Na sastanku s predstavnicima Vlade trebala bi biti definirana i formula za izračun mineralnih gnojiva na domaćem tržištu koju je Nadzorni odbor Petrokemije također danas podržao.

Prema predloženoj formuli, cijene bi se automatizmom korigirale svaka tri mjeseca. Formula se u izračunu oslanja na četiri osnovne sirovine te uz pomoć odgovarajućih udjela formira koeficijent promjene cijena mineralnih gnojiva. Koeficijent bi bio ovisan o vrsti gnojiva i sirovina koje se troše za njegovu proizvodnju, što bi, smatraju, bilo tržišno.

"Ako se ne budemo ponašali tržišno, Petrokemija se vrlo brzo može naći u velikim problemima. Mislim da to nikome nije u interesu", rekao je predsjednik Uprave Petrokemije Boris Mesarić.

www.jutarnji.hr
Pitam ja vas zašto i poljoprivreda nemože funkcionirat na tržišnim osnovama. Zašto se tajkuni moraju spašavat preko kičme seljaka. Zašto se seljaci daju jebat ama baš svakoj fufi. :?: :scratch

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
vec sam pomislio da je to nova vijest...sto bi bilo lose!

ma neznam,,,razocaran sam sa situacijom oko kukuruza.....
jednostavno CISTA NULA!

S

seljaček

Guest
zsolin kaže:
vec sam pomislio da je to nova vijest...sto bi bilo lose!

ma neznam,,,razocaran sam sa situacijom oko kukuruza.....
jednostavno CISTA NULA!
E da je bar ČISTA NULA

J

johndeere

Guest
pošto je cijena tako dobra ja sam odlučio kupiti bikove i 70% svog kukuruza njima pohraniti pa možda i zaradim

Najnoviji postovi

Na vrh