• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
petar kaže:
seljaček kaže:
POTPISUJEM idemo s kuruzom u zg
Neeeee, bolje sa đubretom, prije bi došli na red. Ovako bi još pomeli kukuruz i prodali, a nas tužili za rasipanje i rekli da imamo i previše
Super. Vi dovezite djubar na Markov trg, a ju cu za grad sitnu naknadu ;) organizirati zbrinjavanje djubra :) cak, cu za tu svrhu besplatno iznajmiti svoje njive sa tek posadjenim ljesnjacima ;) Ili jos bolje, dogovoriti cu sa gradom (za sitni dodatak) da se demonstracije rasipanja djubra organiziraju direktno kod mene ;), a ako se pomisli da bi se sa nofcima moglo nesto muljati (boze moj, zivimo di zivimo) organizirati cu to besplatno ;)

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
abrkili kaže:
ne razumijem zašto stalno krivite državu??? ne znam zašto se seljaci stalno pozivaju na tu državu... pa nije vam država rekla da sijete taj kukuruz i zabranila sjetvu bilo čega drugog... zašto i kako bi država mogla korigirati cijenu kukuruza nije mi jasno??? po vama bi onda i mi stočari trebali tražiti da se digne cijena mesa i mlijeka,je će sad drastično pasti zbog niske cijene osnovne sirovine u hrani-kukuruza... :roll:

Mogla bi pasti, al ne drastično, prošle godine nismo kupili ni jedne kile kukuruza, a neću ni ove.

B

Bobo

Guest
zsolin kaže:
citao san u novinama kod nas da seljacka85 udruga trazi da drzava digne cijenu kukuruza na 85 kn,medutim sumnjam da ce se to ostvariti....

iako da netko planira prosvjede prvi bi isao podrzAti ih!!!

opcenito sam totalno nezadovoljan sa kukuruzom i u gubitku sam velikom.!nezanam sta napraviti

Moze vasa seljacka udruga od drzave traziti sto god hoce, ali dogovoreno je nedavno da se drzava ne petlja u otkupnu cijenu, nego ju diktira trziste, ali su iz tog razloga podigli poticaj... Drzava s otkupnom cijenom kukuruza vise NEMA NISTA, a najavljuju da ce taj model popratiti i sve "aktualne" kulture u ratarstvu...

J

jokapz

Guest
Drzava s otkupnom cijenom kukuruza vise NEMA NISTA, a najavljuju da ce taj model popratiti i sve "aktualne" kulture u ratarstvu...

Tako je, država nema veze sa otkupom ali ima veze sa cijenom goriva cijenom gnojiva ona nam određuje poticaje ona određuje ko uvozi i a tko izvozi i nemože se reč da država nije kriva. Riječ država mislim na vladu i ostalu bandu.

evo kod nas otkupljivači plačaju kukuruz ako je vlaga 20% kad se svi troškovi odbiju dobije se cijena negdje oko 35 lipa... E ***** TI DRŽAVU.....

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
a sa cijenom goriva i gnojiva da,ali ona ne može opet utjecat na cijenu zbog hiperprodukcije neke kulture za kojom su svi pomamili,jer je lani zbog nestašice bila dobraa cijena. nitko ozbiljno ne shvaća da je buudćnost u tome da svi proizvođači udružimo u jednu udrugu... Po meni se stanje neće srediti sve dok u lijepoj našoj ne bude tek dv-3 proizvođača koji će držat sve u svojim rukama,koji će moći utjecati na velik dio segmenata u tržištu,od goriva,gnojiva,sjemena itd.. a mi mali možemo postat jedan veliki samo ako se udružimo,zar ne? ili ako imamo DEBELE veze koje će nas povuć na vrh,pa ćemo primati poticaje i za junad i telad,iako ni kokoši u dvur nemamo...

K

KRESO

Guest
jokapz kaže:
Drzava s otkupnom cijenom kukuruza vise NEMA NISTA, a najavljuju da ce taj model popratiti i sve "aktualne" kulture u ratarstvu...

Tako je, država nema veze sa otkupom ali ima veze sa cijenom goriva cijenom gnojiva ona nam određuje poticaje ona određuje ko uvozi i a tko izvozi i nemože se reč da država nije kriva. Riječ država mislim na vladu i ostalu bandu.

evo kod nas otkupljivači plačaju kukuruz ako je vlaga 20% kad se svi troškovi odbiju dobije se cijena negdje oko 35 lipa... E je**m TI DRŽAVU.....

neznam koji idioti su dogovarali da država digne poticaj a da cijena bude slobodna....i sad su oni napravili kao dobar posao ,je,je jesu ku...c država bi svakako digla poticaj jer to je zahtjev od EU a ne od seljaka jer je u EU poticaj 300 eura za hektar ,a oni su tražili da se izjednaće poticaji to znaći da nisu ništa dogovorili nego su neki "pregovaraći" jedino sa pregovora otišli sa više zemlje koju su dobili da ne naprave ništa.... :evil:

V

Volintena

Guest
Ja mislin da bi tribalo zatvoriti špinu koja se zove - uvoz. Uvoz i sve igrice sa njim koje idu su :blackeye čitavom sistemu proizvodnje, pogotovo kad se uzme u obzir da tamo neki, ne svojom voljom, kinez (njega san se sitija zbog svega šta se uvozi od tamo, pa tako i luk, bili, ...) radi u robovlasničkom sistemu i neko na njegovu životu (da ne kažem radu) zarađuje dobru lovu, a sa takvom cijenom 'yebe svakog, a da mu ga i ne stavi'... Di su oni političari šta govore da Slavonija može prihranit cilu Europu, a mi sami uvozimo spize za pola te iste Europe... Triba tuči na uvozni lobi i njihove šaptače, tu je glavni problem...

J

jokapz

Guest
a mi mali možemo postat jedan veliki samo ako se udružimo,zar ne?

Ovo si dobro reko.... al ajd da se udružimo i da imamo veliku količinu kad na tržištu nitko netraži kukuruza a pitanje oće li ga i tražiti jer nema stočnog fonda a i većina stočara ima kukuruz iz vlastite proizvodnje to se vidi tu na forumu hvala bogu ima dosta stočara. Dok kukuruz nebude industriska biljka za proizvodnju biodizela nevrijedi ga sijat il napunit opet prazne štale pa ić na finalizaciju proizvoda al to su velika ulaganja a kod nas je danas jedno sutra drugo. Tu bi država trebala povući neke mjere al ovi naši prdonje to nisu sposobni.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
e pa ne govorim ja joka o udruživanju radi prodaje ovogodišnjih zaliha kukuruza,već za ubuduće.trebali bi osnovat jedan vrh,u kom bi bili inžinjeri agronomije,te najbitnije,menadžeri koji bi upravljali tim sirovinama,a mi seljaci bi imali dionice te velike zadruge...i oni bi planirali proizvodnju,tako da ne bi bila hiperprodukcija kao što je sada sa kukuruzom...

@volintena:DEBELO POTPISUJEM!Već sam više puta naglasio kako se najprije moramo rješiti lopovskih uvoznika i naših predragih političara koji uvoz potiču.. A bez sumnje Slavonija ima jaaako velike potencijale!

B

brundalo

Guest
I ja ka stocar van se pridruzujen. Moramo se mi sami povezat medju sobon a onda neka uvoznici j... mater svoju. Mafija mafijaska :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
mene zanima dali postoji ijedan seljak zadovoljan cijenom kukuruza???
ako ne zasto onda sada nismo na cestama?
tko je uopce dogovorio cijenu od 62 lipe?tko je na to pristao?ja niisam ,a niko koga znam isto nije prisstao na to!

ok ,slazem se sa proslim postovima da se osnuje sustav za planiranje proizvodnje,aLI mene zanima trenutacna situacija?
ajmo organizirat prosvjede i traziti od otkupljivaca vecu cijenu jer smo na bankrotu?!onaj tko nije jeb..... ga ja.!

pravio san obracun i racuna se sa 18% vlage 42lipe........dzabe.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Čuo sam da u Natruri plačaju 0.55 kn/kg na bazi suhog zrna, a Podravka će od ponedjeljka spusti sa dosadašnjih 0.62 na 0.55 kn/kg. Neću ništa komentirati, jer komentari su suvišni...

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ja sam recimo zadovoljan,jer ga ne sijem za komercijalu,već isključivo za vsoje potrebe,a ako mi i ponestane,opet mi je dobro,jer je jeftin..vjerujem da će se većina stočara složit sa mnom.istina da će pojeftinit stoka,ali to se neće toliko osjetit koliko to ratari osjete.jedino u čemu smo istovjetni je sjetva kukuruza,koja je jako skupa,pa to mi stočari pobijemo siliranjem,pa smo opet tu u nekom plusu...

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
zanima me tvoja matematika po kojoj si zadovoljan?
pa nemoze biti da ti ulozis u hektar 5kn i kad ovrsis dobijes kukuruza za 5kn zasto ga onda sijes?jer gubis na svom radu i naravno gubis jer ove godine imas manje kukuruza od uloga....

zasto uopce sijes kukuruz kad ga mozes kupit ??

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
jos jedan je problem kada mi seljaci (iskljucujem sebe) raucunamo koliko nas kosta proizvest necega na jedno hektru.

dosta ljudi racuna sjeme,zastita ,gnojivo...i to je to.

Ajde da racunamo ovako:
sjeme
zastita
gnojivo
gnojnica
kalcijzacija
oranje
priprema
vrsenje
prijevoz
spricanje
--kultiviranje
obilazak povrsina
amortizacija svih strojeva i gospodarskih objekata
mirovinski i zdr doprinos
knjigovoda
osiguranje od elementarne nepogode
tehnicki i osiguranje vozila
....
zar nisu sve to troskov i koje trebe pokriti sa proizvodnjom odregene kulture??

sve ostale proizvodnje osim nase racunaju sve moguce troskove u cijenu nekog proizvoda jednino MI NE!

vjerojatno sam izostavio jos nekih troskova pa neka me netko nadopuni.

S

seljaček

Guest
Kolega moj dragi što pušiš ko i ja možemo mi računat koliko hočemo ali protiv oligopola se nemožemo borit oni su se dogovorili napravili (u)cijenu i sad nas je.. ko majmun bananu radi se na tome da ostane desetak agrotajkuna i ostalo sluge i robovi . sve nam hoče otet i pograbit sebi.

B

Bobo

Guest
S ovom cijenom kukuruza, kad sam uzeo zemlje u zakup, dobio sam na poklon i jednu njivi zasijanu kukuruzom koji nije obran... Ne isplati se placati vrsidbu i prijevoz do silosa i rekli mi da zaorem, da sebi poberem, da radim s tim kukuruzom sto hocu...

Toliko o isplativosti kukuruza za daljnju prodaju...

Z

Zlatko

Guest
zsolin kaže:
jos jedan je problem kada mi seljaci (iskljucujem sebe) raucunamo koliko nas kosta proizvest necega na jedno hektru.

dosta ljudi racuna sjeme,zastita ,gnojivo...i to je to.

Ajde da racunamo ovako:
sjeme
zastita
gnojivo
gnojnica
kalcijzacija
oranje
priprema
vrsenje
prijevoz
spricanje
--kultiviranje
obilazak povrsina
amortizacija svih strojeva i gospodarskih objekata
mirovinski i zdr doprinos
knjigovoda
osiguranje od elementarne nepogode
tehnicki i osiguranje vozila
....
zar nisu sve to troskov i koje trebe pokriti sa proizvodnjom odregene kulture??

sve ostale proizvodnje osim nase racunaju sve moguce troskove u cijenu nekog proizvoda jednino MI NE!

vjerojatno sam izostavio jos nekih troskova pa neka me netko nadopuni.

Poticaji??

Z

Zlatko

Guest
Mislim da u kalkulaciju proizvodnje treba uračunati i visinu poticaja a ne samo troškove proizvodnje i amortizaciju. Tek onda je kalkulacija potpuna i točna. Pa nisu poticaji socijalna pomoć da ih se ne treba uračunati u kalkulaciji, ipak i oni pridonose, manjim ili većim dijelom, da konačna cijena bude niža.
Nije poljoprivrednicima nitko zabranio da uračunaju sve moguće troškove u kalkulaciju, ali treba uračunati i sve moguće olakšice.
Oprosti,zsolin, ako sam nešto krivo rekao, nije mi bio cilj omalovažavati tvoje postove

Najnoviji postovi

Na vrh