• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

cijena kukuruza 2008

A

Alen

Guest
seljaček kaže:
Živio bubi , tako se jebe seljaka sa novcem od mutnih posla kupiš za bagatelu kukuruz i prodaš skupo opereš lovu i još zaradiš bravo ,Alen kakve veze ima bubij sa ratarstvom pa jel to nije od Beloševića

Jedno ti je na koga se vodi a drugo tko daje lovu..... Što misliš zašto su nikli oni silosi u Ždralovima? Kompa dva močnika.... i stanove če skupa gradit na mjestu sadašnje prerade....

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Alen kaže:
seljaček kaže:
Živio bubi , tako se jebe seljaka sa novcem od mutnih posla kupiš za bagatelu kukuruz i prodaš skupo opereš lovu i još zaradiš bravo ,Alen kakve veze ima bubij sa ratarstvom pa jel to nije od Beloševića

Jedno ti je na koga se vodi a drugo tko daje lovu..... Što misliš zašto su nikli oni silosi u Ždralovima? Kompa dva močnika.... i stanove če skupa gradit na mjestu sadašnje prerade....

jedno samo znam , a to je da nikad nebudem uzimao sjemensku robu od vrt-a, prošle godine ja uzeo ječam princ, katastorfa, klica uništena sušenjem na temperaturi za merkantilnu robu, nemaju oni tehnologiju proizvodnje, e tu je država trebala reagirat, nemre svako ko ima para proizvodit sjemensku robu, pa makar imao najljepše inox silose.
a nisam jedini koji je nastradao sa ječmom, zato ove godine jakšinić ima samo od bc instituta i osječko sjeme

A

Alen

Guest
A da si vidio tek sjemenski bijeli krumpir..... hehe prije bi bio za kuhat nego za sjeme....

S

seljaček

Guest
Alen kaže:
A da si vidio tek sjemenski bijeli krumpir..... hehe prije bi bio za kuhat nego za sjeme....
Misliš za kuhat za svinje

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Dali je mozda problem u prevelikim ocekivanjima?Nista ne tvrdim nego samo naglas razmisljam ....
Kada sam pred par mjeseci, za vrijeme sjetve kukuruza (nekikazu sadnje) citao vase rasprave svi ste listom govorili da se na kukuruzu ne moze izgubiti vec samo dobro zaraditi. Valjda iskutvo od lani. I sad kad je zarada, koliko vidim prepolovljena (ili je nema) je problem koji se jos vise istice .....

B

Bobo

Guest
Na zalost nekih, ili pak na radost drugih, potvrdjujem trenutnu otkupnu cijenu ovogodisnjeg uroda kukuruza...

za 30% vlazan, cijena je kod nas 50 lipa.

Nevjerovatno...

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Blago meni ako tako bude jeftino. Jel ja uvjek nekoliko mjeseci prije nego što če doč novi kuruze nebude više, pa moram kupovat dok nemogu brat nove. a mi več otkad beremo nove...

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Bobo kaže:
Na zalost nekih, ili pak na radost drugih, potvrdjujem trenutnu otkupnu cijenu ovogodisnjeg uroda kukuruza...
Nevjerovatno...

eto i da to neko drugi kaže.
samo nemojte mene optužit da sam ja srušio cjenu :mrgreen: :shock:

A

Alen

Guest
Bobo kaže:

Nevjerovatno...

I onda kaže da mene ljudi lažu.... Hmmm Bobo,Bobo.... Što da ti čovjek kaže....

B

Bobo

Guest
A sto mogu kad svi govore o 80 lipa i ono, ti banes sa 50-60... Mislio sam da je 80 lipa malo, ali opet 50...

A

Alen

Guest
Bobo kaže:
A sto mogu kad svi govore o 80 lipa i ono, ti banes sa 50-60... Mislio sam da je 80 lipa malo, ali opet 50...

Vjeruj meni.... Isto tako da ga sad mogu kupit i skladištit za 1 mj bi ga imao gdje prodat za 1.20 kn... Samo trebam silos, sušaru i šleper... hehe a to nije jeftino... Naime bio sam sa bubiem i ekipom danas.... al trljaju ruke.... :twisted:

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
ja cisto nemogu vjerovat da je 50lipa sa 30% vlage....
kakva je to glupost?
Znaci da na 1h imas vagon dobijes 5000kn...
a u racunici malo prije je pisalo da je ulaganje u ral 5800kn.....

I sta planirate sa kukuruzom ,prodaja ili?

A

Alen

Guest
zsolin kaže:
ja cisto nemogu vjerovat da je 50lipa sa 30% vlage....
kakva je to glupost?
Znaci da na 1h imas vagon dobijes 5000kn...
a u racunici malo prije je pisalo da je ulaganje u ral 5800kn.....

I sta planirate sa kukuruzom ,prodaja ili?

Neznam kako to.... hehe ja sam uložio na 3 rali 5500 kn....

Ah ima doma lijepa kuruzana od stupova napravljena...

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
pa jeb.... mi sve zbilja da bi to i napravio ako bi to donijelo promjene u nasoj poljoprivredi!
50lipa....ljudi pa to je dzabalesko....
radije cu kao i srbi lozit kukuruz pa nek i hrvatska mirise na pecenjake! ! !
bdw srbija mirisi na kukuruz!

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
50 lipa je bio 1998.godine.Najskuplje gnojivo je bilo ispod 100kn a gorivo ispod 2kn.A što će iduće godine biti skup kukuruz.

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Što se dogodilo s onom famoznom škrobarom čini mi se u Baranji ili negdje oko Osijeka.Jel to završeno ili će proći ko pelješki most.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
jd4755 kaže:
50 lipa je bio 1998.godine.Najskuplje gnojivo je bilo ispod 100kn a gorivo ispod 2kn.A što će iduće godine biti skup kukuruz.

vidiš ja stalno sam na strani stočara ali ima tu zamka i te kakva , da se smrzneš :!: :!: :!: :!: :!:
sad su kukuruzi jeftini i svi če ostavljat junad i prasce za tov, a tov traje i traje i traje, i :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
kad to dođe za prodaju imat če svi robu za van, i CJENA PADA I PADA I PADA I PADA I SVI TI TOVLJENICI SU POJELI SAMI SEBE, jer cjena če bit mizerna za tovljenike.
zato ja ne ostavljam više junad za tov, samo za sebe il ih koljem i prodajem meso.
i onda dolazi opet era skupog kukuruza i tak u krug over and over again :!: :!: :!:

B

Bobo

Guest
jd4755 kaže:
istarupirati i zapaliti ali za 50 lipa neide sigurno.

Istarupirat i zapalit ga sigurno neces, ali skladistiti ga negdje ce svakako biti jedna od boljih opcija... Bilo bi jos bolje negdje kukuruz osusiti, pa onda prodavati... Umjesto da se placa susenje.

Moras nekako vratiti dug tamo gdje si uzimao gnojivo, sjeme, spricivo... Zar ne?

I opet ce se naci netko kome ce 50 lipa biti dobra cijena, jer ima 200 hektara pod kukuruzom i drzava ce se prema takvima ravnati i opet vecina izvuce deblji kraj...

Jednom rjecju, ZALOSNO je ovo sto rade...

Kad sam vec spomenuo susenje, nisam do nedavno znao da se pri susenju kukuruza uopce ne pali susara, vec da ga samo protjeraju preko puznica i uzmjesaju, te da je dovoljno suh za skladistenje. Jedan otkupljivac je prije par godina rekao da je naplacivanje susenja kukuruza najveca pljacka koju si silos moze dopustiti... Istina ili ne, nemam pojma, no zanimljiva teorija u svakom slucaju.

Najnoviji postovi

Na vrh