Super. Vi dovezite djubar na Markov trg, a ju cu za grad sitnu naknadupetar kaže:
Super. Vi dovezite djubar na Markov trg, a ju cu za grad sitnu naknadupetar kaže:
abrkili kaže:ne razumijem zašto stalno krivite državu??? ne znam zašto se seljaci stalno pozivaju na tu državu... pa nije vam država rekla da sijete taj kukuruz i zabranila sjetvu bilo čega drugog... zašto i kako bi država mogla korigirati cijenu kukuruza nije mi jasno??? po vama bi onda i mi stočari trebali tražiti da se digne cijena mesa i mlijeka,je će sad drastično pasti zbog niske cijene osnovne sirovine u hrani-kukuruza... :roll:
zsolin kaže:citao san u novinama kod nas da seljacka85 udruga trazi da drzava digne cijenu kukuruza na 85 kn,medutim sumnjam da ce se to ostvariti....
iako da netko planira prosvjede prvi bi isao podrzAti ih!!!
opcenito sam totalno nezadovoljan sa kukuruzom i u gubitku sam velikom.!nezanam sta napraviti
Drzava s otkupnom cijenom kukuruza vise NEMA NISTA, a najavljuju da ce taj model popratiti i sve "aktualne" kulture u ratarstvu...
jokapz kaže:Drzava s otkupnom cijenom kukuruza vise NEMA NISTA, a najavljuju da ce taj model popratiti i sve "aktualne" kulture u ratarstvu...
Tako je, država nema veze sa otkupom ali ima veze sa cijenom goriva cijenom gnojiva ona nam određuje poticaje ona određuje ko uvozi i a tko izvozi i nemože se reč da država nije kriva. Riječ država mislim na vladu i ostalu bandu.
evo kod nas otkupljivači plačaju kukuruz ako je vlaga 20% kad se svi troškovi odbiju dobije se cijena negdje oko 35 lipa... E je**m TI DRŽAVU.....
a mi mali možemo postat jedan veliki samo ako se udružimo,zar ne?
zsolin kaže:jos jedan je problem kada mi seljaci (iskljucujem sebe) raucunamo koliko nas kosta proizvest necega na jedno hektru.
dosta ljudi racuna sjeme,zastita ,gnojivo...i to je to.
Ajde da racunamo ovako:
sjeme
zastita
gnojivo
gnojnica
kalcijzacija
oranje
priprema
vrsenje
prijevoz
spricanje
--kultiviranje
obilazak povrsina
amortizacija svih strojeva i gospodarskih objekata
mirovinski i zdr doprinos
knjigovoda
osiguranje od elementarne nepogode
tehnicki i osiguranje vozila
....
zar nisu sve to troskov i koje trebe pokriti sa proizvodnjom odregene kulture??
sve ostale proizvodnje osim nase racunaju sve moguce troskove u cijenu nekog proizvoda jednino MI NE!
vjerojatno sam izostavio jos nekih troskova pa neka me netko nadopuni.