Dok sam se bavio uslugama utovara i razbacivanja stajnjaka po selima (dva utovarivača i djubretara, a ja i muka marjanova sami) naplaćivao sam uslugu utovara i razbacivanja 80-100 kn/prikolici (3,5-4 t) što je ovisilo koliko daleko se vozi od mjesta utovara. Povremeno sam znao uzeti od ujaka djubre, jer on drži krave, pa prodat za 200 kn/ 3t sa mojim utovarom i dovozom. Sa jedne farme sam dok sam se školovao vozio djubre za potrebe škole i tad je škola plaćala 10-ak DM /t. Sad sam kupio 8 kamiona sa prikolicom djubreta (cca svaki po 22-25t) i plaćao sam 300 kn/kamion + PDV i utovar je u toj cjeni. Cjena ovisi i o tome jel to ovčije, konjsko, govedje, pileće, svinjsko... djubre, u kakvom je stanju, kolko je staro koliki je udio slame i da više neserem o tome.
To su moja iskustva kojih sa dubretom ima još puno, ali mislim da ti je ovo dovoljno pojasnilo neke stvari vezane uz cjenu.
A što se količine po hektaru tiče, to ti ovisi o tlu i plodnosti tla te bi ti bilo najbolje dat uzorak tla na analizu i onda će ti oni reći (ovisno što ćeš sijati ili saditi) koliko t/ha trebaš baciti. Ja sam bacao u prosjeku oko 40 t/ha kad sam sadio jabuke.